Vai omistan minä Fortumia ja sinäkin kenties?

https://www.iltalehti.fi/talous/a/2188848b-64b7-47e2-adf7-680236c80729

No nyt tulee jo paksua tuubaa.

Mitä sanoo perustuslaki minun omaisuudestani?

”Omaisuuden suoja

Jokaisen omaisuus on turvattu.

Omaisuuden pakkolunastuksesta yleiseen tarpeeseen täyttä korvausta vastaan säädetään lailla.”

Valtio saa pörssiyhtiöistä tulevat myyntitulot ja osingot, en minä. Olenko minä valtio tai sen kansalainen niin, että omistan valtion omaisuudesta jotain? En todellakaan. Kyllä julkinen valta nuo ”omistaa” ja niistä myös päättää vaikkakin demokraattisesti valittuna. Voinko vaatia jotain osaa Fortumista tai vaikkapa kantateistä? Tuskinpa. Tämä on samaa soopaa, kuin sanonta, että kyllä kansa tietää. Mitä se tietää ja milloin?

Tällä ainoastaan valmistellaan veronmaksajia tuleviin Fortumin tappioihin, joihin saamme osallistua maksajina. Maksamalla lisäveroja tästä Saksan seikkailusta en kasvata omaisuuttani tai edes omistustani, etkä sinäkään. Media on poliitikkojen apurina tulevan maksutaakan loiventajana. Poliitikkojen ja yhtiön johdon virheitä syötetään meille teemalla ”sinäkin omistat Fortumia”. Kukaan päättäjä tai johtaja ei tule ottamaan mitään vastuuta tästä tapahtumasta.

Kuvottavaa toimintaa.

 

 

 

+3
jariojala

Alahärmässä v. 1957 syntynyt ukko. Nykyinen asuinpaikkani on Tampereella. Haluan oppia muiden mielipiteistä, joten hyvin perustellut väitteet ovat tervetulleita. Epäasiallisiin kommentteihin sortuvat saavat minusta riitapukarin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu