Olen pettynyt, ettei Donald Trumpia valittu uudelleen

Minun täytyy myöntää. Olen jollain kummallisella tavalla pettynyt siitä, että tosi-tv -sarja ”Donald Trump, the President of the United States of America” ei saanut uutta tuotantokautta. Itse asiassa olin lyönyt ihan tuntuvan vedon siitä, että Donald Trump saa seuraavan tuotantokauden Yhdysvaltojen presidenttinä. Hävisin vedon, jotenkin jäi pettynyt olo siitä, että seuraava tuotantokausi canceloitiin yhdysvaltalaisten äänestäjien toimesta. Tuotannon päätös, mutta paska juttu.

Veto muuten oli euroiksi muutettuna ihan tuntuva. Kunnollinen pullo samppanjaa ja samanhintainen pullo armanjakkia.

Tarinaan jäi todella merkittäviä niin sanottuja cliffhanger-juttuja. Eli ratkaisevia asioita, jotka eivät ratkenneet sarjan esitettyjen jaksojen aikana. On melkoinen ”let down” eli ennakko-odotusten pettäminen jättää nuo cliffhanger-jutut jonkin värittömän, hajuttoman ja mauttoman Bidenin hoidettavaksi. Miehen, joka todennäköisesti unohtaa huomenna kaikki tänään kuulemansa loukkaukset. Todellinen yleisön pettäminen. Vaadin tuotantoyhtiötä harkitsemaan asiaa uudelleen.

Näin politiikan harrastajana ja talouden ammattilaisena minulla on tunne siitä, että tarina jäi kesken. Nythän tosi-tv -sarja ”Donald Trump, the President of the United States of America” todellakin jäi useaan cliffhanger-tilanteeseen. Donald Trump oli aloittanut kunnon taloussodan Yhdysvaltojen pahinta vastustajaa eli Kiinaa vastaan. Tuo taloussota oli vasta käynnistymässä, kun tuotantokausi päättyi.

Toinen kesken jäänyt tarina oli Venäjän houkuttelu Yhdysvaltojen liittolaiseksi. DT oli selvästikin valmis juttelemaan Putinin kanssa kahden kesken ja kääntämään hänet kaverikseen. Yhdysvalloilla on pitkä historia siinä, että täysin länsimaisten arvojen vastaiset toimijat ovat kavereita, jos vihollinen on yhteinen, joten tuo olisi historian valossa toiminut vallan mainiosti. Toisaalta tuo tarina olisi saattanut päätyä entistä pahempaan vihollisuuteen, mutta nyt emme tiedä mitä olisi tuleman pitänyt.

Kolmas kesken jäänyt tarina on eurooppalaisten liittolaisten vapaamatkustus. Donald Trump yritti selvästikin saada suvun asunnoissa (==NATO) ilmaiseksi asuvat loiset epäonniset sukulaiset (==vapaamatkustavat eurooppalaiset demokratiat) maksamaan edes ylläpitokustannukset. Ensimmäisen tuotantokauden päättymiseen mennessä hän ei ollut siihen kyennyt.

Neljäs merkittävä kesken jäänyt juttu on Trumpin vaalikampanjassaan 2016 lupaama infrastruktuuriohjelma. Ensimmäisen tuotantokauden loppuun mennessä hänen oma puolueensa esti kaiken tuohon liittyvän aktiviteetin. Kunnon showssa olisi seuraavalla tuotantokaudella käynyt niin, että Donald Trump olisi voittanut oman puolueensa maanpetoksellisen siiven ja onnistunut käynnistämään todella mittavan ohjelman Yhdysvaltojen peräreikätilassa olevan infrastruktuurin korjaamiseksi. Tiederahoitusta unohtamatta. Tämä kaikki tietenkin ensimmäisen kohdan eli Kiinan uhan vuoksi.

Viides kesken jäänyt juttu on muuri. Sitä ei koskaan rakennettu.

Me emme nähneet sitä loppuhuipennusta, joka kuuluu kaikkiin tuotantokausiltaan rajattuihin sarjoihin. Äkkiseltään mieleen tulevia loppuhuipennuksia kakkostuotantokaudelle olisivat olleet:

  • Kunnon all-in -sota Kiinaa vastaa. Loppuratkaisu seuraavan republikaanipresidentin tuotantokaudella.
  • Täydelliseen molemminpuoliseen ydintuhoon päätyvä sota Venäjää vastaan. All subscriptions will be cancelled. No refunds.
  • NATO-liittolaisten saaminen ruotuun (juu, ja Joulupukki tuo mulle ensi jouluna lentävän auton).
  • Sellaiseen ”Seuraavissa republikaanipresidenttien sarjoissa jatketaan”-lopputulokseen olisi riittänyt se kunnon muuri. Jotain puoli kilometriä korkea ja jonka äärellä dronet partioivat. Aina välillä kuuluisi ääni ”You have been seen. Do not move and you will be exterminated less painfully.” ja raskaiden automaattiaseiden tulitusta. Tuo ääni olisi tietenkin suoraa lainaa Dalekien äänestä Doctor Who -sarjasta.
  • Jotain täysin yllättävää, jonka vain seuraava republikaanipresidentti voi ratkaista.

Kieltämättä jäi vähän puuttumaan tästä sarjasta. Seuraava tuotantokausi olisi varmasti ollut todella mielenkiintoinen ja koukuttava. Ensimmäinenkin tuotantokausi oli äärimmäisen koukuttava.

Katsojaluvut olisivat lyöneet kaikki aikaisemmat ennätykset.

Tämä viesti on joiltain kohdin satiiria. Ehkä.

+3
JarmoAhonen1
Sosialidemokraatit Kaarina

Väärää ajattelua jo vuosikymmeniä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu