Perussuomalaiset ja raadon haistanut hyeenalauma eli toimittajat

Perussuomalaisten strategia perinteisen median kanssa on osoittautunut toimimattomaksi tilanteessa, jossa puolue on hallituspuolue ja hallituksen ministeri on pääministerin sijainen.  Perussuomalaisethan ovat olleet puolue, joka on keskittynyt tavoittamaan omia kannattajiaan suoraan somen kautta. Perinteinen media on jätetty välistä ja perussuomalaiset ovat jopa vältelleet olemasta tekemisissä perinteisen median kanssa.

Tämä strategia ei toimi tilanteessa, jossa puolue on itse osa korkeinta valtakoneistoa. Ensinnäkin puolue ei voi välttyä siltä, että erityisesti kaupallinen media tulee kirjoittamaan hallituspuolueesta hyvin paljon. Mikäli puolue ei osaa toimia kaupallisen median kanssa, niin erilaiset paljastukset ja kriisit tulevat jatkumaan. Kaupalliselle medialle ne yleisöä kiinnostavat jutut tuovat rahaa ja jokainen kunnon skandaali on rahan arvoinen.

Osa perussuomalaisista poliitikoista on syyttänyt toimittajia virhervassareiksi ja hyeenalaumaksi. Toimittajien väittäminen vasemmistolaisiksi ei kuitenkaan perustu mihinkään tosiasioihin. Tutkitun tiedon mukaan median johtotehtävissä olevien toimittajien yleisin puoluekanta on kokoomus ja koko toimittajakentän poliittisesta suuntautumisesta ei ole kunnollista tietoa. Mutta ajatellaanpa sitä hyeenalaumaa.

Ajatellaan hetki sitä, millainen eläin täplähyeena on. Kyseessä on suurikokoinen, jopa 70kg painava peto, jonka leuat pystyvät puremaan rikki minkä tahansa eläimen paksummatkin luut. Täplähyeena on sosiaalinen eläin, joka saalistaa mielellään laumana. Laumana toimiminen mahdollistaa suurten saaliseläinten kaatamisen. Sääliksi käy sitä leijonaa, joka ei ymmärrä häipyä suuren täplähyeenalauman saapuessa paikalle.

Täplähyeena syö mieluiten tuoretta saalista ja saalistaa ruokansa itse. Suurena laumana metsästäessään täplähyeenat voivat saalistaa jopa kafferipuhveleita, joskin seeprat ja gnut ovat mieluisampaa ja vähemmän vaarallista saalista. Mutta mikäli tuoretta ravintoa ei ole tarjolla, niin myös raadot kelpaavat.

Täplähyeenat ovat hyvin yhteistyökykyisiä ja periksiantamattomia saalistajia. Saalistuksen yhteydessä saaliin syöminen aloitetaan usein saaliseläimen vielä eläessä, sillä täplähyeena ei tapa saalistaan ennen ruokailun aloittamista. Sekä tuoretta saalista että raatoja syödessään ne syövät käytännössä koko saaliin luineen kaikkineen.

Median suhde hallituspuolueisiin on vähän samanlainen kuin täplähyeenalauman suhde tuoreeseen eli itse metsästettyyn saaliiseen. Mikäli lauma ei saa riittävästi tuoretta saalista, niin raatoja aletaan etsiä ja niiden kaluaminen alkaa. Raadoista purraan rikki myös vahvimmat salaisuuden verhot, jonka alta paljastuu mehevä skuuppi. Tarkoitan tietenkin luita ja esille tulevaa luuydintä.

Täplähyeena on, kuten muutkin suurpedot, varsin laiska eläin. Ne mieluiten laiskottelevat varjoisissa paikoissa tai maahan kaivamissaan pesissä yli 80% ajasta. Mikäli tuoretta ruokaa on helposti saatavilla, niin vaivalloisempi metsästäminen suurissa laumoissa tai raatojen jyystäminen saa jäädä.

Hallitusvastuuseen tottuneemmat puolueet ovatkin havainneet, että mediaa pitää ruokkia tuoreella ravinnolla. Mikäli tuoretta ravintoa ei ole haastatteluiden, esiintymisten, lausuntojen ja lehdistötilaisuuksien muodossa riittävästi, niin toimittajat kyllä etsivät jonkun mehevän raadon kaluttavaksi. Jonkun suuren luun sisältä kyllä löytyy makoisa skuuppi.

Perussuomalaiset eivät vielä näytä sopeutuneen siihen, että toimittajat joka tapauksessa kirjoittavat hallituspuolueen ministereistä ja muista poliitikoista. Mikäli haluaa edes hieman hallita sitä mistä kirjoitetaan, niin pitää antaa niitä haastatteluja, lähettää tiedonantoja, osallistua ajankohtaisohjelmiin ja muutenkin olla median käytettävissä. Jos tuota tuoretta ruokaa ei ole tarjolla, niin toimittajat alkavat itsenäisesti kaivella niitä salaisuuksia ja aihetta kirjoituksille.

Kieltämättä media muistuttaa myös siinä mielessä aktiivista petolaumaa, että mikäli jonkun suuren saaliin havaitaan olevan toisia heikommassa kunnossa tai haavoittunut, niin koko lauma herää ja veren haju saa kylläisetkin yksilöt aktiivisiksi.

Mutta toisaalta. Työnsä hyvin tekevä media on ei suinkaan ole sopulilauma vaan enemmänkin kuin se jo mainittu täplähyeenalauma.

 

Alla olevassa kuvassa tarkastellaan löytyisikö lähistöltä mehuisa salaisuus raato, josta saisi makoisan skuupin luuytimen.

Kuva CC cuatrok77, 2013

Tämä kirjoitus on satiiri.

JarmoAhonen1
Sosialidemokraatit Kaarina

Väärää ajattelua jo vuosikymmeniä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu