Sähkön hinta on nostettu poliittisilla päätöksillä tähtiin

Poliittiset päätökset isoissa maissa ja meidän pikkuisessa Suomessa ovat johtaneet korkeisiin sähkön hintoihin. Ilmastonmuutoksen nimissä on panostettu vääriin ”hevosiin”. Tämän toiminnan seurauksena poliitikot haluavat osoittaa syntipukiksi Venäjän hyökkäyssodan, koska omia mokia ei haluta myöntää. Tosiasia kuitenkin on, että päätökset ovat johtaneet kestämättömään tilanteeseen, jossa kortit on pelattu vastustajan käteen. Jan Hurri kirjoittaa Taloussanomien sivuilla Saksan ja Ranskan päätöksistä, joilla on ollut merkittävä seuraus koko Eurooppaan. On hyvä muistaa sekin, että miten meillä on hoidettu energiatuotantoa. Lauluhan on mennyt jotenkin näin, ei ydinvoimaa, ei turvetta, ei vesialtaita, mutta kiitos kyllä tuulivoimaa. Alla on Hurrin hyvä yhteenveto tilanteesta.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009016116.html

Seuraavasta linkistä voi lukea tuon politiikan seurauksista, joka vääjäämättä nostaa hintoja taivaisiin. Tähän lisäisin vielä poliittiset päätökset, joilla pyritään irti fossiilisista polttoaineista. Energian vaikutus näkyy kaikissa tuotetuissa tuotteissa, joten ei ole mikään ihme, että hinnat nousevat kansalaisten kestokyvyn yli.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009015597.html

Meidän päättäjämme ovat siunanneet Keski-Euroopan virheet omilla toimillaan.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009004388.html

Meillä poliitikot opettavat säästämään sähköä, kun mitään muuta eivät osaa. Norjassa silti edes yritetään tehdä asialle jotain.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009016425.html

Onko nyt todella niin, että suomalaiset lyödään polvilleen ensi talvena, kun rahat ohjataan energiayhtiöiden kassaan, sillä jonnekinhan kohonneet kustannukset kasautuvat. Onko myös niin, että poliitikkomme eivät tule tekemään mitään asioiden korjaamiseksi? Talvella tulee sitten kyllä kiire, kun ihmiset heräävät valtaviin laskuihinsa, eivätkä pelkästään sähkön osalta. Ennustan myrskyisää talvea hallitukselle, jonka pitäisi keskittyä biletyksen sijasta tositoimiin.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu