Kartta

Diktaattorin palkitsema Venäjän perustuslakituomioistuimen presidentti Valeri Zorkin (80v.) toi mukanaan Moskovaan kartan, joka on kopio Louvressa säilytettävästä 1600-luvulta peräisin olevasta kartasta, johon ei ole piirretty Ukrainan rajoja.

Asiantuntijan äänellä puhuvan diktaattorin mielestä tämä on yleistä tietoa, koska vasta Neuvosto-Venäjä loi Ukrainan.

Aiemmin maata ei ollut olemassa. Tämän ranskalaisten karttakin todistaa sen ääressä seisovien mielestä.

Etsivä toki löytää. Kartta vuodelta 1560.

Selitys kartoista kelpaa propagandaan siinä missä Putinin tiistaina Kremlissä esittämä väite siitä, ettei Venäjä suinkaan aloittanut sotaa vaan pyrkii lopettamaan sodan ja estämään maahan tunkeutujien aikeet.

Kremlissä palkittiin ansioituneita kansalaisia vuosilta 2021–2023.

Heidän joukossaan oli kosmonautteja, opettajia Donbassista – Uudesta Venäjästä. Nämä muistivat kaatuneita sankareita.

Palkittujen joukossa olivat myös Tšetšenian aluejohtajan vaimo Medni Kadyrova ja Dresdenistä Moskovaan sekä Sotšiin kotiutunut saksalainen Hans-Joachim Frey – kulttuurivaikuttaja sekä Putinin ”ymmärtäjä” vuodesta 2009.

 

jarmokoponen
Helsinki

Jarmo Koponen on toimittaja. Puheenvuoroissa painottuu Venäjä. Intohimona naapurimaan kehityksen perkuu. Yli 40 vuotta sitten opiskelijana alkanut tutustuminen jatkuu. 1990-luku vierähti Moskovassa lehdistöneuvoksena ja Pietarissakin YLEn kirjeenvaihtajana. Venäjä ja sananvapausasiat kiinnostavat erityisesti Toimittajat ilman rajoja järjestön Suomen osaston sihteerinä ja Barents Press Suomen varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu