Osui ja upposi

Uuteen Suomeen hiljattain postaamani, Euroviisujen äänestykseen liittyvä blogiteksti poistettiin, koska joku taho – jota en tässä erikseen mainitse – ei mitä ilmeisemmin kestänyt sitä, että heitä muistutettiin rahoittaneen äänestämisellään merkittävillä summilla sellaisen järjestön ja tapahtuman toimintaa, jonka arvoja he eivät hyväksy. Siis Euroopan yleisradiounionia ja sen järjestämiä Euroviisuja, jotka tunnetusti puolustavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Osui ja upposi.

Samaisten, Israelia äänestäneiden tahojen tavoitteena oli Israelin tukemisen lisäksi ilmeisesti vastustaa Euroviisuja ja niiden ”vasemmistolaisuutta” ja ”setailua”. Minusta on hieman hassua, että jotain instanssia vastustetaan lähettämällä sille rahaa.

Yksi ääni maksoi 1 euron. Moni kertoi äänestäneensä monta kertaa, eli lähettäneensä vastustamalleen taholle useita euroja. Lisäksi nämä samat sankarit yllyttivät somessa ja keskusteluryhmissä muita tekemään samoin. Merkillistä porukkaa.

Mutta toisaalta ihminen ei toimi aina kovin rationaalisesti. Kun mennään tunne ja luulemukset edellä, järki (ja tieto) jää jalkoihin.

Minun ei tässä tarvitse mainita erikseen, mitkä tahot ja minkä sortin kansalaiset äänestivät Israelia Euroviisuissa.  Te tiedätte kyllä.

EBU ja Euroviisut lienevät oikein tyytyväisiä jokaisesta vastustajaltaan saamastaan eurosta. Ensi vuonna järjestetään entistä näyttävämmät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavat musiikkijuhlat.

 

 

 

Jarkko Nikkilä
Porvoo

49-vuotias biologian ja maantiedon lehtori. Tieteellisen tiedon ystävä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu