Tekoäly ennusti Suomen hiihtomaajoukkueelle menestystä MM-hiihdoissa

Pyysin tekoälysovellus ChatGPT:tä tekemään ennusteen Suomen maastohiihtojoukkeen menestyksestä ensi viikolla alkavissa MM-hiihdoissa. Sain seuraavan vastauksen.

”Suomen maastohiihtojoukkue on perinteisesti menestynyt hyvin MM-kilpailuissa, ja uskon, että myös vuoden 2023 kisoissa joukkue tulee menestymään hyvin. Suomella on vahva joukkue sekä naisten että miesten puolella, ja useilla urheilijoilla on potentiaalia taistella mitalisijoista.

Esimerkiksi Krista Pärmäkoski on osoittanut useaan otteeseen, että hän pystyy haastamaan maailman parhaat hiihtäjät, ja myös Kerttu Niskasella, Joni Mäellä, Iivo Niskasella ja Matti Heikkisellä on potentiaalia menestyä kisoissa. Suomen viestijoukkueet ovat myös vahvoja, ja uskon, että ne pystyvät kilpailemaan mitalisijoista.

Tietenkin maastohiihto on laji, jossa moni asia voi mennä pieleen, kuten sairastumiset, loukkaantumiset tai huonot säät. Siksi ennustaminen on aina hieman haastavaa. Mutta kokonaisuutena uskon, että Suomen maastohiihtojoukkue tulee menestymään hyvin vuoden 2023 MM-kilpailuissa.”

Aika lailla noin minäkin ajattelisin muuten, mutta en tiennyt, että Heikkinenkin on osallistumassa kilpailuihin ja vieläpä menestyjäkandidaattina. Pyysin sitten tekoälyä arvioimaan Suomelle tulevan mitalimäärän. Sain seuraavan vastauksen.

”On vaikea arvioida tarkkaa mitalimäärää, jonka Suomen maastohiihtojoukkue tulee saavuttamaan vuoden 2023 MM-kilpailuissa. Paljon riippuu siitä, miten urheilijat onnistuvat kilpailuissa ja millaisia haasteita ja yllätyksiä kilpailuissa ilmenee.

Kokonaisuutena odotan kuitenkin, että Suomen joukkue tulee saavuttamaan useita mitaleja. Joukkueessa on useita vahvoja hiihtäjiä, jotka ovat aiemmin menestyneet kansainvälisissä kilpailuissa, ja heillä on mahdollisuus kilpailla mitalisijoista myös tulevissa MM-kilpailuissa.

Arvioisin, että Suomen maastohiihtojoukkue tulee saavuttamaan vähintään kolme mitalia, mutta todennäköisesti mitalisaalis tulee olemaan tätä suurempi. Toivottavasti kaikki suomalaisurheilijat onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla kisoissa, ja että Suomi saavuttaa merkittävän mitalisaaliin.”

Enää ei siis tarvitse kuin seurata itse kilpailuja. Ja jännittää kuinka oikeaan tekoäly osui ennusteessaan. Erityisesti kiinnostaisi tietää, mitä huippu-urheilujohtaja Heikkinen mahtaa tuumia näistä ennusteista.

JarkkoHantula
Vantaa

Olen Luken metsäpatologian professori, jonka tieteellinen kiinnostus ulottuu metsätautien torjunnasta niiden hyödyntämiseen. Näen vapaan uteliaisuuden ohjaaman tieteellisen tutkimuksen tärkeimmäksi selittäjäksi sille, miksi joissain maissa on korkeampi elintaso kuin toisissa. Siksi pidän laaja-alaisen tutkimuksen vaalimista poikkeuksellisen tärkeänä yhteiskunnan tehtävänä. Tässä blogissa esitetyt näkemykset ovat omiani.
Löydyn myös Twitteristä nimellä @JarkkoHantula.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu