Edellinen hallitus sitä ja edellinen hallitus tätä

Nyt se taas alkoi, nimittäin edellisten hallitusten selän taakse piiloutuminen. Alkaa aikuisten oikeasti ottamaan päähän, kun hallituksen ministereiden vastauksena kaikkeen on, että ”kun edellinen hallitus …”. Tuo kaikki ihan hallituksista riippumatta.

Eduskunnan kyselytunti aiheuttaa puistatuksia, kun kaikkeen vastataan menneisyyteen kurkottamalla. Nyt leikattaisiin, jos edellinen hallitus ei olisi tehnyt sitä tai tätä. Sama laulu oli myös sillä edellisellä hallituksella vain eri painotuksilla.

Onko oikeasti niin, että nykyinen hallitus ei voi käyttää enemmistövaltaansa? Mikäli on tehty huonoja päätöksiä, niin ne pitää muuttaa. Jos aikaisemmille päätöksille ei tehdä mitään, niin silloin ne hyväksytään. Rahaa ja erityisesti lainarahaa käytetään tehtyjen päätösten rahoittamiseen. Toki leikata voi myös niin, että haetaan säästöjä tehtyjen päätösten toteuksien tehostamisella, mutta miten, kun aina puhutaan vain henkilöstövajeesta? Todellisia säästöjä saadaan vain sisällön muuttamisella.

Onko eduskunnassa niin suuri konsensus Suomen politiikasta, että päälinjat jatkuvat aina kuten aikaisemminkin. Pieniä minimaalisia viilauksia johonkin tehdään, mutta todellisia muutoksia haetaan vain aniharvoin. Olen harvoin kuullut yhdenkään puolueen hallituskumppaneineen sanovan, että me teimme tuon päätöksen, jolla parannetaan kansalaisten asemaa kustannustehokkaasti. Ei, mieluummin syyllistytään edellisten hallitusten päätösten arvostelemiseen vaikka ne kyllä hiljaa hyväksytäänkin.

Enemmistöhallituksilla on valtaa. Mikäli visio paremmasta yhteiskunnasta on vahva, niin miksi sitä ei osoiteta teoilla ja ryhdytä töihin?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu