Kouvolan Teatteri Kuusankoskelle?

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää uuden teatterin rakentamista Kuusankoskelle osaksi Kuusankoskitaloa. Kuten arvata saattaa, esitys tuli muille ryhmille pyytämättä ja yllättäen. Esityksestä oli aistittavissa lievää innokkuutta ja räyhäkkyyttäkin, olihan se aika ainutlaatuinen monella tavalla.

Päätös oli ryhmäpäätös, ei siis mikään pelkkä keskustelun avaus. Ihan varma ei vielä voi olla, tulevatko he sitä esittämään talousarviokokouksessa, mutta siellä siitä varmasti keskustellaan.

Mitä mieltä olen asiasta? Minusta teatterin sijoituspaikka on Kouvolan keskusta. Se on ollut koko ajan suunnittelun lähtökohta, kaikki oheispalvelut logistiikasta majoitukseen ovat jo siellä. Teatterin siirto Kuusankoskelle aiheuttaisi ison kasan ongelmia, jotka mahdollisesti rampauttaisivat koko toiminnan.

Ongelmallisena pidän myös esityksen aluepoliittista näkökulmaa. Valtuuston kokoukseen saadaan taas vastakkainasettelu Kouvolan ja Kuusankosken välille sillä tuloksella, että itse asia unohtuu ja osapuolet ovat vanhoissa poteroissaan huutelemassa.

Esitys on mielestäni vähintäänkin kömpelö ja raakile.

Perussuomalaiset yleensä osaavat arvostella eri kohteiden ennakkovaikutusten arviointien (EVAus) puutteita. Nyt alustava EVAus jäi ryhmien puheenjohtajien, Kouvolan Sanomien ja Kouvolan sekä Kuusankosken Teatterin johtajien harteille. Eikä kannatusta paljoa löytynyt. Toiminnalliset seikat, ihan parin minuutin pohdiskelun jälkeen, olivat esitystä vastaan.

Edellisessä valtuuston kokouksessa perussuomalaiset nostivat sananvapauden monesti esiin. Sen vaalimisen ja edellytysten säilyttämisen vaikeissakin paikoissa. Tähän on helppo yhtyä, sillä sanansaattajaa ei saa ampua. Mutta kuten hyvin tiedämme, siihen sisältyy vastuu. Aivan kuten tähänkin esitykseen kuuluisi kuulua.

Perussuomalaisten esitys parhaimmillaankin muistuttaa 24 tunnin risteilyä. Alussa odotukset ovat korkealla, kiva suunnitella pienellä porukalla ja alku näyttää rullaavan kuin siivillä. Paljon toimintaa ja meteliä. Viimeiset tunnit ovat tuskaa, kun arki alkaa muistuttamaan itsestään. Kun reissusta on viikko kulunut, niin miettii, että voiko hengittää jo normaalista.

Siihen on syynsä, miksi Kouvolan ammattiteatteri sijaitsee Kouvolan keskustassa. Ei sitä aikanaan siihen ajattelematta lätkäisty. Jos paikka vaihtuu, niin veikkaan, että toiminta loppuu. Se ei liene tarkoitus, eihän?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu