Pitääkö meidän olla oikeudettomia siirtomaita?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008893507.html

Ote linkin tekstistä:

PUHEENSA lopuksi Putin julisti Venäjän olevan uuden aikakauden kynnyksellä ”voimakkaana, suvereenina valtiona”. Hänen mukaansa Venäjä aikoo ehdottomasti hyödyntää tämänhetkisen maailmantilanteen tarjoamat ”kolossaaliset mahdollisuudet” ja voimistua näin edelleen.

On ilmiselvää, että voimakkaat, suvereenit valtiot määrittävät säännöt, uuden maailmanjärjestyksen ytimen. Muut ovat tuomittuja pysymään oikeudettomina siirtomaina.

Kyllä järjettömyys näkyy Putinin puheessa, vaikka ainahan isot ja vahvat ovat muodostaneet toiminnan raamit. Nyt naapuri näyttää haluavan haukata kaikki voimattomana ajelehtivat valtiot omaan vaikutuspiiriinsä. Onneksi Suomessakin on valittu puoli, jossa on voimaa takana, mutta myös demokratialla on merkitystä.

Putin ei näytä ymmärtävän, että haukkaamalla nuo ”siirtomaat” omaan vaikutuspiiriinsä epävakaus oman voimakkaan ja suvereenin valtion sisällä tulee kasvamaan, koska nuo oikeudettomat siirtomaat eivät tule hyväksymään pienen piirin mielivaltaista johtamista oman tarkoitusperänsä pönkittämiseksi.

Onko maailma todella valmis siihen, että Putinin kaltaiset yksinvaltiaat johtavat pallomme tuhoon tai vahvemman valtaan? Pelkkä ääneen lausuttu ajatus hirvittää tilanteessa, jossa ydinaseiden käytöstäkin on keskusteltu. Eikö maailmassa ole järkeä tai voimaa vastustaa tällaisia ajatuksia?

Itse veikkaan Venäjän vajoavan omaan suuruudenhulluuden kuoppaansa tällä menolla. Olen täysin varma, että venäläisiä ihmisiä ei voi manipuloida niin, ettei totuus sen hallinnon järjettömyydestä lopulta paljastu. Kansan heräämistä odottelen innolla naapurin taholta. Mikäli hulluuden annetaan laajentua, niin idässä on muitakin vallanhaluisia valtioita jonossa.

+7
jariojala

Alahärmässä v. 1957 syntynyt ukko. Nykyinen asuinpaikkani on Tampereella. Haluan oppia muiden mielipiteistä, joten hyvin perustellut väitteet ovat tervetulleita. Epäasiallisiin kommentteihin sortuvat saavat minusta riitapukarin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu