Työjärjestykseen

Tuli ehtoo ja tuli aamu ja seitsemäs päivä. Ei tullut  Suomi valmiiksi, ei edes paremmaksi.

– Se on nyt melkoista hännänheittoo ton valtiollisen kanssa.
Preeti Leppänen/ Pentinkulman työväenyhdistys

Hallitus ei ole onnistunut toimissaan tällä vuosituhannella. Politiikan sirpaloituminen mainitaan perussyynä. Vaaleilla valitut hukkaavat helposti roolinsa.Taustavaikuttajat ja avustajien kasvanut joukko ovat lähes yhtä suuri vaara demokratialle, kuin omiin nimiin asioiden tärkeyden määräävä media.

Professori David Arter tiivisti HeSa:ssa 2012 vaalien aikaan: ”…puhdasta hölynpölyä.Jos tv kohtelee johtavia poliitikkoja tällä tavalla, se samalla trivialisoi koko politiikan.”
Näin on käynyt.

Media ei voi itselleen mitään. Aamun otsikko / HS : ”Keskusta sysäsi ratkaisun Rinteen kohtalosta Sdp:lle”.  Sitten jo pian: ”Keskusta petti Rinteen.”  Nyt haetaan syyllisiä. ”Keskustan salaiset tekstiviestit.”

Ei keskusta ole tehnyt mitään väärää. Meilläpäin mies vastaa huutoonsa, eikä syytä naapuria, jos peruuttaa tämän postilaatikkoon. Kaiken sen jälkeen, kuinka media opposition tukena painosti Rinnettä, se nyt ohjailee bensanhajuisena huomiota saunan raunioilla vikasuuntaan.

Katri Kulmuni seisoi pääministerinsä rinnalla niin kauan, kuin se oli kuinkaan mahdollista.Ja hiukan sen ylikin.

Alkaa olla sama tunkkainen henki, kuin AJn erossa. Huomio kiinnitetään aivan muuhun, kuin mistä oli kyse.

Rinteen myllytys rinnastettiin Anneli Jäätteenmäen kohteluun. Että nyt on keskustalla koston paikka. Ei se noin lapsellista ole. Tässä oli kyse pääministerin sekaantumisesta muiden ministerien tonteille, epäselvästä puheilmaisusta, ristiriitaisuuksista, sähköpostien todistusvoimasta, postin hallituksen lausunnoista, toimien vaikutuksesta demarien ja keskustan laskevaan kannatukseen – tästä kaikesta kumuloituvan  luottamuspulan määrästä. Demarilla oli dilemma. Katsoa pääministerinä valtionyhtiön liiketaloudellisia etuja ja samalla puolustaa alipalkattuja työntekijöitä. Sekoaahan siinä.

Tuosta muunnellun totuuden puhumisesta, jo sen epäilyksestä painostuskeinona, en ole vakuuttunut. Se ei ole aivan rehellistä, ei aivan hyvettä täynnä, kuten annetaan ymmärtää.Kun Lipposelta kysyttiin, mitä hän tuli sanoneeksi isojen poikien pöydässä, hän loukkaantui ja asia jäi siihen. Kun AJ sekosi vastauksissaan, kuinka oli johtavana oppositiopoliitikkona tietonsa saanut, HÄN joutui eroamaan.

Kulmuni on iso tyttö tällä hiekkalaatikolla. Rinne nokitti all in, mutta Kulmuni katsoi. Keskustan on viisaampaa seurata laskevia Gallupeja hallituksessa, kuin parilla prosentilla nousevia oppositiossa. Niin on asia myös tovereilla.

Gallupit ovat vallankäytön apulainen. Kun media nostaa tikun nokkaan sopivaksi katsomiaan  kysymyksiä, näkyy niiden vaikutus lyhyin väliajoin toistuvissa mielipidetiedusteluissa. Harkitseva Suomi käyttäisi Gallupia puolen vuoden välein. Poliitikoilla ja hallituksilla olisi aikaa yrittää. Gallupeissa olisi substanssia.

Maa on vaikeuksissa ja miehet seuraavat sivusta. Hallitus on naisten.He menevät ohi joka rintamalla, pojat jäävät koulussa tytöistä jälkeen, eivätkä edes lue mitään suosiolla. Siinä kasvaa helppoa vaalikarjaa jurnuttamaan huoltoasemien baareissa.

Halla-aholla on pian kiire syrjäyttää hallitus. Mihin vedotaan kansakunnan kaikkien ongelmien syynä, kun turvapaikan haku Suomeen ja Eurooppaan on jo romahtanut? Vaaravyöhykkeessä ovat luonnonsuojelijat, moderni taide, tuulivoimalat, vihreät,  ruotsinkieliset , ylipäätään kaikki lakki päässä ruokailevasta poikkeavat. Jos kenellä on nimessä d tai muu vaikea kirjain, kannattaa vaihtaa.

Talvisota alkoi 80 vuotta sitten. Syvät haavat oli saatu arpeutumaan. Löytyisikö tänään , kaiken pikkumaisen jankkaamisen keskellä yksimielisyyden voima ? Parlamentti riitelisi edelleen kukasanoimitä kun punaupseeri nostaisi lippua eduskuntatalon salkoon?

Sananvapauden tehtävä on puolustaa kansaa, ei vallanpitäjiä. Se ei onnistu mediassa, joka haastattelee toinen toistaan suljettujen ovien takana ja tulkitsee vailla päätä ja häntää vaaleilla valittujen toimia. Miljoona kärpästä tunkiolla voi olla väärässä.
On aika ottaa medialle käyttöön sama totuuden vaatimus, mikä on sen kohteilla.

 

 

 

 

 

 

 

JarmoLintala

Erityisopettaja emeritus.Keskustaan kallellaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu