SDP kantaa vastuun pitkittyneestä Postin lakosta!

Suomi on turhaan kärsinyt Postin lakosta ja nyt näistä tukilakoista.

Täysi tuki PAU:n lakolle, mutta SDP oisi voinut jo kesällä estää PAU:n lakon ja tukilakot.

PAU on joutunut jo vuosien ajan seuraamaan ja kärsimään palkkojen alentamista, työtehtävien siirrosta alihankintaan ja töiden siirrosta ulkomaille.

Lopulta mitta oli täynnä ja lakkoihin oli mentävä. Täysi tuki PAU:n oikeuetulle lakolle millä on myös kansan tuki.

Kesällä hallitusvastuuseen nousi SDP ja omistajaohjausministeriksi tuli SDP:n Paatero. Omistajaohjausministeri ei ole sanonut selvästi tahtoaan.

Elokuussa siirrettiin 700 pakettilajittelijaa huonomman sopparin alle. Paatero sanoo että ei hyväksyt, mutta onko sanonut että pitää peruuttaa toimenpide tai ottaa PAU:n sopimus voimaan Posti palvelut Oy:ssä? Omistajan pitää sanoa ajatuksensa niin selvästi että menee perille. Jos Postin hallitus ei toimi Paateron ohjeiden mukaan, niin pitää erottaa hallitus. Pääministerin pitäisi toimia ja antaa tuki ja koko Suomen hallitus yhtenäisenä voisi sanoa omistajan kannan.

Tämäkin oli turha välivaihe, kun 4 vanhaa partaa yritti solmia sopimusta 700 pakettilajittelijan osalta. Ihan hyvä sopimus, mutta Medialiitto ei voinut hyväksyä, koska olisi jäänyt kumileimasimeksi.

Pääministeri ja omistajaohjausministeri kantaa raskaan vastuun tukilakoista, jotka alkoivat ja vaikeuttavat ihmisten elämää turhaan.

Pääministerillä ja omistajaohjausministerillä on ollut ratkaisun avaimet koko ajan. Tarvitaan omistan päätös.

Postin hallitus pitää erottaa, jos ei toimi omistajan tahdon mukaan

Miten omistajalla voi olla näin vaikeaa sanoa omistajan tahtotila? Hallituksen aitiosta voidaan sanoa: ei kannateta työehtoshoppailua Suomessa!

Miksi on niin vaikea Postin omistajana sanoa, emme kannata työehtoshoppailua! 700 pakettilajitettelijaa pitää siirtää PAU:n sopparin alle.

Jos vastaavia tapauksia suunnitteilla, keskeyttäkää. Paateron pitäisi kertoa: tämän hallituksen aikana ei sallittua.

Alihankintaan ei siirretä enää yhtään työtehtävää Posti konsernissa.

Ulkomaille ei siirretä toimintoja Posti konsernissa

Hyvä SDP!  Toimintaa tarvitaan. Hallituksessa ei voi olla jos ei tee päätöksiä!

Kunhan lakot saadaan pois, niin pitää katsoa ja pienentää Postin johdon ylimitoitettuja palkkoja ja palkitsemisia. Ylisuuret palkkiot ei ole kenenkään etu.

Tässä on vielä ollut kummallisuus mitä enemmän palkkoja pienennetään sitä suurempia palkkioita johtajille!

 

 

Pääministeri Rinne kertoo Ylellä, ettei hänellä ole mitään tekemistä Postin työkiistan kanssa – ottaa jyrkästi kantaa myös ministeri Paateron rooliin sotkussa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rinne-ylella-paaministerilla-ei-ole-mitaan-tekemista-postin-tyokiistan-sovittelussa-toivoo-osapuolilta-vastuullisuutta/7635826

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu