Maahanmuuttajista Ranskan vaalien yksi teema

Ranskan sosialistisen puolueen presidenttiehdokas Francois Hollande sanoi eilen, ettei sallisi uimahallien käytäntöjä, joissa naisille ja miehille on omat erilliset uintiajat. Lisäksi hän totesi, että hän kieltäisi muun muassa ravintoloiden muslimeille suunnatut erilliset ruokalistat. Hollande myös kannattaa lakia, jonka mukaan naiset eivät saa Ranskassa käyttää kasvoja peittäviä huiveja. Ranskassa kiellettiin vuosi sitten huhtikuussa musliminaisten kasvot peittävän niqabin ja burkan käyttäminen julkisilla paikoilla. Ranskassa on merkittävä muslimivähemmistö ja näin ollen maahanmuuttajien oikeuksista on tulossa Ranskan vaalien yksi keskeisistä teemoista.

Ranskassa ei valtiollisissa kouluissa saa myöskään käyttää huomiota herättäviä uskonnollisia tunnusmerkkejä eli esimerkiksi muslimityttöjen päähuivit ja kristittyjen suurikokoiset ristit ovat kiellettyjä.

Tämä keskustelu on vielä edessä meillä Suomessakin.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu