Mitä tämä hallitus oikein touhuaa, joko lähdetään kaduille?

Kuva hallituksesta

Uskon, että kansanedustaja Vestman on riittävästi tutustunut sähkömarkkinalain muutosesitykseen, jotta alla oleva pitää paikkansa. Itse en ole ko. esitystä lukenut. Laitan alle linkin juttuun ja pari oleellista kohtaa siitä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009320617.html

”KANSANEDUSTAJA Heikki Vestman (kok) on nyreissään sähkömarkkinalain muutosesityksestä.
Vestman sanoo, että sähköyhtiöt saisivat lakiesityksen mukaan tarjota pörssisähköä ainoana niin sanottuna toimitusvelvollisuustuotteena.

Vestmanin mukaan lakimuutos tarkoittaisi käytännössä sitä, että pörssisähkön hinta olisi automaattisesti kohtuullista, ja viranomaiset eivät voisi enää puuttua sähköyhtiöiden toimitusvelvollisuussähkön hinnoitteluun.”

Pörssisähkön hinnasta ollaan hallituksen toimesta tekemässä sitä ”kohtuullista” hintaa, jonka sähköyhtiöt (kunnat ja valtio pääasiassa) voivat ryöstää asiakkailtaan. Kohtuullinen hinta eläisi sen mukaan miten liian pieni tuotantokapasiteetti määrittelisi kulutettavan sähkön hinnan. Tuotantokustannukset olisivat vain sivuseikka tässä pelissä. Hallitus vaikuttaa varsin munattomalta, kartelliystävälliseltä ja sosialismia tavoittelevalta puljulta.

”Nykylain mukaan toimitusvelvollisuussähkön on oltava kohtuuhintaista. Tämä on ainoa pykälä, johon kotitaloudet ja pienyritykset ovat voineet vedota sähkön kiskurihintoja vastaan.”

Kunnat ja valtio omistavat suuren osan sähkön tuotantolaitoksista. Nyt ollaan nuijimassa kansalaisten viimeisetkin mahdollisuudet vaatia sähkölle kohtuullista hintaa. Ihmisten rahat eivät kohta riitä elämiseen, joten hallitus on ilmeisesti ”markkinaehtoisuuden” nimissä ajamassa kansalaisia enenevässä määrin sossun luukulle.

Hallituksen teot ja puheet ovat räikeässä ristiriidassa keskenään. Ollaan muka kansalaisten asialla ja samalla ajetaan kansalaisia kohti kuilun reunaa. Eikö julkiselle taloudelle riitä verotusoikeus, maksujen asettamisoikeus ja sakottaminen, kun pitää omien yritystenkin kautta vielä rahastaa ihmiset köyhiksi. Ne, jotka ymmärtävät, voisivat hävetä.

On varsin erikoista, että luvatuissa ”avustuksissa” ei voida ottaa tuloja huomioon, koska peli pelataan sähköyhtiöiden kautta eikä valtion kautta, jonka asia tulisi hoitaa. Onkohan kansanedustajat, siis kansan edustajat, kurkkineet omaan kukkaroonsa?

Olen miettinyt kohtuullista hintaa aikaisemminkin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jariojala1-2/mika-on-sahkon-kohtuullinen-hinta/

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu