Räsäsen roviot

Päivi Räsäsen kirjoitusten joutuminen syyttäjän toimien alle on herättänyt paljon sympatiaa – syytettyä kohtaan. On toki perusteltua ihmetellä, miksi nyt, vuosien jälkeen puututaan vanhaan vuodatukseen, mutta ehkä juuri tänään on viimeinen hetki pohtia sanomisen rajoja.
Ehkä Luther ajatteli juuri näitä räsäsiä pohtiessaan oppia kahdesta regimentistä, hengellisen ja maallisen vallan erottamisesta.

Merkillepantavaa , että eniten ihmisen seksuaalista käyttäytymistä ovat aina säätäneet tahot, joilla itsellään on tällä sektorilla paljon pimitettävää – katolinen kirkko ja tiukat herätysliikeet. Rovioiden sytyttäminen tai Raamatulla lyöminen ei tänään ole enää liian helppoa.

Vanhan Testamentin selitysopin professori Martti Nissinen kirjoitti HS:ssa 2010 yhden Räsäs-metelin aikana: ”Raamattu ei käytä valtaa, vaan valtaa käyttävät ihmiset valintojensa ja tulkintojensa pohjalta.Vallankäytöstään kantavat vastuun myös ne, jotka istuttavat oman käsityksensä homoseksuaalisuudesta Raamattuun ja kierrättävät sen Jumalan sanana takaisin.”
Valtakunnansyyttäjä on isolla asialla.

JarmoLintala

Erityisopettaja emeritus.Keskustaan kallellaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu