66% suomalaisista vastustaa Suomen vastuiden lisäämistä eurokriisissä
Kansa on tullut järkiinsä. YLE:n kyselyn mukaan 66% kyselyyn vastanneista vastustaa Suomen vastuiden lisäämistä eurokriisissä ja puolet kansasta ei kannata uusia tukia kriisimaille. Jyrkintä tukien vastustaminen on Perussuomalaisissa, joista 86% ilmoittaa vastustavansa vastuiden lisäämistä.
Tällä kyselyn tuloksella pitäisi olla jo merkitystä hallituksenkin piirissä.
Kysely YLE:n sivulla: http://yle.fi/uutiset/kysely_eurokriisin_pahin_vaihe_ei_ole_viela_ohi/64…
Perussuomalaisten marssi Suomen suurimmaksi puolueeksi on alkanut.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sinä uskot, että kansa ja varsinkin persua äänestävät ovat tarkkaan perillä mistä kaikesta eu:ta ja muutakin maailmaa koettelevasta kriisitä, ja miten se ratkaistaan, on oikein kysymys,älä unta näe.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siitä olekaan kysymys. Ei persujen tehtävä ole ratkaista eurokriisiä.
Kysymys on siitä ettei tavallisten suomalaisten veronmaksajien rahoja syydetä enää Saksan ja Ranskan pankkien (jotka siten pystyivät mm. rahoittamaan STX:n Ranskan telakkaa) tukemiseen.
Siihen riittää yksi yksinkertainen päätös. Ilmoitus siitä että Kataisen hallituksen myöntämät takuut ovat Suomen lakien ja EU’n sopimusten vastaisia joten ne eivät ole enää voimassa. Eikä tarvitse maksaa mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiinnolla seuraan päätyvätkö nykyiset hallituksen jäsenet Valtakunnan Oikeuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Kukas se taas olikaan, joka täällä puheenvuorossa julisti viikko pari sitten kuinka pieni se persujen joukko tosiasiassa onkaan, kaikki muut ova eri mieltä. No eihän nämä kaikki persuja ole, mutta persujen kantaa näyttää kannattavan kohtuullisen suuri joukko.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli Suomi ottaa vastuita toisista maista, niin Suomi rikkoo EU -lakia.
Ilmoita asiaton viesti
”Tällä kyselyn tuloksella pitäisi olla jo merkitystä hallituksenkin piirissä.”
Kataisen hallituksen kummisetänä on EK. Ja sitä ei valita vaaleilla eikä se välitä gallupeista. Miksi siis kansan mielipiteellä olisi merkitystä hallitukselle?
Ja politiikassakin vaikutukset ovat rajallisia. Ihmisillä tuntuu olevan puolueisiin vähän samanlainen suhtautuminen kuin lätkäjoukkueeseen. Fanitetaan meni hyvin tai huonosti. Ja vaikella hetkellä katsotaan erityiseksi velvollisuudeksi olla uskollinen puolueelle.
Ilmoita asiaton viesti
Kansan mielipide huomioidaan ainoastaan NATO-kysymyksessä, eutanasiassa ja turkistarhauksessa…
Kaikki muut mielipiteet ovat ”niitä-tulee-ja-menee” -kategoriassa. Puolueuskollisuuden periytyminen isältä ja äidiltä on risti, joka pitää vain kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Lasse Lehtinen, joka tuntee varsin hyvin brittien asioita, totesi iltasanomissa 29.12 briteistä 80% kannatta eroa eu:a poliittinen johto kuitenkin vastustaa, miksi, siksi, että se tietää eron tulevan hirvittävän kalliiksi briteille. Juuri nyt ylen aamu-lähetyksen uutisissa todetaan asiantuntijoiden olevan eri linjoilla kansalaisten kanssa eurokriisistä. Kumpaa sinä yleensä uskot, asiantuntijoita vai asioihin perehtymättömiä, enkä puhu nyt ainoastaan eu-asioista vaan yleisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Asiantuntijoita? Esimerkiksi pankkien ekonomisteja? He ovat jo vuosia jankuttaneet, että hyvin menee, kriisi on ratkeamassa.
Eurokriisin ainoa ratkaisumalli, jonka senkin toimivuus olisi kyseenalainen) olisi se, että EU:sta tehdään liittovaltio. Siinä Suomi maksaa kriisimaille tulonsiirtoa 10 miljardia vuodessa. Mistä se säästetään?
Edelleen liittovaltiossa valtioiden velat muuteaan yhteisvastuullisiksi ja silloin Suomen vastuulla oleva velan määrä kasvaa kerralla 100 miljardia. Muodollisesti sama toteutetaan yhteisvastuullisilla eurobondella.
Olen kuunnellut pankkien asiantuntijoiden esitelmiä sijoittajaorganisaatioiden päättäjille. Ajattelutavasta kertoo se, kun eräs arvostettu pankin asiantuntija puolusti innokkaasti eurobondeja. Miksi? Siksi, että niitä olisi pankin helppo myydä.
Kannattaa miettiä, miksi ”asiantutnijat” esittävät kantojaan. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.
Mutta kerrotko Arto, miksi demarit ajavat liittovaltiota, tulonsiirtoja Suomesta kriisimaille ja yhteisvastuullisia velkakirjoja?
Ilmoita asiaton viesti
Olli, siikalan banniveljeni!
”Mutta kerrotko Arto, miksi demarit ajavat liittovaltiota, tulonsiirtoja Suomesta kriisimaille ja yhteisvastuullisia velkakirjoja?”
Kalevi Sorsan manttelinperijät ajavat kesken jäänyttä sosialistista internaattia.
Sosialidemokratia on siitä kiva aate, että aina on pienessä pöhnässä. Jäsenkirja taskussa ja ukoistettu ajattelu. Eli demarin aivot on narikassa ja pikkutoveri hiprakassa.
Ilmoita asiaton viesti
Asiantuntijoita?
Pitänee jälleen kerran tuoda esille esimerkki A. Stubb. Hän Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen tyylilleen uskollisesti esitti suurieleisesti, että nyt ”nyt asiat ovat kunnossa Kreikassa ja muissakin maissa ja että on pölhöpopulismia, joka toisin väittää”.
Onneksi Suomen kansa on Stubbia tervejärkisempi.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä nyt toteutuu vain se tavallinen, että kansa nyt vaan on eri mieltä kuin hallitus ja eduskunta. Niin se on myös pakkoruotsin suhteen.
Tarvitsemme jonkin pakkomekanismin, jolla kansanedustajien on pakko edustaa kansaa. Esimerkiksi suurissa asioissa kansanedustaja ei saa vankeustuomion uhalla toimia toisin kuin on vaalikoneessa ilmoittanut. Ja nämä tuomiot langettaa kansanedustajista riippumaton tuomioistuin.
Ilmoita asiaton viesti
Luottamus siihen että pahin aika olisi ohitse EU;ssa,ei kyllä vielä tässä vaiheessa aiheuta riemun kiljahduksia edes niiden kannattajissa,vain tuleva aika näyttää koko totuuden.Kuitenkin epävarmuuden näin jatkuessa,ei ole mitään käytännön näyttöä että yhä velkaantuvan Suomen pitäisi lapata tukeaan pois varantojaan oman maan ulkopuolelle.
Kaikki tuhlattu raha on pois hiipuvasta kenttärealismista missä hyvin monetkin kansalaiset elävät kun Valtio että Kunta nipistävät jopa peruspalveluitaan – kohti itsepalvelupäätettä.
Kuka/ketkä auttavat maatamme kuin tämän kansalaisia ahdingossaan jos ajaudumme autettavien joukkoon kriisimaiden tapaan.
Maan hiljaiset eivät edes päättäjineen peri tätä maata nyky menolla,ellei herätä todenteolla tämän jopa hyvinkin syviin ongelmiin EU;n kassapolitiikan seurauksen johdosta.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin asia on huomionarvoinen ilman muuta. Voidaan kysyä mikä on demokratian halveksunnan raja, jos tullaan tekemään selvästi kansan tahdon vastaisia päätöksiä ja jos niitä on jo tehty.
Samalla olen huolissani myös perussuomalaisista. Voitontahtoinen ilkamointi voi olla merkki siitä että ”vallankumous syö lapsensa”. Tietty nöyryys ja kansanpalvelijan mentaliteetti, onko se kateissa? Toivottavasti ei.
Ilmoita asiaton viesti
”Arvoisat kansalaiset!”, aloitti Risto Ryti uudenvuoden puheensa. Siis ei vain ”kansalaiset”.
Ilmoita asiaton viesti
Arvioni mukaan yli 99,9 % suomalaisista karttaa kaikenlaista vastuun ottamista naapuriensa lainoista.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on virkamiesdiktaruuri. Toinen nimi on asialle edustuksellinen demokratia. Ei kansaa tarvita muuhun kuin virkamiesaatelin elatukseen.
Jos he ajattelisivat kansan parasta niin ympäristösi näyttäisi ihan toisenlaiselta.
Tsaarinaikainen virkamiesjuntta toteuttaa länsimaista demokratiaa.
Ei kansan herraviha ole tyhjästä syntynyt virkamiehiä kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin ensimmäisen kerran kommentin, joka oli otsikoitu ”Suomen tie on Kreikan tie” 17.6.2011. Mikään ei ole siitä muuttunut tässä maassa. Viimeisin ”Kreikan tiehen” liittyvä uutinen oli tämä laivanrakennusteollisuuden alasajo, joka alkoi ensin STX:n Turun telakalta ja mukaan tuli sitten myös Rauman telakka. Yksi Suomen talouden ”syömähampaista” revitään nyt irti.
Telakkayhtiö STX Francen saama tilaus, josta Ranskan hallitus omistaa noin 30 %, tulee saamaan avustusta Ranskan valtiolta/ranskalaisilta pankeilta jättiristeilijä rakentamisessa.
Suomi auttaa näitä toimia välillisesti ERVV:n ja EVM:n kautta, kun ranskalaiset pankit ovat kotiuttaneet ja kotiuttavat saataviaan kriisimaista.
Muistin virkistämiseksi linkkinä taloustoimittaja Jan Hurrin artikkeli. Siinä kannattaa katsoa taulukkoa ”Ulkomaiset pankit vetävät pääomaa kriisimaista” ja siinä ennen kaikkea Ranskan saraketta.
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/30/n…
Ilmoita asiaton viesti