Perussuomalaisten typeryys, tietämättömyys ja rikollisuus kuplii läpi

Kuluva viikko on ollut oikein superviikko perussuomalaisen politiikan ilmentymisen kannalta.

Case 1, ministeri Kaisa Juuson tietämättömyys:

”Eduskunta on äänestänyt niin hallituksen kuin sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.) luottamuksen puolesta.

Kaisa Juuso sai luottamuksen äänin 85–69. Tyhjää ei äänestänyt kukaan, poissa oli 45 edustajaa.

Juuson luottamusäänestys liittyi siihen, että opposition mielestä hän ei ole tehtäviensä tasalla.”

Lähde: https://yle.fi/a/74-20085726

”Ei ollut tehtäviensä tasalla” viittaa siihen, että Juuson ulostulot ovat antaneet vahvan viestin siihen suuntaan, että hän ei tiedä tai ymmärrä tarpeeksi niistä asioista, jotka kuuluvat hänen vastuualueelleen.

Tietämättömyyttä Perussuomalaisten riveissä? Ei yllätä. Kyseessä on populistinen puolue, josta mennään eduskuntaan mm. sahurin tai showpainijan pätevyydellä.

Case 2, kansanedustaja Timo Vornasen (vahvasti epäilty) rikollisuus:

”Perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen on MTV:n ja Iltalehden mukaan pidätetty. Vornanen otettiin kiinni neljän aikaan perjantain vastaisena yönä ja hän on nyt pidätettynä, uutisoi MTV:n uutiset myöhään perjantai-iltana…

…MTV:n uutisten tietojen mukaan rikosnimikkeet ovat törkeän pahoinpitelyn yritys ja ampuma-aserikos….

…Vornanen on 54-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.”

Lähde: https://www.ts.fi/uutiset/6312103

Että sellainen vanhempi kostaapeli. Ase mukana baarissa. Ihan helvetin fiksua toimintaa yhdistää tilanne jossa on alkoholin vaikutuksena olevia ihmisiä ja ampuma-ase. Illanvietossa oli mukana myös muita persujen kansanedustajia.

Väkivaltaisuutta ja siihen liittyvää rikollisuuttta Persujen riveissä? Ei yllätä.

Tässä kansanedustajakandidaateista tehty tutkimus vuodelta 2023:

”Eduskuntapuolueilla on listoillaan yhteensä 99 rikoksesta tuomittua ehdokasta. Eniten rikoksesta tuomittuja ehdokkaita on Ano Turtiaisen (vkk) johtamalla Valta kuuluu kansalle -puolueella (25). Seuraavina tulevat perussuomalaiset (15) ja Liike Nyt (13).”

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/452f2a46-4f4f-4804-9300-c7bba6869a06

 

Case 3, ministeri Lulu Ranteen tietämättömyys ja lyhytnäköisyys:

”Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps.) kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän suhtautuu erittäin skeptisesti VTT:n raporttiin, jonka mukaan Suomessa olisi 700 000 ladattavaa autoa vuosikymmenen loppuun mennessä, eli noin viidennes koko autokannasta.

–  Kaikenlaisia vaihtoehtoja tulee, mutta näköpiirissä ei ole semmoista, että me oltaisiin täysin ilman fossiilisia. Me ei pystytä tällä hetkellä varastoimaan valtavia määriä mitään muuta kuin fossiilisia polttoaineita. En lähtisi lyömään vetoa minkään käyttövoiman puolesta, mutta sen verran lyön, että meillä tulee olemaan polttomoottori forever.

Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/a/liikenneministeri-hsssa-polttomoottoriautot-eivat-tule-katoamaan-suomesta-koskaan/#ca676600

Ranne mainitsee hänen katsantoaikansa kyseiselle asialle olevan ”ikuisuus”, mutta todistaa omilla sanoillaan, ettei ymmärrä ikuisuuden käsitettä. Hänen näköalansa yltää mitä todennäköisimmin muutamien kymmenien vuosien päähän, koska sen pidemmälle hän ei kykene ajattelemaan. Tai ei halua ajatella. Vai ajatteleeko hän ihan tosissaan, että Suomessa ajellaan esimerkiksi vuonna 3463 edelleen fossiilisia polttoaineita käyttävillä jäteöljymyllyillä? Hän ei millään voi olla noin typerä ihminen. Tai sitten voi olla, onhan kyseessä puolue nimeltä Perussuomalaiset.

 

EDIT: Super-Persuviikot sen kuin jatkuvat!

Otteitta persujen viimeaikaisista otteista:

”Kokkolalainen kansanedustaja ja puolueensa toinen varapuheenjohtaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps.) on saanut 3 960 euron sakot törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asia ratkaistiin torstaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa kirjallisella menettelyllä. Tuomio ei ole lainvoimainen. Peltokangas ajoi tammikuussa Uudessakaarlepyyssä poliisin tutkaan 137 kilometrin tuntinopeudella. Alueella oli 80 kilometritunnin nopeusrajoitus…

…Iltalehden mukaan kyseessä ei ole Peltokankaan ensimmäinen ylinopeustuomio. Hän ajoi 2022 loppuvuodesta 140 kilometriä tunnissa tutkaan satasen alueella.”

https://yle.fi/a/74-20086796

Erikoisen hieno mies on tuo Maurikin. Meidän tavan kansalaisten kannalta olisi toivottavaa, että Mauri hoitaisi törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen esimerkiksi kilparadalla, niin sivulliset eivät olisi vaarassa. Siellä saisi Mauri ajella nilkka suorassa, ja silti huomata kun paremmat menee ohi.

Case Vornanen on edennyt nyt tasolle Ano Turtiainen:

”Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Timo Vornanen pyytää anteeksi ampumistapausta. – Haluan esittää vilpittömän anteeksipyyntöni perussuomalaiselle puolueelle, kansanedustajille sekä koko kansanedustajalaitokselle, Vornanen sanoo STT:n saamassa tiedotteessa. Vornanen sanoo tiedotteessa haluavansa pyytää mitä nöyrimmin anteeksi äänestäjiltään heille aiheuttamaansa mielipahaa ja tilanteen luomaa epätietoisuutta. Vornanen myös ilmoittaa aikovansa perustaa oman eduskuntaryhmän.”

https://yle.fi/a/74-20086783

Sillä lailla.

Samaan aikaan perussuomalaisten riveissä alkaa hajaannus ja erimielisyys vallitsevasta linjasta näkyä yhä enemmän:

”Kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointialueen hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Jaanu kertoo pettyneensä puolueeseen. Myös kaupunginvaltuutettu Janne Pahkala eroaa puolueesta…Jaanun mukaan syy hänen lähtöönsä on nimenomaan perussuomalaisten hallituksessa tekemät poliittiset päätökset. Jaanun mukaan perussuomalaiset tekee tällä hetkellä sellaista politiikkaa, ettei hän voi puolustella sitä äänestäjilleen….Myös perussuomalaisten Kouvolan kaupunginvaltuutettu Janne Pahkala kertoo Kouvolan Sanomien mukaan eroavansa puolueesta…Hän kertoo pettyneensä perussuomalaisten toimintaan hallituksessa. Esimerkkeinä tällaisesta toiminnasta hän kertoo suhtautumisen ay-liikkeisiin ja päätöksen Ratamon yöpäivystyksen lakkauttamisesta.”

https://yle.fi/a/74-20086462

Sillä lailla.

Saapa nähdä onko meillä kohta hallituksessa Kokoomus ja Hajaannus. Tätä kehitystä olisi jouduttanut se että Persut olisi ollut eduskuntavaalien suurin puolue. Mutta meneehän tämä näinkin.

EDIT #2:

Tämä hajaannus perussuomalaisten riveissä meinasi vallan unohtua:

”Perussuomalaisten nykyinen europarlamentaarikko Hakkarainen on ensi eurovaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana vapauden liiton listalla. Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoo, että tällainen toiminta on peruste puolueesta erottamiselle. – Emme jaa julkisuuteen yksittäiseen puolueen jäseneen liittyviä jäsenprosesseja. Yleisellä tasolla voimme todeta, että kilpailevalle listalle ehdokkaaksi lähteminen on peruste puolueesta erottamiselle, Vuorenpää kommentoi Ylelle viestitse.”

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-224562

EDIT #3

”Perussuomalaiset on erottanut kansanedustaja Timo Vornasen sekä europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisen puolueesta. ”

https://yle.fi/a/74-20088330

 

Sillä lailla. Kun ”harjaaminen” ei enää riitä. On nämä kyllä yhdenlaista sakkia. Voin kuvitella että jokaisen vaalin jälkeen on puolueen johtajistossa se kuuluisa kylmä rinki tiedätte kyllä minkä ympärillä, kun selvitellään käytännön kautta millaisia sankareita kansan syvät rivit ovat puolueen edustajiksi äänestäneet. Sitten siistitään puoluetta salonkikelpoisemmaksi potkimalla kuumottavimmat tapaukset pellolle. Sekä Hakkarainen että Vornanen ovat Ano Turtiaisen viitoittamalla tiellä.

Jarkko Nikkilä
Porvoo

49-vuotias biologian ja maantiedon lehtori. Tieteellisen tiedon ystävä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu