Laariin kolisee

Olipa uutispäivä! Osin toki odotettuja uutisia, mutta silti samalle päivälle osuneena melkoinen sattuma.

Valtioneuvosto nimitti tänään istunnossaan uudeksi sisäministeriön kansliapäälliköksi nykyisen yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän. Toimiessani oikeusministerinä tapasin Kirsi Pimiän muutamaan otteeseen. Minulle jäi hänestä pelkästään positiivinen kuva ja käsittäkseni hallinnonalasta käymämme keskustelut olivat asiallisia. Onnea vaan nimityksen johdosta.

Nyt noussut kohu johtuu ainakin siitä, että joidenkin mielestä tehtävä täytettiin myös poliittisin perustein. Siltähän se näytti ja sitähän se myös minun mielestäni oli. Mitä sitä kiistämään? Jos tämän sanoisi reilusti ääneen, niin olisiko huuto ja hampaiden kiristys näin suurta? Eivätkö kaikki poliittiset puolueet harrasta tätä samaa jos paikka sellaiselle tulee?

Mitäs muuta? Ai niin. YLEn uutinen: ”Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on pyytänyt eduskunnalta suostumusta saada asettaa kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) syytteeseen eduskunnassa tämän kesäkuussa pitämän puheenvuoron takia.” (”Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä.” Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa. Kiitoksia.”)

Edelleen uutinen toteaa: ”Perustuslain mukaan valtakunnansyyttäjän on kuitenkin pyydettävä päätökselleen eduskunnan suostumusta, koska kyse on kansanedustajan valtiopäivillä lausumasta mielipiteestä.”

No, eihän tuo johtane mihinkään, koska PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi jo aikaa sitten että he tulevat ryhmänä torppaamaan syyteoikeuden antamisen ja hän toisti tämän tänään.

Poliittinen pelisilmä petti hallitukselta pahemman kerran päivän toisessa julkisuutta saaneessa päätöksessä.  Puolueille nimittäin myönnettiin tänään rahhoo…

Kyse ei ole mistään ihan pikkusummista. Nuo summat voi jokainen käydä lukemassa tuosta linkistä edellä. Olennaista ja tärkeää on huomata suunta, nimittäin se, että puoluetukia nostettiin- peräti noin 20%! Se on paljon tässä ajassa kun jaossa tuntuu olevan pelkkää niukkuutta.

Minun on pakko, tai haluan muistuttaa siitä, että Sipilän hallitus leikkasi sekä puoluetukea että ministerien palkkioita 7%.

Noista päätöksistä tuli valtavasti positiivista palautetta…eikä kun ei tullutkaan. Ei sanaakaan. Ei yhden yhtä. Sen sijaan muistan erään tapauksen markkinoilta: Mieshenkilö valitti puoluetuista ja ministerien palkkioista. Tämä oli hänen ainoa kritiikin aiheensa. Kun sitten kerroin ,että onneksi niitä molempia on leikattu, niin oliko tämä kansalainen tyytyväinen? Ei. Hän valitti edelleen puoluetuista ja palkkioista.

Suomessa on aina ollut ja tulee aina olemaan herravihaa tai eliittivihaa. Se kuka osaa käyttää tätä vihaa ja inhoa hyväkseen, noukkii marjat äänestäjien kannatuksesta.

Jäljelle jääkin enää yksi kysymys: Mikä mahtaa olla se taho joka hyötyy jokaisesta tämän päivän uutisesta poliittisesti?

 

 

 

jarilindstrom

Olen ollut ja olen edelleen valtuutettu Kouvolassa, nyt Sinisten ainoana. Olen ollut kahden kauden ajan maakuntaliiton hallituksessa, kaksi kautta eduskunnassa ja yhden kauden verran ministerinä Sipilän hallituksessa. Kyllä tämä nyt riittää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu