Eihän tässä ole enää mitään järkeä

EU tuntuu suoltavan aivan järjettömiä määräyksiä kansalaisilleen. Viimeisimpänä esimerkkinä on rakennusten energiatehokkuuteen puuttuminen takautuvasti. Linkistä alla, voi lukea Omakotiliiton kannanoton asiasta:

https://www.omakotiliitto.fi/tietoa_meista/ajankohtaista/uutiset_ja_tiedotteet/eu-direktiivi_uhkaa_ajaa_yli_kahden_miljoonan_suomalaisen_kodit_ennenaikaisiin_korjauksiin.15666.news

En mene yksityiskohtiin tarkemmin, mutta tuossa vaaditaan energiakorjauksia isoon osaan esim. asunnoista vaikka siinä ei olisi taloudellisesti mitään järkeä. Ihmettelen tässä blogissa tätä maailmanmenoa yleensä. Ihmisten lompakon kuvitellaan ilmeisesti olevan pohjaton ja että ilmastonmuutoksen voi pelastaa EU:n maat.

Nyt kansalaisten lompakoita on tyhjennetty menestyksellisesti energiayhtiöiden tuloksiin, joista ison osan omistavat kunnat ja valtio. Unohtaa ei myöskään sovi muuta hintojen nousua esim. ruuan osalta, joka osin on seurausta keskittyneestä kaupasta. Lisäksi korkojen kautta varoja ammennetaan nyt pankkien käyttöön. Suomalaisten elintasoa ajetaan alas ihan urakalla ja varoja siirretään yhä harvempien ”vallassa” olevien tahojen käyttöön. Tämän kaiken päälle EU siis vielä pukkaa ilmastonmuutoksen nimissä kaikenlaisia täysin järjettömiä vaatimuksia energiatehokkuuden ja ennallistamisten yms. nimissä. Ilmastonmuutoksella ja sen energiavaikutuksilla rahastetaan kansalaiset köyhiksi ja elintaso matalaksi. Nyt varmaankin innokkaimmat kannattajat huutavat, että on pakko, jotta maailma pelastuu. Heille voin kertoa, että ilmasto on muuttunut aina ja tulee muuttumaan ikuisesti, niin on tapahtunut jo ennen ihmisiä. Mikäli puhumme ihmisten osuudesta, niin silloin pitää myös puhua kaikkien ihmisten osuudesta ympäri maailmaa. Täällä ilmaston pelastaminen ei auta yhtään, jos muualla ihmiset lisäävät omaa osuuttaan. En ole huomannut mitään rajoja ilmassa.

Vaalikeskusteluissa on tullut selvästi esiin se, että maamme talous ei ole kestävällä pohjalla. Olemme velkaantuneet. Jokainen voi tykönään miettiä, että mihin ne rahat ovat menneet? Kaiken tuon seurauksena tulossa ovat leikkaukset ja veronkorotukset. Mitäpä arvelette, tuleeko se nostamaan vai laskemaan elintasoamme? Olen ehdottomasti sitä mieltä, että yli varojen eläminen ei ole oikein. Omaa elintasoamme ei saa nostaa tulevien sukupolvien kustannuksella. Mutta, tärkeintä on se, että aletaan oikeasti katsomaan, että mihin rahamme menevät? Pitääkö Takahikiän mökkejä remontoida purettavaksi muutaman tovin jälkeen? Miten kaikki edes rahoitetaan, kun remontteihin ei saada rahaa ilman näitä energiatehokkuus-tarpeitakaan? Onko järkeä lahottaa puita metsiin? Pitääkö sähköautoille asennella lataustolppia ilman todellista tarvetta? Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?

Televisiossa puhuvat päät huutavat talouskasvun ja työllisyyden nimiin. Luulevatko päättäjämme tosissaan, että ihmiset haluavat laskea elintasoaan, jotta muu maailma voi kerätä hyödyn? Siksikö ihmiset työskentelevät? Täällä kyseenalaistetaan saunanpesän sytyttäminen ja muun maailman annetaan suhata rauhassa, kun ilmastoa pelastetaan.

Nyt viimeistään on otettava järki käteen ja käyttäydyttävä viisaasti. Typerillä toimilla viedään kansalaisilta motivaatio työskentelyyn. Uskovatko tulevat edustajamme todella siihen, että ilmastonmuutoksen hillitseminen on jokaisen kansalaisten prioriteetti numero yksi? Itse uskon, että käsi sydämellä vannottuna, noin ei ole. Joku ihme ”uskonto” on sekoittanut päättäjien päät ja järki on unohtunut.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu