Urpilainen: Euroopan ongelmia ei ratkaista kuntavaaleissa
Omituista suiden tukkimista taas hallituksen taholta. Onko demareilla pelko, että kansa olisi ministereitä viisaampi? Samoista valtion verovaroista ne Espanjan pankkituetkin jaetaan kuin kunta-avustukset. On kansan aliarvioimista yrittää erottaa valtuutettujen mielipiteet vain kunta-asioita koskeviksi; kyllä kokonaisnäkemystä tarvitaan. Tätä samaa sumutusta hallitus yrittää nyt Jytkyn pelossa joka käänteessä. Äänestäjät ovat valveutuneita ja tietävät kyllä missä mennään.
Kuntapoliitikoilla ei ole mitään valtaa eurokriisiin. Kaikille on selvää, että PS pitää eurokriisiä esillä vain populistisista syistä. Kansalaisista vain 18% katsoi euroteeman kuuluvan kuntavaaleihin. Todennäköisesti juuri ne, jotka tulevat persuja äänestämään.
Kun nyt persut ovat kovalla äänellä julistaneet kuntavaalit eurovaaleiksi, niin onko teillä edes sen verran kunniaa, että lopetatte euroasialla mesoamisen, jos ainoastaan suomalaisten selvä vähemmistö, alle 20%, antaa teille äänensä kuntavaaleissa? Anteeksi siis eurovaaleissa?
Vai jatkuuko suomalaisten enemmistön herjaaminen ääliöiksi ym. edelleen senkin jälkeen kun kansa on 28.10. puhunut ja antanut yli 80% äänistä EU-myönteisille puolueille? Eikä ole lähdössä eurosta minnekään!
Ilmoita asiaton viesti
Samanlaista populismia on vakuuksista kailottaminen (Urpilainen) taikka ”me ei oltaisi enää Euroopassa” viisaudet (Katainen).
Minusta on typerää nimittää yksi puolueista ”populisteiksi”, kun samanlaista peloittelua harrastavat kaikki puolueet ja lähes kaikki poliitikot.
Ehdotan, että jokainen äänestäjä pitää päänsä kylmänä ja ajattelee omilla aivoillaan. Vastakkainasettelu äänestäjien kesken ei ole järkevää. Mielipiteensä voi ilmaista äänestämällä. Muutoin suosittelen, että pidämme poliitikkojen etujoukon kunnon jännityksessä. Siitä on enemmän hyötyä kuin keskinäisestä vihanpidosta. Mehän olemme kaikki äänestäjiä. Yhtä joukkoa mielipiteistämme riippumatta. Kerrankin meitä kuunnellaan sekä poliitikot että media
Ilmoita asiaton viesti
Selkeät vakuudet saatiin. Ei niin hyvät, mitä haettiin, mutta selvästi tyhjää paremmat. ”Lamoja tulee, lamoja menee”-Soini ei olisi saanut aikaan niitäkään. Ainoastaan hirmuisen laman. Ja vastuunkantajien saavutusten vähättelyä.
On muuten hyvä huomata, että joka maassa on omat populistinsa. Saksassa populistit (vaalien lähetessä) syyttävät raivokkaasti Merkeliä hyväuskoiseksi hölmöksi, joka on antanut muun EU:n (ja EKP:n) höynäyttää Saksaa. Suomessa populistit puolestaan mm. sanovat, että Merkel on ovelasti höynäyttänyt muuta EU:ta kustantamaan saksalaisten pankkien Kreikka-tappiot.
Mikä näitä eri maiden populisteja yhdistää, kun puheet höynäyttäjistä ja höynäytettävistä ovat täydessä ristiriidassa keskenään? No populismi tietysti. Tyytymättömyyden lietsominen omissa kotinurkissa, jotta populistien poliittiset osakkeet nousisivat.
Mikä puolestaan yhdistää vaikkapa Merkelin ja Kataisen hallituksia? Yhteinen, vastuullinen tavoite pelastaa euro. Ja kyky tehdä yhteistyötä eripuran lietsomisen sijaan.
Jako populistipuolueisiin ja vastuullisiin puolueisiin on siten aivan selvä. Suomen populisteja ovat Perussuomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Niemi, onneksi kreikkalaiset eivät ole vaalinaluspopulisteja.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7f797fde-f778-11e1-…
=)
Ilmoita asiaton viesti
”Yhteinen, vastuullinen tavoite pelastaa euro. Ja kyky tehdä yhteistyötä eripuran lietsomisen sijaan.
Jako populistipuolueisiin ja vastuullisiin puolueisiin on siten aivan selvä. Suomen populisteja ovat Perussuomalaiset.”
Mitähän ihmeen ”vastuullisuutta” ylipäätänsä kukaan täysijärkinen voi nähdä rahan jatkuvassa lappamisessa toisten tekemien velkojen maksuun???
Koska Suomi joutuu kyseiset rahat vieläpä itsekin lainaamaan, on kyseessä täysin edesvastuuton ja umpijärjetön toiminta, josta ei sitä vastuullisuutta löydy pätkääkään, AINAKAAN SUOMALAISTEN VERONMAKSAJIEN KANNALTA, banksterit ulkomailla ovat tietysti tyytyväisiä, kun pohjoisesta löytyy höynäytettäviä maksumiehia (idiootteja) heidän tekemiinsä kupruihin.
Hallituspuolueet yrittävät lakaista poliittisen vastuun tästä törkeästä toiminnasta maton alle, luulevat kaiketi äänestäjien taas olevan kuuroja ja sokeita ja umpityhmiä. Ei mene läpi. Kuntavaalit ovat myös vaalit europolitiikasta ja harjoitetusta idiotismista. Eurosta pitää päästä eroon, mitä pikemmin, sen parempi ja halvempi meille veronmaksajille. Hallituksen yritys Suomen tuhoamiseksi on estettävä.
Ilmoita asiaton viesti
On sanonta, että miljoona kärpästä ei voi olla väärässä, paska on hyvää. Perussuomalaiset kannattavat selvityksen tekemistä eduista ja haitoista, sen perusteella voidaan päättää säilytäänkö EU touhuissa mukana vai ei. Järjellä nämä ovat ratkaistavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja se sanonta on äärimmäisen epäonnistunut. Eivät kärpäset olekaan väärässä. Paska on niille ehdottomasti hyvää ja tärkeää! Eivät ne tokikaan siinä muuten pörräisi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo euroselvityksentekopuhekin on populismia. Ei tarvita mitään selvityksiä, kunhan saatte silläkin kohua aikaan.
Monet, viimeisimpänä Koneen tj Matti Ala-Huhta aika suorin sanoin, ovat sanoneet, mitä Suomelle seuraisi eurosta eroamisesta. Mainittakoon, että Soini ylimielisesti pilkkasi muuten Ala-Huhtaakin. Vaan kumpikohan ymmärtää Suomen viennistä enemmän, kansainvälisesti menestyneen yhtiön johtaja vai populistibroileri?
Ilmoita asiaton viesti
Jari Niemelle:
– En ole perussuomalainen, mutta on aivan turha uskotella, että äänestäisin niitä puolueita, jotka tuhoavat tämän maan velkaantumalla yhä enemmän ja enemmän, yli miljardin kuukausivauhtia. On myös 6-7 muuta puoluetta, joita voi äänestää.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Jos Kreikan ja muiden Välimerenmaiden ananasvaltioiden kansalaiset saisivat äänestää Suomen kuntavaaleissa, he äänestäisivät sosialidemokraattejamme , jotta lainahanat pysyisivät varmasti auki.
Ilmoita asiaton viesti
Persut yrittävät sekoittaa eu:n ja kuntavaalit keskenään,miksi,siksi ettei kunnallispoliitista näkemystä ole olemassakaan.Puhutaan lähidemokratiasta,silti suositaan ylikunnallisia himmeleitä (Tossavainen).Vastustetaan kuntarakenteen muutosta,vaikka tiedetään ettei Suomella ole varaa yli 300:n kuntaan ja sen hallinnon ylläpitämiseen,jos aiomme säilyttää lähipalvelut.Väestö vanhenee,tarvitsemme ”auttavia käsiä” emme hallintoa.Persut ovat joko tietoisesti tai ”hölmöyttään kepun apajilla.
Ilmoita asiaton viesti
AG: Persut yrittävät sekoittaa eu:n ja kuntavaalit keskenään,miksi,siksi ettei kunnallispoliitista näkemystä ole olemassakaan
Tuo on niin totta ja kenties syy Soinin selvään vaisuuteen torstain tv-tentissäkin muun kuin lyhyen eurokriisiosion osalta. Jollei voi puhua eurokriisistä, persuilla luu alkaa paistaa. Eväät ovat niin vähissä.
Ilmoita asiaton viesti
’Persut sitä, Persut tätä…’
Sillähän voi selittää ihan mitä vain – jos se riittäisi argumentiksi.
Entä muut puolueet, jotka eivät istu hallituksessa?
”IPU sitä, IPU tätä…”
”Piraatit sitä, Piraatit tätä…”
”Kepu sitä, Kepu tätä…”
Taidatte olla aika paniikissa siellä hallituspuolueissa.
Ilmoita asiaton viesti
Persut ovat nostalgiapuolue, kuten tutkija Ville Pernaa asian kiteytti. Persut haluavat palata ”kultaiselle 60-luvulle”. Silloin Suomi oli maatalousyhteiskunta. Maaseutu elätti nuoret ja vanhat. Nyt ovat ajat muuttuneet: nuoret muuttavat maalta pois, elanto saadaan muusta kuin maataloudesta. Siten ei ole enää entisaikojen ihmisjoukkoja syrjäkylillä, joille toki oli muinoin järkevää pitää yllä palveluja. Mutta nykyisin on TIETYSTI järkevää karsia palveluja sieltä, missä käyttäjämäärät ovat dramaattisesti vähentyneet. Mutta eihän tämä persuille käy! Postit, pankit, terkkarit ym. on pidettävä jumalan selän takanakin edelleen pystyssä, vaikka käyttäjiä ei enää olekaan! Se kun vetoaa moniin ”menneisyyden haamuihin” (nostalgikkoihin) ja kerää kivasti ääniä kepun entisiltä apajilta siihen suureen ”laariin”!
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ja SDP ja Vasemmistoliitto nostalgisesti vaativat kaksikielistä Suomea ja pakkoruotsin säilyttämistä, vaikka ruotsia puhuu vain 5% suomalaisista ja esim pääkaupunkiseudulla puhutaan muita vieraita kieliä enemmän kuin ruotsia. Silti nuo puolueet haluavat säilyttää kaksikielisyyden kulissit ja menneisyyden haamut, maksoi mitä maksoi! Esim Ylen budjetista lähes 20% menee kaksikielisiin ohjelmiin, vaikka TVn katsojamääristä niitä katsoo vain alle 2% katsojista. Se on nostalgiaa ja haamujen ylläpitämistä, Kokoomuksen, SDPn ja Vasemmistoliiton politiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnetusti EKP on alktiivinen toimija tuen antajana ja valtiot takaavat osuuksillaan lainat.
Ei kuten Nahkamäki persupopulismissään esittää väärän todistuksen: ”Samoista valtion verovaroista ne Espanjan pankkituetkin jaetaan kuin kunta-avustukset”. Höpönlöpöä.
Ilmoita asiaton viesti
Lainaus budjettiesityksestä 2013 – tuosta linkistä käy selville, että budjetista se Kreikan tukikin otettiin:
”Suomen Kreikalle annettavaa kahdenvälistä lainaa varten budjetoitiin alun perin vuoden 2010 toisessa lisätalousarviossa 1,6 mrd. euroa, josta on maksettu n. 1,005 mrd. euroa. ”
http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp;jsessionid…
Ilmoita asiaton viesti
Kreikka on eriasia.
Ilmoita asiaton viesti
Lainaus budjettiesityksestä 2013 – tuosta linkistä käy selville, että budjetista se Kreikan tukikin otettiin:
”Suomen Kreikalle annettavaa kahdenvälistä lainaa varten budjetoitiin alun perin vuoden 2010 toisessa lisätalousarviossa 1,6 mrd. euroa, josta on maksettu n. 1,005 mrd. euroa. ”
http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp;jsessionid…
Ilmoita asiaton viesti
Poliittinen johto joka toimii nyt hallituksessa tietää tasan miten räjähdysherkkä on Suomen tilanne joka ei ole ehkä koskaan ollut niin heikkoissa kantimissa sodanjälkeisellä ajalla koska meidän talousongelmat suuremmat kun 90 luvun lamassa .Oireet vaan etenee eri tavalla kun 90 luvun kriisissä missä kaikki romahti heti.Tämä kriisi tappaa hitaasti ja loppullisesti koska se mitään hävitään ei tunnu korjantuuvan takaisin ja se on enemmän kuin huolestuttavaa kansantalousden kannalta.Sen takia kaikki ovat hermostuneita kun totuus on tullut ilmi että Suomi on elännyt yli varojensa jo vuosia ja kuka uskaltaa korjata tilanetta ja vielä saada ääniä senkin jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin!
Ja useimmat ehdokkaat tietävät tämän, mutta menevät kuitenkin ehdokkaiksi puolueiden listoille, jotka ajavat tätä turmiollista politiikkaa.
He tekevät tätä, koska ”vanhan puolueen” listoilta pääsee pienemmällä äänimäärällä valtuustoon.
Yleensä selkärangaton ehdokas, joka on näin myynnyt periaatteensa, lipoo kaikkia päästäkseen ennenpitkää lihapatojen ääreen, vetoaa täysin naurettavaan väitteesen, että hän pystyy ”Kuusiniemen kunnavaltuustosta käsin” muuttamaan (hallitus)puolueensa linjaa.
Kyse on siis siitä, että ehdokkaiden enemmistö koostuu täysin selkärangattomista pyrkyreistä ja/tai luutuneista napinpainajista.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Rolf Törnroos,millä aikakaudella oikein elät,yli kuusikymppisenä en haluaisi missään nimessä mennyttä aikaa takaisin,en näe jälkikäteen mennessä Suomessa mitään parempaa nykyaikaan verrattuna.Korkeat korot,lyhyet takasinmaksuajat,palkankorotukset syöneet devavaatiot,tuontirajoitukset elintarvikkeille,valion monopoli,margariin hinnan sitominen voin hintaan ym.ym.Ymmärrän kyllä,että aika kultaa muistot mutta kyllä kylmät faktat sentään jotain osoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen täysin samaa mieltä.
Minä olen kolmekymppinen, mutta jo minun elinaikanani kehitys on ollut koko ajan parempaan päin. En TODELLAKAAN haluaisi saada lapsuuteni 80-lukua takaisin, vaikka silloinkin asiat olivat hyvin. Mutta nykyisin vain kaikki on paljon paljon paremmin! En voi ymmärtää menneisyyteen haikailevia nostalgikkoja. Mitä heidän päässään oikein liikkuu, jos näkevät nykyajan huonompana kuin menneisyyden?
Joka vaaleissa pieni, mutta äänekäs osa kansasta huutaa ”muutosta nykymenoon”. Muutosta muutoksen vuoksi? Kohti menneisyyttä?
Ilmoita asiaton viesti
Ei aikaa voi kääntää tuolla tavalla taaksepäin. Maailma on nyt sellainen kuin se on, kehitystä on tapahtunut nettomääräisesti ja hyvä niin. Ei toimimattomien ja kehitystä hidastavien / estävien osien karsiminen kuitenkaan tarkoita sitä, että esimerkiksi teknologia katoaisi jonnekin.
Ei infra mihinkään sillä katoa ”80-luvulle”, vaikka irtautuisimmekin EMU:sta. Kännykkäverkko on olemassa ja iPhonet on keksitty.
Ilmoita asiaton viesti
Surullista, kun esim Ruotsissa ja Tanskassa menee niin huonosti, koska niillä on oma valuutta. Elävät pimeässä menneisyydessä?
Ilmoita asiaton viesti
Olen kaupunginvaltuutetun asemassa EU:n alueiden komitean jäsen seitsemättä vuotta.
Tiedän aika hyvin, miten ja mitä kunnallisvaltuusto, -hellitus ja -lautakunta päättää, mistä taas EU ja eduskunta.
Kaupunginvaltuustossa, -hallituksessa, -lautakunnissa ja maakuntavaltuustossa olen ollut kymmeniä vuosia, aikani myös Kuntaliiton valtuustossa ja neuvottelukunnissa.
Nahkamäki aivan ilmeisesti ei tiedä kirjoittamastaan asiasta kovin paljoa?
Ilman arroganssia ehdotan, että Nahkamäki käy esim Alueiden komitean kotisivuilla ja sitten pohtii, kuuluuko EU:n talouskurimus kuntavaalien asialistoille vai ei.
http://cor.europa.eu/Pages/welcome.html
Ilmoita asiaton viesti
No, on tämä melkoista jeesustelua yritys tukkia ehdokkaiden suita.
Torilla olleena tiedän, että vaaliteltalla puhutuin aihe on Suomen EU-politiikka ja tähän tyytymättömyys. Kuten jo sanoin, ihmettelen miten solidaarisuuteen yht äkkiä kuuluukin suiden tukkiminen.
Ilmoita asiaton viesti
Antti! Tuo oli aika ala-arvoisesti kirjoitettu.
On paljonkin kansalaisia, joilla ei ole enää poliittista kotia.
On myös paljon kansalaisia, jotka ajattelevat kuin minä:
Sama meno tulee jatkumaan kuin ennen, mutta tulee äänestää mitä tahansa puoluetta, joka ei ole hallituksessa. Se on parempi kuin jättää äänestämättä, vaikka äänestetty ehdokas ja/tai puolue ei pääsisi valtuustoon.
Jokaisen tulee siis äänestää jotain pienpuoluetta, jos ei PS tai Kepu miellytä. Pääasia, että äänestää tätä hallitusta ja ”ytimiä” nuoleskelevia puolueita vastaan.
Pääasia on käydä äänestämässä.
Ilmoita asiaton viesti
Henry, kiitos samoin
Yhteenkään asiallisen kommenttini havaintoon et vastannut tai edes viitannut.
Jatketaan keskustelua.
Suita on ole tukkimassa.
En edes itseltäni.
Ilmoita asiaton viesti
OK ;=)
Vastaan nyt sitten:
– Se kuuluuko kuntavaaleihin tämä tai tuo (yksittäinen asia), ei ole tässä oleellista.
– Oleellista on se, että äänestyskäyttäytymisellä voimme sen lisäksi, että vaikutamme kunnanvaltuuston kokoonpanoon, myös vaikuttaa hallituksen politiikkaan.
– Hallitus nimittäin vaikuttaa hyvinkin suuresti kunnan poliittiseen liikkumavaraan, eli näitä kahta ei voida eikä pidä erottaa toisistaan.
– Hallituspuolueiden kannatusta heikentämällä, voimme vaikuttaa kuntia kohtaan harjoitettavaa kiristystä vastaan. Hallitushan leikkaa 3,4 miljardia kunnanavustuksista toisella kädellä ja tarjoaa rahoitusporkkanaa toisella, edellyttäen että kunnat yhdistyvät.
Hallituksen ukaasi kunnille on: ”Joko yhdistytte, koska rahaa ei teillä ole tai sitten itkette ja yhdistytte kun muutkin rahat leikataan pois.”
Kunnallinen itsemääräämisoikeus on/oli Suomessa maailman ehdotonta lähidemokratiahuippua. Lähidemokratiaa ajetaan nyt alas sillä, että velvotteita lisätään ja rahahanoja suljetaan kunnes kunnnat ovat polvillaan.
Kyseiset ”valtion kunnanavustukset” tai miksi niitä kulloinkin nimitetään ei ole varsinaista avustamista, ei mitään sossurahaa, jota jaetaan säälistä ”von oben”, vaan aina kun valtio on sysännyt kunnille lisää velvotteita, valtio on sitoutunut antamaan näiden velvotteiden toteuttamiseen rahaa – kaikille saman säännön mukaan. On siis toteutettu demokratia- ja yhdenmukaisuusperiaatetta. [Tässä hyvässä asiassa SDP on ollut kantavia voimia, mutta nyt se on mukana pöllimässä rahat.]
Eli kyse on valtion velvotteista ja motiivina yhdenmukainen kohtelu koko Suomessa, oli kunta köyhä tai rikas.
Nyt tämä periaate raiskataan, kuntia köyhdytetään ja kiristetään.
Vain hullu uskoo, ettei kunnallisella päätöksenteolla ole mitään tekemistä valtiovallan harjoittaman politiikan kanssa.
KOK on jo kauan ajannut lisää velvotteita kunnille, ei demokratiasyistä, vaan siksi, että kun kunnilta leikataan, on kuntien pakko nostaa (tasa)veroja. Kataisen politiikkaan kuuluu valtionverojen progression loiventaminen ja samalla tasaverojen väkisin nostaminen, Kokoomuksen näennäisesti ollessa korotuksia vastaan.
Ja tässä ovat nyt Demarit samassa rintamassa kuin asevelisosialistit konsanaan.
Riittikö tämä vastaus? Jos ei, niin numeroi kysymyksesi ja teen niistä oman blogin. (Taidan muutenkin tehdä, koska täällähän on osalla kartta aivan hukassa eivätkä vissiin ole kompassia koskaan nähneetkään.)
Henry
Ilmoita asiaton viesti
HB
Vastauksesi riitti ja antaisi muutoin aiheen runsaisiin reunakommentteihin, mutta kun minä katselen asiaa niin paljon eri perustein ja tavoittein, riittänee se, että
olet oikeassa
Kuntavaaleja käydään tässä maassa – valitettavasti – EU-teemoin ja sellaisella jargonilla, että väleen aivan hirvittää.
Sitten väleen taas vinosti hymyilyttää.
40% verorahoista käytetään kunnissa ja 80% siitä käytetään SoTe- ja koulu-palveluihin, mutta 100% äänestä käytetään median myllytyksen tukemana usein vähän sinne päin, osin päin prinkkalaakin.
Ilmoita asiaton viesti
Äänestäjällä on kuntavaalien vaalikopissa mahdollisuus sekä antaa äänensä hyvälle kunta-asioiden hoitajalle että lähettää viestinsä europolitiikan hoidosta, rahan lapaamisesta etelään ja näihin liittyvästä julkistalouden velkaantumisesta.
Nykymenoon tyytyväinen tietysti voi viestittää tukensa Kokoomukselle, SDP:lle tai Keskustalle, jotka ovat siitä vastuussa. Nykymenoa kauhisteleva sen sijaan valitsee hyväksi kokemansa ehdokkaan Perussuomalaisten listalta, jolloin tuon viestin vaikuttavuus nykypolitiikan muuttamiseksi on suurin.
Ihan pelkistetysti sanottuna perussuomalaista äänestämällä saa siis iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Europolitiikan lakaisuyritykset maton alle ovat yrityksiä kätkeä tuon lisäarvon merkitys äänestäjältä.
Ilmoita asiaton viesti
Pikkemmin on kysymys siitä että säilyykö se niin sanottu hyvä aika.Epäillen ja pahasti ,mutta en haluaa taaksepäin ajassa mutta sinnehän me ilmeisesti mennään rahanpuutteessa sekä yksityis niinkuin valtiontasolla.
Ilmoita asiaton viesti
Hallituspuolueet ovat kerta toisensa jälkeen pettäneet suomalaiset äänestäjänsä. Ja nimenomaan kunta-asioissa.
=> Hallitus leikkaa kunnilta 3,4 miljardia ja lisää velvotteita kunnille.
=> Tukipaketit ja EVM tehtiin kansan enemmistön tahdon vastaisesti, (vedoten edustukselliseen parlamentarismiin, vaikka kyse on puoluekurista ja puolueiden vallanpitäjien nuoleskelusta).
Jos tätä päätöstä ei olisi tehty, olisi kuntia voitu päinvastoin auttaa sekä mennen tullen rahoittaa ehdotettu vanhuuslaki.
=> Vanhuslaki vesitettiin vaikka tarvittava summa on/oli vain alle 2% luxemburgilaiselle EVM-pankille lähetettävästä summasta.
=> Hallitus ajaa jatkuvasti politiikkaa, monella eri tasolla, jossa päätöksentekijät kaikkoavat kansalaisten näköpiiristä (Päätösvalta ajetaan suurkunnan keskukseen, Helsinkiin ja Brysseliin).
=> Hallitus heikentää kuntien mahdollisuuksia toimia itsenäisesti ja vie koko maata kohti liittovaltiota.
No mitä tekemistä tällä on kunnallisvaalien kanssa?
Vastaus:
1) Jokainen kyläpolitikosta lähtien, joka suostuu näiden kyseisten hallituspuolueiden vaalivankkurien vetäjiksi, myy/on myynnyt periaatteensa.
2) Hallituspuolueen ehdokas on petoksista huolimatta mukana, koska uskoo mahdollisuuksiinsa puolueessa, eikä lainkaan välitä siitä mitä kyseinen puolue tekee valtakunnallisella tasolla.
3) Tai sitten ehdokas on poliittisesti täysin tietämätön.
Kummassakin tapauksessa jokaisen suomalaisen sääntönä tulisi olla:
A) Aatteensa myynneitä ehdokkaita ei pidä äänestää.
B) Tumpeloilla, jotka eivät tiedä mitä puolue tekee valtakunnan tasolla, ei ole mitään painoarvoa politiikassa.
C) Jokaisella ehdokkaaksi ryhtyjällä on oltava niin paljon selkärankaa, ettei myy omia ajatuksiaan => ei petä äänestäjiään => ei millään tavalla tue mädännäispuolueita => ei hymistele näiden puolueiden puoluejohdon tukena.
Eikä siis tee kaikkea tätä ja myy sielunsa vain siitä itsekkäästä syystä, että pääsisi ”listalle”.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleissa kannetaan poliittinen vastuu ja mitataan poliittinen kannatus. Hallituspuolueet ovat kuntavaaleissa.
On pölhöpopulistista yrittää nyt pestä käsiään ja selittää ettei se ole sama kokoomus tai sdp, joka on hallituksessa ja kunnissa. Että, ei se me oltu kun lapattiin miljardit ulos ja otettiin 2012 vuoden lopuun mennessä 95 mrd velkaa ja yli 60 mrd vastuut toisten kuluista. Koskaan maailman historiassa velka ja vastuut ei ole ollut noin suuri. Ei edes sodan jäljiltä. Sen verran on saatu vahinkoa aikaiseksi.
Vähän kun mies olisi hakannut vaimoaan ja ryypännyt taloa vastaan ottamansa lainarahat. Selittelee, että ei se mitään. Kuka nyt eilisiä muistelee. Kansa on nyreissään ja veloissaan.
http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11535… On kuva ja txt aiheesta.
Hallitus lappasi Suomen rahoja ulkomaille ja pitää yllä nykyistä byrokratiaa ja velkaantumistahtia. Suomi ottaa joka vuosi 7-14 mrd syömävelkaa, eli elää yli varojensa. Tilanne on jatkunut Kataisen valtakaudella.
Yhteys valtio rahojen ja kunnan rahojen välillä on yhteiset rahat. Valtio verottaa ja jakaa kunnille avustuksia. Niitä leitakataan 3,4 mrd. Eli lapset, vanhukset ja vähäosaiset kunnissa saavat ihan konkreettisti kärsiä hallituksen teoista. Nyt joudutaan oikeasti säästämään kunnissa.
Valtion ja kuntien velka on etukäteen otettuja veroja. Velan verran he korottivat veroja, eli noin 30 %. 14 mrd lainaa ja valtion budjetti on n. 50 mrd.
Suomessa talous on romahtanut enemmän kuin muualla. Rahaa on annettu pois kierrosta Suomen taloudesta. Ei ole enää rahoja velkaelvytykseen, koska ne annettiin muiden velkaelvytykseen ja maksuihin.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä parempi, mitä enemmän Urpilainen & co selittelevät ja hurskastelevat tätä asiaa. On kuin kala koittaisi pyristellä verkosta ulos. Ei auta vaikka itkisi.
Kaikki sataa perussuomalaisten laariin. Kansa haluaa siivota vanhat valtarakenteet ja ansimmäistä kertaa tunnetun historian aikana sillä on uskottava mahdollisuus tehdä niin kuntavaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
MTV3 Uutisten kuntatentti: Valtuustopaikat kelpaavat ministereille
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/09/1…
Selvästi kunnallispolitiikalla ei ole mitään tekemistä valtakunnanpolitiikan kanssa. Paitsi mitä nyt samat päättäjät ja yhteiset rahat.
Mitäs pienistä (kunnista).
Ilmoita asiaton viesti
Heti kun valtakunnalliset puolueet luopuvat rahoittamasta kuntavaaleja eivätkä osallistu aktiivisesti niiden ehdokashankintaan ja järjestelyyn, eivätkä kansanedustajat asetu yksikään ehdolle eikä valtakunnan media tee yhtään valtakunnallista gallupia kuntavaaleista, uskon ettei kuntavaaleissa todellakaan ole valtakunnallista painoarvoa. Sitä odotellessa.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se ole niin että kuntavaalien asialistalle kuuluu vaikka El Clasico jos jotkut äänestäjät tai jotkut ehdokkaat niin haluavat.
Ilmoita asiaton viesti