Työn vastaanottamiseen kannustamisesta

Twitterissä oli  video(YLE News) nykyisen pääministerin haastattelusta(varmaankin vain osa) vuodelta 2015. Haastattelu tehtiin englanniksi ja en ollut sitä aiemmin nähnyt. Kyse oli lyhyestä otoksesta, mutta jäin hämmennyksen tilaan katsoessani tuon jutun. En ota kantaa linkin laittaneen henkilön kommentteihin, enkä muihinkaan siihen liittyviin kommentteihin enkä käsittele niitä tässä. En myöskään kommentoi Rinteen englannin kielen taitoa millään tavoin.

Mutta jos sisältö on todellakin se mitä tuossa kuulin ja minkä luin, niin se on asia joka minut laittoi kirjoittamaan.

Haaastattelija kysyy Rinteeltä mm.siitä miten Suomessa on samaan aikaan tuhansia  avoimia työpaikkoja ja kuitenkaan ihmiset eivät niitä halua. Miten te aiotte puuttua tähän? Rinne: ”Aiomme tehdä työn vastaanottamisesta mielenkiintoisempaa”. Toimittaja: ”Voiko se tarkoittaa esim. etujen leikkaamista?” Rinne: ”Kyllä, se on mahdollista”

Voi olla, että englannin kielen ymmärrykseni on puutteellista ja jos niin on ja jos ymmärsin aivan väärin, niin pyydän nöyrimmästi anteeksi. Mutta jos olen ”suomentanut” oikein, niin siitä seuraa tämä tuohtumukseni.

Tämä on nimittäin sillä lailla mielenkiintoista, että sain koko vaalikauden ajan kuulla puhetta, huutoa ja syytöksiä ihmisvihamielisestä politiikasta, työttömien ihmisarvon loukkaamisesta ja ihmisten kiusaamisesta kun puolustin hallituksen tekemiä esityksiä kuten leikkauksia työttömyysturvaan -> jotta työn vastaanottaminen olisi houkuttelevampaa.

Ja nyt se olisi kuitenkin ollut, ainakin tämän jutun mukaan, aivan mahdollista ja osana myös SDP:n puheenjohtajan ajattelua. Mitä ihmettä tapahtui tämän jälkeen? Miksi se ei ollutkaan enää mahdollista eikä lainkaan sopivaa kun Sipilän hallitus niin toimi ja tuleeko tämä ajattelutapa työkalupakkiin tämän hallituksen aikana?  Miten jostakin joka oli ajatuksena aivan mahdollista ja täysin ilman mitään ideologista vastustelua, tulikin oppositiossa täydellisen punainen vaate?

 

Tässä tuo video(YLE News):

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu