Tutkija Suomen ja Venäjän konfliktin keskiössä
Venäjän ulkoministeriö pyytää Suomelta lisäselvitystä Suomen ympäristökeskuksen tutkijan Seppo Knuuttilan toimista Kingiseppissä lähellä Viron rajaa viime viikolla. Näin uutisoi aamun Hesari.
Knuutilan on väitetty tunkeutuneen lannoitetehtaan alueelle. Lienee nyt yksinkertaista määrittää missä hän on ollut. Eikö Suomen ulkoministeriössä tätä tiedetä ja oikaista tietoa, jotta Itämeren suojelussa päästään sanoista tekoihin. Vai onko väitteissä sittenkin perää ja on oltu kielletyllä alueella? Joka tapauksessa pääasia tässä unohtuu eli Fosforit tehtaan päästöt. Niiden on väitetty olevan yhtä suuret kuin koko muun Itämeren alueen fosforipäästöt. Tälle on tehtävä jotain ja nopeasti. Ovatko Suomen ja Venäjän suhteet niin hyvät kuin pöytäpuheissa on väitetty? Se jää nyt nähtäväksi siinä miten pian tämä kiista ratkaistaan.
Onko ihan oikeesti totta, että Suomen tutkijat ovat täysin pihalla tekniikan mahdollisuuksista: Data Logger vaan taskuun, niin taatusti jää selvä jälki, missä on kierrelty-kaarreltu. Tai vaihtoehtoisesti älypuhelimeen jokin Tracker appsi päälle. Voi jumankavita, että ovat typeryksiä. Niitä saa sitten apuakkuja, jos pelkää, että virta loppuu tai jopa aurinkokenno.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä GPS maksaa paljon ja siitä pääsee hyvin helposti eroon Venäjällä.
Kun tehtaalla ei ole aitaa niin miten ihmeessä voi tietää joutuneensa ”kielletylle alueelle”?
Miten vesinäytteiden otto voi olla kiellettyä kun siitä on nimenomaan sovittu valtioiden välillä?
… vaikka voissa paistaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Mulla on tommonen; maksoi 32 euroa ja antaa metrin tarkkuudella reitin, jonka voi laittaa Google Earthiin:
http://vempele.com/2009/10/tarjoukset/2-gps/ventus…
Mulla on myös SGS2-Android älypuh, mistä löytyy Runtastic, Sport Tracker, Omat reitit ja paljon muuta.
On täysin avutonta touhoa, jos valtion virkamies ei pysty saamaan tuhansien eurojen kk-palkalla edes (omalla palkallaan) itse aikaan omia jälkiä. Valtiolta liikenee kymmeniä miljardeja avuttomuuden syventämiseen, mutta onko sieltä tullut ikinä yhtään mitään järkevää?
ps. palkkani on 900 euroa pre kk. Sillä summalla pystyn maksamaan itse vuokrani, ruokani, sähkön, kaksi simmiä, yhden internetyhteyden, oluet ja viinit ja paljon muuta….
Ilmoita asiaton viesti
VALTIO! Kuuntele tarkoin, koska sanon tämän vain yhden kerran!
Nyt kun lähetätte Syyriaan kovapalkkaisia ns. tarkkailijoita, niin antakaa herranen aika heidän taskuihinsa sytkärin kokoinen ja parin kympin ”arvoinen” GPS-Datalogger-seurantalaite, jottei tuu mitään jälkipuheita, että teidän kovapalkkaiset tarkkailijaksi tituleeratut hemmonne eivät ole olleet lähelläkään Homsin kaupunkia, vaikka niin väittävät!
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/337110/Yle+Kymmen…
Ilmoita asiaton viesti
On olemassa paljon hyviä ja lähes ilmaisia karttaohjelmia, joilla voi seurata reaaliaikaisesti ketä tahansa:
http://www.matkapuhelinfoorumi.fi/f34/dirtviewer-k…
http://www.kolumbus.fi/jarkko.isokoski/dirtviewer/…
Puheet siitä, että Iso Paha Veli tulee ja vie tietokoneen, jottei reitti paljastu, ovat täysin höppänää, koska esim tuolla Dirtillä voi seurata reaalisti tutkijaa.
Kyse on vain siitä, että kovapalkkaiset eivät pysty ajattelemaan; vaaditaan niukkuutta, jotta syntyy keksintöjä ja ideoita.
Esimerkiksi venäläiset kylpevät suomalaisten rahoissa, joten siellä ei voi syntyä yhtään mitään ideaa, miten parantaa luonnon tilaa, koska he ovat käsi ojossa tänne päin.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä koko tapauksessa on muitakin outoja piirteitä. Esimerkiksi se, että miksi tutkijat eivät liikkuneet pareittain, kuten tuollaisessa paikassa tulisi tehdä ja toiseksi, miksi väittämän mukaan pidätetyllä tutkijalla ei ollut henkilöpapereita mukanaan?
En nimittäin usko, että jos tutkimus olisi järjestetty suomalaisten omista lähtökohdista, kumpaakaan näistä munauksista olisi tehty. Asian voi ymmärtää vain niin, että venäläiset olisivat tosiasiassa hankaloittaneet tutkimuksia jo aikaisemmin määräämällä niille reunaehtoja, esimerkiksi ottamalla henkilöpaperit pois tai määräämällä yksittäisille tutkijoille erillisiä ”luvallisia” alueita ja siten pakottamalla heidät erilleen. Jo tällaistenkin tapahtuessa olisi tutkimuksesta pitänyt turvallisuussyistä vetäytyä ja lähettää nootti perään.
Googlen kartoista löytyy alueelta ilmakuva, josta voi hyvin päätellä edes menemättä paikan päälle, miten fosforipäästöt siellä käsitellään. ”Normaalissa” tilanteessa ne johdatetaan Laukaanjokeen, jolloin ne havaitulla tavalla kuormittavat Itämerta. Jos Laukaanjoki halutaan tilapäisesti saada puhtaammaksi, on mahdollista jonkin aikaa pumpata päästöjä sen sijaan tehtaan ja Narva-Kingissepp-tien välissä olevalle ilmeisesti soiselle alueelle, jossa on pienempiä saostusaltaita tai muita lampia. Jos oikein arvaan, pidätetty tutkija oli liian lähellä ottaa niistä näytteitä.
Triviatietoja, Tarton rauhan mukainen ja ainoa kansainvälisesti tunnustettu virallinen Viron ja Venäjän raja kulkee juuri tehdasalueen länsipuolelta, nykyinen kontrollilinja hieman lännempänä Narvajoella.
Ilmoita asiaton viesti