Terroristit! #venäjänhyökkäys #ukrainansota

Propagandan perussääntö on toisto.

[Kuvakaappaus – Vesti-uutiset 20230705]

Sunnuntain Vesti-uutisiin saadaan ensimmäiseen 10 minuutin blokkiin mahtumaan kertomukset Ukrainasta, joka murhaa ihmisiä ulkomailla: järjestää isäntänsä käskystä terroritekoja, jotka sopivat maalle, jonka henkinen perintö nojaa toisen maailmansodan aikaisten banderovitsien [äärioikeistolaisten] tapoihin.

Uutisraportissa todistetaan, että sodan jälkeen tapettiin opettajia, nyt isketään Venäjän patriootteihin – hengen luojiin.

Kremliin yhdistetyn filosofin tytär tapettiin autopommilla viime syksynä, kun tämä oli palaamassa Moskovaan kansallimielisten tapaamisesta.

 

Tapahtuman järjestäjä, kirjailija ja Ukrainalta vallatuilla alueilla sotinut Zahar Prilepin oli kohdata samanlaisen kuoleman kuin propagandisti-filosofi Darja Dugina. Prilepin kuitenkin selvisi eilisestä pommi-iskusta, jossa kuoli autonkuljettaja.

Mielikuvat liitetään toisiinsa

Ukrainalaiset ovat Venäjän näkemyksen mukaan siirtyneet natsien ajatuksista kumpuavassa väkivallassaan seuraavalle tasolle, jossa tapetaan ja yritetään murhata filosofeja ja kirjailijoita eikä ainoastaan merkittävään asemaan taisteluissa nousseita sotilaita ja sotabloggareita, kuten Vladlen Tatarsky. [Vladlen eli Vladimir Lenin etunimen blogaajakäyttöönsä ottaneen Maxim Fominin murhaamiseen käytetyn räjähteen kuljettanut nainen liitettiin Aleksei Navalnyin, joka kytketään myös mielellään terroristeihin.]

 

 

Suomi ja täysin vedätettävissä olevat Euroopan johtajat pääsevät mukaan analyysissa, jossa kerrotaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn saavan ohjeita ulkomailta.

 

Ranskan ulkoministeri Catherine Colonna pannaan näyttämään hölmöltä, koska tämä ei pysty vastaamaan maanmiestensä uteluihin siitä, kenen droonit lensivät Moskovan Kremliin tihutöitään tekemään.

Ukrainalaisten motiiviksi riittää sekin että kyseessä voisi olla samanlainen näytös kuin Matias Rustin lento (Helsingistä) Punaiselle torille vuonna 1987.

Propagandaa osaltaan vetävä Dmitri Kiseljov ylistää diktaattorin olleen kaukaa viisas jo 20 vuotta sitten tšetšeeniterroristeja kukistettaessa julistaessaan, että parasta on tunkea rikolliset takaisin vessan reikään.

Raju kieli viehättää propagandisteja. Politiikkaa seuraavat sanovat, että Venäjän diktaattoria tukevia näkyviä julkkiksia on vain muutamia.

’Heidät on helppo muistaa.

 

Kiseljovia, Prilepiniä ja joka päivä eri kanavilla esiintyvää Vladimir Solevjevia yhdistää se, että miehet ovat kuuluneet myös nyky-Venäjän johdon arvostelijoihin.

jarmokoponen
Helsinki

Jarmo Koponen on toimittaja. Puheenvuoroissa painottuu Venäjä. Intohimona naapurimaan kehityksen perkuu. Yli 40 vuotta sitten opiskelijana alkanut tutustuminen jatkuu. 1990-luku vierähti Moskovassa lehdistöneuvoksena ja Pietarissakin YLEn kirjeenvaihtajana. Venäjä ja sananvapausasiat kiinnostavat erityisesti Toimittajat ilman rajoja järjestön Suomen osaston sihteerinä ja Barents Pressin hallituksen jäsenenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu