Maskeilla talous sekaisin

Mikäli tähän mentäisiin, niin…

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/395ce896-10b2-4b06-937e-f8ce6ddb76df?ref=newsletter:9745&utm_source=Uusisuomi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Uutiskirje

Mikäli noita annettuja ohjeita noudatetaan ja maskeja vaihdetaan aina, kun ne joudutaan ottamaan päältä ja muutenkin on syytä vaihtaa ne tunnin välein, niin seurauksena on vuokraan verrattavia kustannuksia kotitalouksien kohdalle. Oletetaan, että töissä menee 8 maskia ja kotona 4 lisää, niin arkipäivien menekki on 60 ja sitten viikonlopun 10 päälle.

https://www.mediawear.fi/tuotteet.html?id=64948/929800

Tuossa yhden maskin hinta on alvittomana 1,09, mutta lasketaan, että yhden hinta on euro. Viikkokuluja kertyy 70€ ja kuukausikuluja 280. Mikäli hinnat kysynnän nousun takia ovat vaikkapa 1,50€/kpl, niin silloin ollaan jo kuluissa 105/420€. Perheen (4 henkeä) maskikulut kuukaudessa voisivat olla jopa tonnin!

Tietenkin osan vastuusta voi kanavoida työnantajille, mutta kyllähän nekin kulut päätyvät hintoihin, joita nuo kotitaloudet sitten makselevat hiukan eri muodossa.

Toivon, että päätöksiä tehdään järjellä, mutta soppiihan tuota eppäillä. Saa nähdä mitä hullua tästä maskiasiastakin taas saadaan aikaan, vähän hirvittää, kun on nähnyt nykyiset toimet.

jariojala

Alahärmässä v. 1957 syntynyt ukko. Nykyinen asunpaikkani on Tampereella. Haluan oppia muiden mielipiteistä, joten hyvin perustellut väitteet ovat tervetulleita. Epäasiallisiin kommentteihin sortuvat saavat minusta riitapukarin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu