Edellinen hallitus sitä ja edellinen hallitus tätä

Nyt se taas alkoi, nimittäin edellisten hallitusten selän taakse piiloutuminen. Alkaa aikuisten oikeasti ottamaan päähän, kun hallituksen ministereiden vastauksena kaikkeen on, että ”kun edellinen hallitus …”. Tuo kaikki ihan hallituksista riippumatta.
Eduskunnan kyselytunti aiheuttaa puistatuksia, kun kaikkeen vastataan menneisyyteen kurkottamalla. Nyt leikattaisiin, jos edellinen hallitus ei olisi tehnyt sitä tai tätä. Sama laulu oli myös sillä edellisellä hallituksella vain eri painotuksilla.
Onko oikeasti niin, että nykyinen hallitus ei voi käyttää enemmistövaltaansa? Mikäli on tehty huonoja päätöksiä, niin ne pitää muuttaa. Jos aikaisemmille päätöksille ei tehdä mitään, niin silloin ne hyväksytään. Rahaa ja erityisesti lainarahaa käytetään tehtyjen päätösten rahoittamiseen. Toki leikata voi myös niin, että haetaan säästöjä tehtyjen päätösten toteuksien tehostamisella, mutta miten, kun aina puhutaan vain henkilöstövajeesta? Todellisia säästöjä saadaan vain sisällön muuttamisella.
Onko eduskunnassa niin suuri konsensus Suomen politiikasta, että päälinjat jatkuvat aina kuten aikaisemminkin. Pieniä minimaalisia viilauksia johonkin tehdään, mutta todellisia muutoksia haetaan vain aniharvoin. Olen harvoin kuullut yhdenkään puolueen hallituskumppaneineen sanovan, että me teimme tuon päätöksen, jolla parannetaan kansalaisten asemaa kustannustehokkaasti. Ei, mieluummin syyllistytään edellisten hallitusten päätösten arvostelemiseen vaikka ne kyllä hiljaa hyväksytäänkin.
Enemmistöhallituksilla on valtaa. Mikäli visio paremmasta yhteiskunnasta on vahva, niin miksi sitä ei osoiteta teoilla ja ryhdytä töihin?
Edellinen hallitus oli vastoin: Suomen parasta, vastoin tiedettä, vastoin turvallisuutta… Se koostui paljolti aktivismista, mutta ei Suomen parhaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomeen syntyi uusi hallitus, joten ilmeisesti kansalaiset halusivat muutosta. Tosin RKP näyttää nauttivan kaikkien suosiota (sarkasmia). Tuleeko mitään muutosta, jää nähtäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Olet periaatteessa oikeassa.
Käytännössä asia ei ole noin yksinkertainen.
Kyseeseen tulee lakien muutos ja se vie aikaa.
Ja kuinka tehdä Soten kanssa? Tai lainakorkojen kanssa? Tai ilmaisen lukin kanssa? Jne.
Nythän yritetään purkaa asumistuen korotuksia ja paljoa muuta.
Toivottavasti luet, suosittelen Wille Rydmanin kirjan Unelmasta painajaiseksi – lukemista. Se on kirjoitettu jo 2013. Pdf:ä netissä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään ole yksinkertaista, mutta 4 vuotta aikaa muuttaa haluamiaan asioita. Enemmistön turvin se kyllä onnistuu, jos oikeata halua löytyy. Lainoihin ja korkoihin voidaan vaikuttaa itse vaikuttamalla niiden tarpeeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Korkoihin on aika vaikea vaikuttaa.
Lisälainan tarve on samoin ”pakllista” koska valtiolla on lakisääteisiä menoja jotka täytyy hoitaa.
Jos nyt saadaan edes joitain sosiaalipopulistien hulluuksista purettua niin ollaan jo oikealla tiellä.
Tuossa vielä referaattia mainitsemastani kirjasta:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/superninjaturtle/150738-unelmasta-painajaiseksi-wille-rydmanin-kirja-hyvinvointivaltiosta/
Ilmoita asiaton viesti
Edellinen hallitus vei Suomen Natoon ja hoiti kunnialla korona episodi sekä aloitti mahtavan tuen Ukrainalle.
Mutta se ei riittänyt Kokoomukselle eikä Perusuomalaisille höynäyttivät propakandassaan kansalta ääniä.
Nyt näillä on tilin teon paikka katsotaan mitä saava hallituksessa aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Natoon mentiin kansalaisten vahvalla tuella, mutta koronan hoitamisesta ei ole mitään vertailukohtaa, kun meneteltiin kuten meneteltiin. Itse näen koronanhoidossa paljon ylireagointia.
Ilmoita asiaton viesti
Vertailukohdaksi voi ottaa ikäväestön kuolleisuuden Ruotsissa verrattuna Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Tilastointi koronan suhteen on ollut hyvin sekavaa.
Toisaalla on tutkittu kuolinsyy toisaalla ei.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-jäsenyys oli iso virhe. Olemme nyt USA:n liittolaisuuden johdosta suuremmassa uhassa joutua suursotaan, sitten toisen maailmasodan. Täytyy muistaa, että suursodan syttyessä, Nato ei suojaa lopulta ketään. Ainoat selviytyjät voivat olla puolueettomat valtiot.
Korona episodiin taas ei vaikuttanut hallitus mitenkään. Menimme muiden mukana samoilla ehdoilla/ säännöillä ja korona riepotti väkimäärään ja turismiin nähden, eikä hallitukseen nähden.
Ilmoita asiaton viesti
Moni on toista mieltä muunmuassa minä Nato jäsenyydestä. Näin evakon poikana sanon.
Ilmoita asiaton viesti
Jos sota Suomi vs. Venäjä syttyisi, niin miten Nato suojaisi Suomea tuhoutumasta?
Voin vastata: ei mitenkään. Nato toimittaisi meille varmasti ammuksia, sotakalustoa, jotka osaltaan tuhoaisi Suomea, kuten nyt toimitaan Ukrainassa.
Suurin hyöty Natosta on pelote, mutta kun USA jatkuvasti uhoaa Venäjää, Kiinaa tai P-Koreaa vastaan, niin on ajan kysymys, milloin siellä mitta täyttyy ja alkaa sitten Natolla näytön paikka. Siinä konfliktissa ei ole voittajia tai kukaan suojassa. Meidän suurin vaara on kumppanuus USA:n kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Nato on itselleni kaksijakoinen asia.
Toisaalta en haluaisi että olisimme USA:n määräysvallassa sotilallisesti. Toisaalta viime sotien syitä ja historiaa lukeneena meillä täytyy olla jonkinlainen vahva suoja Venäjää vastaan.
Nyt tietenkin voidaan sanoa, kun on osoittautunut että Venäjä onkin vain paperitiikeri, että ei suojaa ehkä tarvittaisi. Mutta Venäjä on joka tapauksessa 40-50 kertainen meihin verrattuna.
Ennen talvisotaa ja sen aikana meille kyllä lupailtiin apua briteiltä ja ranskalaisilta mutta mitään ei saatu. Heillä heidän omat intressinsä ajoivat edelle.
Kun nyt olemme Natossa, meidän ei saisi unohtaa että ei kannata uhitella, mihinkään suuntaan.
Jos syttyy suursota, emme voi pysyä siitä erossa, geopolitiikka huolehtii siitä. Sijainnin takia meistä saattaa tulla ”kynnysmatto” jonka yli kävellään mennen tullen.
Ilmoita asiaton viesti
Korona on otettu ”malliesimerkiksi” koska se on asia josta olisi joka tapauksessa selvitty. Se olisi tullut ja mennyt.
Aina voidaan sanoa, sanojasta riippuen, että se hoidettiin hyvin tai huonosti.
Eikä se edes ole vielä ohi.
Itse sairastin sen kevätkesällä ja se oli vaikea.
Mitään hoitoa en saanut muuta kuin ohjeen ottaa Panadolia kuumeeseen. Kun menin ensin Keskussairaalaan päivystykseen, minut ajettiin uls, käskettiin mennä terveyskeskukseen. Sieltäkin ajettiin ulos sanoilla ei tänne saa tulla, tartutatte muita. Onko tällainen ”hyvin hoitamista”
Ilmoita asiaton viesti
Oletko kuullut ajanvarauksesta? Ei kannata mennä omin päin sairaalaan tai terkkariin palloilemaan jos koronaa edes epäilee…
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö.
Kun sitten jouduin Keskussairaalaan niin siellä hoitajat kertoivat että he eivät edes saa jäädä sairaslomalle jos ovat tehneet positiivisen testin.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan varmasti kertoivat. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kun olet samaa mieltä. Jopa siellä ”kataloniassa” asti. Sinulla kun on taipumus tehdä kaikenlaisia etädiagnoseja ihmisistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän hoitajat tulee tuosta vaan kertomaan potilaille tuollaisia, sinulla edes varmaan mitään koronaa ole ollut. En luota sinun sanaasi missään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kuin kirjoitin, olet varsinaisen pätevä. Pystyt tekemään etädiagnooseja jopa ”kataloniasta” saakka. Vieläpä kuukausia tapahtuneen jälkeenkin.
Sinusta tulisi hyvä pelastus Suomenkin terveydenhoidon talouskriisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä puhut paskaa, kuten tullut tavaksi, kukaan hoitaja tuollaista tule kertomaan…
Ilmoita asiaton viesti
Ihtestään toiset tuntee….. ”katalniassakin”.
Ilmoita asiaton viesti
Katalonia kirjoitetaan isolla ja yritä jättää nuo jatkuvat kirjoitusvirheet vaikka tunnepurkaukset varmaan onkin hurjia, olisi kyllä hauska olla kärpäsenä katossa ja seurata kun vanha killisilmä pistää menemään! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Etädiaknoosiin sinäkin näytät kykenevän, kun diaknosoit Sanna Marinia tapaamatta hänet narsistiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Narsismi on luonteenpiirre, ei sairaus. Se käy ilmi ihmisen käyttäytymisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Narsistinen personallisuushäiriö on kylläkin tautiluettelossa, mutta mitä ne faktat palstan vitsille Jokelle merkkaa, kun mielikuvilla menee niin mukavasti. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Hätäpäissäni kävin Wikistä hakemassa etädiagnosoijalle selitystä narsismista. Pätee ilmeisestikin myös ”katalniassa”:
”Narsistinen persoonallisuushäiriö on persoonallisuushäiriöihin kuuluva psyykkinen häiriö, josta kärsivä on leimallisesti epäsovinnollinen[1][2]. Se hyväksyttiin psykiatriseen diagnostiseen DSM-järjestelmään vuonna 1980.[3] Kansainvälisestä tautiluokituksesta ICD-10:stä puuttuu tämä häiriö, ja se luokitellaan muuksi persoonallisuushäiriöksi.[4] Persoonallisuushäiriöt ovat yleisesti kehityksellisiä tiloja, jotka alkavat lapsuudessa, nuoruudessa tai viimeistään nuorella aikuisiällä. Myöhemmällä iällä ilmeneviä muutoksia, jotka aiheutuvat psykiatrisen tai somaattisen sairauden tai pitkittyneen stressin seurauksena kutsutaan persoonallisuuden muutoksiksi. Persoonallisuushäiriöisen ja normaalin käytöksen raja on häilyvä, ja useimmilla psyykkisesti terveilläkin ihmisillä ilmenee persoonallisuushäiriöiselle tyypillistä käytöstä ja tapoja, etenkin stressitilanteissa.[5]
Narsismi itsessään on jokaisella ihmisellä oleva terveeseen itsetuntoon ja itseluottamukseen liittyvä luonteenpiirre, joka tunnistetaan varsinkin pienillä lapsilla. Narsistilla se on muodostunut huomattavan epäterveeksi ja itselle ja ympäristölle kärsimystä aiheuttavaksi. Narsistisen persoonallisuushäiriön syytä ei täysin tunneta, mutta konsensukseksi on muodostunut puutteellisen omakuvan piilottaminen. Korostunut narsismi kompensoi henkilön epävarmaa sekä arvottomaksi ja heikoksi koettua ydintä, jonka peittämiseksi henkilö on muodostunut väärän itsen, jonka hän esittää oikeana itsenä. Narsistinen vahingollinen käytös liittyy tämän väärän itsen kohtuuttomaan puolustamiseen, jotta alla oleva oikea itse, siis henkilön todellinen ydin, ei paljastuisi. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä hyökkää tähän kohdistuvan uhkan, jonka havaitsemiselle hän on erityisen herkkä, aiheuttavaa henkilöä kohtaan ja voi aiheuttaa suurta vahinkoa. Narsistisessa persoonallisuushäiriössä on siis keskeisesti kyse ylikompensoinnista ja psyykkiseen itsesäätelyyn käytetyistä puolustusmekanismeista (defensseistä).[6] Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen.[5] Narsistinen persoonallisuushäiriö muistuttaa persoonallisuushäiriöistä eniten epäsosiaalista persoonallisuushäiriötä empatian puutteen ja pinnallisen viehätysvoiman vuoksi.[7] ”
Määritelmä sopii hyvin tiettyihin julisuudessa oleviin Instagram-henkilöihin.
Ilmoita asiaton viesti
”Määritelmä sopii hyvin tiettyihin julisuudessa oleviin Instagram-henkilöihin.”
–
”Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys.”
–
Määritelmä sopii hyvin Purraan aka ”empatia ei kuulu politiikkaan”…
Ilmoita asiaton viesti
”Narsismi on luonteenpiirre, ei sairaus. Se käy ilmi ihmisen käyttäytymisestä.”
Ja muistisairaus on vakava juttu. Sekin käy ilmi ihmisen käyttäytymisestä. Usko huviksesi että tiedän mistä puhun. Toimin muutamia vuosia sitten Alzheimerin tautia sairastaneen isäni omaishoitajana.
Ilmoita asiaton viesti
Onko tässä nyt kysymyksessä Alzhreimerin tauti? Sillä ei kai ole mitään tekemistä narsismin kanssa.
Luuletko sinä Pasi todellakin että kukaan muu ei ole kokenut yhtään mitään?
Eikö tuo Wiki-lainaus riitä narsisimista?
Ilmoita asiaton viesti
No, en puhunut narsismista mitään vaan epäilen että sinulla saattaisi olla alkava muistisairaus. En sano tätä v1ttuillakseni, enkä toivoisi Alzheimeria kenellekään. On se sen verran karsea sairaus, ainakin sairastuneen läheisten näkökulmasta katsottuna.
Ilmoita asiaton viesti
Lue nyt edes oma kommenttisi jos et sitä muista.
olen säästynyt omaishoitajana olemiselta mutta olen joutuutj seuraamaan hyvin läheisten ihmisten viimeisiä aikoja.
Ilmoita asiaton viesti
Niin? En siinä kommentissa maininnut mitään narsismista. Et taida itse muistaa että huomautin huonosta muististasi jo aiemmin eräässä toisessa blogissa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/keijokinnunen/orpo-on-kertonut-etta-nykyinen-hallituskoalitio-vaatii-kahta-kautta/#comment-3979119
Ilmoita asiaton viesti
”Narsismi on luonteenpiirre, ei sairaus. Se käy ilmi ihmisen käyttäytymisestä.”
Kommentit tuota lainausta ja höpötät Alzheimerista.
Ilmoita asiaton viesti
Jahas, taisin olla oikeassa. Kiitos ja kuulemiin.
Ilmoita asiaton viesti
Sulla on asiat ”äinpäin”.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi asia olisi hyvää tiedostaa, kuume ei ole sairaus, vaan kehon puolustusta. Jos kuumeen laskee lääkkein, niin puolustus osaltaan lakkaa, mutta se lääke ei tuhoa viruksia tai bakteereja. Pitkittyneihin flunssiin lienee syy juuri normi-kuumeen laskeminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä näin on.
Myöskään virukseen ei ole varsinaista lääkettä.
Kyse ei tietenkään ollut ihan normi-kuumeesta. Kuume vaikuttaa eri lailla eri ihmisiin. Itse olen ”puolikuollut” jos kuumetta on 38,5 tai yli. Vastaan tulee myös se että korkea kuume vie ruokahlut kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän tunteen kuumeesta – koen samoin. Mutta ruokahaluttomuus ei ole myöskään sivuoire, vaan keho tarvitsee voimia taudin voittamiseksi, eikä ruoansulatukseen, käsittelyyn, epäpuhtauksien haravoimiseen…, joten myös ruokahaluttomuudelle on syynsä.
Nestettä, suoloja, sokereita, riittää ainakin muutamaksi päiväksi pää-ravinnoksi ja silloin yleensä tauti onkin jo voiton puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan vaan tiedoksi
Sipilän-Orpon hallitus antoi syksyllä 2018 vuotta 2019 koskevan budjettiesityksen, jossa 2019 velanotto oli supistunut jo n.1,4 miljardin tasolle.
https://budjetti.vm.fi/indox/download.jsp?lang=fi&file=/2019/tae/hallituksenEsitys/YksityiskohtaisetPerustelut/15/03/01/01.pdf
Missä tilassa saa Orpon hallitus edelliseltä hallitukselta budjetin. Lisätalousarvion jälkeen
velanotto on tänä vuonna runsaat 10.4 mrd
https://budjetti.vm.fi/indox/download.jsp?lang=fi&file=/2023/ltae1/hallituksenEsitys/YksityiskohtaisetPerustelut/15/03/03.pdf
Että on vissi ero.
P.s. Edellisen hallituksen huoneenlahjana on vielä kasvavat korko- ja sote -menot yhteensä 8-9 mrd kaiken päälle. Että silleen !
Ilmoita asiaton viesti
Olet täysin oikeassa. Mutta, kuten jo blogissa sanoin, niin muutoksia voi saada aikaan vain niitä tekemällä. Jatkamalla samaa menoa kulut ja velka kasvavat. Korkopolitiikkaan on vähän vaikutusmahdollisuuksia, mutta itse palveluiden sisältöön voidaan vaikuttaa. Valta on tällä hallituksella ja sitä tulee käyttää muutosten aikaansaamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Se on muuten ”huomenlahja” eikä ”huoneenlahja”.
Ilmoita asiaton viesti
Taisi olla myös ”vissi ero” ajassa jolloin Sipilän ja Marinin hallitukset toimivat, Sipilän hallituksen aikana kv. noususuhdanne, Marinin aikana Corona ja Ukrainan sota.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö, Marinin ottamasta noin 40 miljardin velasta korkojen kasvu lienee miljardin luokkaa, en tiedä korkoprosenttia. Suurin syy löytyy vuosikymmenien aikana istuneiden hallitusten luokattomasta talouden hoidosta.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä ihmeestä nämä omintakeiset punavihevasemmison hallituksen velkaantumisen numeroinnit ilmaiset ?
Jotakin rotia sentään tähänkin punavihervasemmiston paskanjauhannan sijaan !
Ilmoita asiaton viesti
Höpsistä Lauri, oon kyllä ihan kaikkea muuta kuin punavihervasemmiston kannattaja. Mun mielessäni laatima leikkauslista laittaisi kerralla valtion talouden kuntoon. Tosin olisin varmaan vähintään päätä lyhyempi tuota pikaa… niin, eikös Marinin poppoo ottanut n. 40 miljardia lisää velkaa, siitä ei varmasti tule mitään 3-4 miljardin korkomenoja. Yhä edelleen syyttäisin siitä eu jäsenyyden vaatimista muutoksista lähtien istuneita hallituksia, siis jostain 1980 luvun loppupuolelta istuneita hallituksia. Kataisen sekopäinen porukka pahin, tuollainenkin sitten palkittiin eu paikalla ja vielä Sitraankin ihan paskapalkalla. Olisi muuten mun leikkauslistan ensimmäisenä entisten politiikkojen loppusijoituspaikat…
Ilmoita asiaton viesti
Sini käyrä kuvaa demogratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Siellä muistellaan vanhoja, koska tiedetään että omat konstit on vielä huonompia kuin edellisten…
Tai ettei ole mitään konsteja vain tyhjiä puheita…
Ilmoita asiaton viesti
Jos edellinen hallitus on ottanut liikaa velkaa, niin se velka on otettu ja siitä menevät korot. Kyllä silloin voi periaatteessa syyttää edellistä hallitusta siitä, että nyt joudutaan ottamaan lisää velkaa niihin korkoihin.
Nyt pitää kuitenkin totuuden nimissä muistaa, että edellisen hallituksen aikana tapahtuneet kriiseiksi mielletyt tilanteet (korona ja energia) aiheuttivat tietynlaisen paniikkireaktion, kun asioiden tulevasta tolasta ei ollut varmuutta ja hallitus sai myös oppositiolta tukea ”kriisijohtamiseen” sekä kriisitoimenpiteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Velka otetaan aina jotakin tarkoitusta varten. Tietenkin on toimia, jotka ovat kertaluonteisia, mutta yleensä kulut syntyvät jonkin ”parannuksen” seurauksena esim. sote-uudistus. Mikäli uudistus ei ole kustannustehokas keino parantaa palveluita, niin niihin pitää tehdä muutoksia. Sekin on valinta, että nostetaanko veroja vai otetaanko velkaa. Valtaa käyttävällä taholla on mahdollisuus tehdä muutoksia ja jos niitä ei tehdä, niin silloin hyväksytään edellisten hallitusten tekemät päätökset vikinöistä huolimatta. Toivon, että kulut käydään läpi ja ollaan oikeasti valmiita kehittämään taloutta terveempään suuntaan. Talouskasvua on saatava aikaan eikä EKP:n koronnostot kyllä helpota yhtään Suomen tilannetta talouskasvun hakemiseen.
Ilmoita asiaton viesti