Timo Soini kannattaa eläkeiän nostoa
Timo Soinin mielestä eläkeikää voisi nostaa vuodella (Taloussanomat). Viisas ratkaisu ja tämä Suomen onkin tehtävä, sillä muut Euroopan maat ovat jo näin tehneet. Eläkeiän nosto jääkin seuraavalle hallitukselle, sillä demarit ovat hirttäytyneet vaalilupaukseensa olla nostamatta eläkeikää. Tavoitteena on vain kaunis toive, että eläkeikä nousisi kahdella vuodella, mutta mitään keinoja hallitus ei siihen esitä. Pelkkää populismia siis.
Lisäksi Soini sanoo, ettei Perussuomalaisilla voi olla monta kynnyskysymystä hallitukseen menolle. Näin ollen Sipilän ja Soinin hallitus on todennäköisin seuraavaksi hallitukseksi.
Eläkeiän nosto on silmänkääntötemppu,siinä eläkeläisyys vaihdetaan työttömyyteen.
Yksi vuosi eläkeikään lisää työn tarjontaa n70000.
Jos työpaikkoja ei luoda vastaavasti niin työttömyys kasvaa tuolla 70000.
Persut kuvittelevat,että Suomi selviää ,kun vetää huonot housuun kuten maalari.
Työurat jatkuvat vain työpaikkoja luomalla, eläkeiän nostolla ne itse asiassa lyhenevät
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on hyvä pointti, jota kukaan eläkeiän alarajan nostosta vouhkannut ei ole vielä pystynyt kumoamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on joustava eläkeikä 63-68 vuotta.
Tarkoittiko Soini eläkeiästä puhuessaan nimenomaan vanhuuseläkkeen alaikärajaa vai tarkoittiko hän itse asiassa ylärajan nostamista 69 vuoteen ?
Ilmoita asiaton viesti
”sillä demarit ovat hirttäytyneet vaalilupaukseensa”
Päättäkää nyt kumpi on oikea ratkaisu: Luopua lupauksista tarvittaessa vai pitää niistä väkisin kiinni? Molemmista tulee teiltä mutinaa. Ette te molemmista voi arvostella.
Ilmoita asiaton viesti
Persut ovat epärehellisiä,kun jättävät olennaiset asiat kertomatta eläkeiän noston vaikutuksista
Ilmoita asiaton viesti
Ja eläkeiän nosto huonontaa nuorison työllistymistä.
Kun eläköityminen myöhentyy niin työpaikkakim vapautuu myöhemmin uudelle ka ketjun päässä nuori työllistyy myöhemmin
Ilmoita asiaton viesti
Ugh, Soini on puhunut. Perussuomalaiset ovat samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta lupausten pitämisestä. Pitäisi kai sitten olla hyvillään siitä, että SDP on pitänyt sentään yhden vaalilupauksensa. Sääli vain, että muistinmenetys on ollut täydellinen muiden, tärkeämpien, lupausten kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
”Perussuomalaiset neuvottelisi eläkeiän nostosta osana suurempaa ratkaisua.
– Jos hallitusohjelma on muuten tolkullinen ja perussuomalaisten kädenjälki näkyy siinä, Soini täsmentää eläkeiän nostamisen ehtoja.”
Tämän mukaan perussuomalaiset eivät aja eläkkeiden nostoa mutta hyväksyisivät tämän muiden puolueiden vaatimuksesta jos saisivat jotain vastalahjaksi. Nämä sullemulle-kaupat ovat olleet riesanamme jo ainakin 30 vuotta eli sitä konsensusta.
Ilmoita asiaton viesti
Eläkeiän mekaaninen nosto vuodella tai vaikka kymmenellä ei ole ratkaisu yhtään mihinkään.
Työssä jaksamiseen satsaaminen olisi huomattavasti merkittävämpää, sillä jo nyt on mahdollista jatkaa työelämässä aina 68-vuoteen saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on hyvä ja joustava eläkeikäjärjestelmä. Jokainen voi ihan itse oman vointinsa ja työhalujensa mukaan valita eläkkeelle jäämisensä 63-68 vuoden iässä. Miten eläiän nosto toisi uusia työpaikkoja ja miten se vaikuttaisi kansantalouteemme positiivisesti? Minun järkeen se ei mahdu, koska meillä ei ole niitä työpaikkoja, eikä siis työtä mitä tehdä. Työttömyysluvut siinä vain kasvaisi, koska kortistot saisivat uusia mummoja ja pappoja asiakkaikkaikseen.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy olla samaa mieltä ja ihmetyttää miksi hallitus käyttää aikaansa tällaisiin pikkuasioiden näpertelyyn, kun ongelmat ovat ihan muualla. Työvoiman lisäämisellä tai työurien pidentämisillä, ei ole mitään tekemistä oikeiden ongelmien kanssa. Ongelmat kun ovat teollisuuden, tuotannon ja työpaikkojen puute!
Ehkä kyse on täydellisestä ammattitaidottomuudesta ja osaamisen puutteesta, ja koska oikeata ongelmaa ei havaita tai tunnisteta, näperretään pikkuasioiden kimpussa ja näytellään jotain palkkamme eteen tekevämmekin!
Mistä me saisimme hallituksen joka tunnistaisi oikeat ongelmat ja osaisi niihin puuttuakin?
Ilmoita asiaton viesti
Työntekijä ei voi päättää työelämästä poitumista, ei ainakaan yksityisellä.
Niinpä 55-64-vuotiaista työllisistä yli puolet on julkisen sektorin työntekijöitä.
Ja 60-64-vuotiaista työllisistä jo 70 % on julkisen alan työntekijöitä.
Kaikista työllisistä julkisen alan työntekijöitä on vain 25 % eli ikääntyneissä vääristymä on valtava.
Yksityisellä sektorilla työntekijän valinta työn ja eläkkeen välillä on teoriaa.
Ilmoita asiaton viesti
Soini ei ole muuttanut mielipidettään. Hän on myös aiemmin sanonut, ettei eläkeiän nosto ole kynnyskysymys vaikka Perussuomalaiset eivät sitä kannata.
http://yle.fi/uutiset/elakeian_nosto_ei_kynnyskysy…
Ilmoita asiaton viesti
Soini muuttuu enemmän ja enemmän nykyisen hallituksen linjoille ja kohta on mukana väsäämässä apupaketteja Kreikkan suuntaan.Minuun tälläin kaksinaamaisuus ei vakuta ja eurokin kelpaakin hänelle nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Olen aika helpottunut, ettei perussuomalaisten mahdollisesta hallituspaikasta ole syntymässä kovin suuria vahinkoja Suomelle koska he alkavat suhtautua asioihin yhä pragmaattisemmin. Tällä hetkellä pidän heitä suunnilleen yhtä hyvinä tai huonoina hallitusvastuuseen kuin muita suuria puolueita, joissa kaikissa on pahoja vikoja.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset järjestää ensi lauantaina Tampereen keskustorilla klo 11-14 keskustelutilaisuuden aiheesta euro vai ei. Tämä nyt ainakin eroaa muiden puolueiden linjauksista joille ei ole vaihtoehtoa.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi kerrallaan tipahtavat napit Timo Soinin takista.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt sitten katsotaan, onko kyse jokaisesta eläkkeelle menevästä, vai eläkkeelle menon keski-iän nostosta, vai liukuvasta valinnan kautta tapahtuvasta noususta, vai joustavasta ikähaitarista, joka voisi jatkua, kuten mm. työtään rakastavilla yrittäjillä, vaikkapa 75-80 vuoteen jne.
Opettajani eläköityi toissa vuonna lopullisesti 81-vuotiaana, johon asti hän työskenteli voimiensa mukaan oman alansa erityisasiantuntijana. Niinkin sen eläkekeski-iän saa nousemaan, ettei heitetä ulos väkisin. 😉
Aion eläkeiässä metsästää töitä, joita kukaan muu ei tee, mutta joista itse kovasti pidän: nehän jäisivät muuten tyystin hoitamatta…;-)
Siis: 1-3 vuoden eläkeiän keskimääräinen nosto tapahtuu, kun ihmiset ovat terveempiä ja viihtyvät töissään sekä haluavat mahdollisuuksien mukaan jatkaa. Ehkä meillekin syntyy pienipalkkaisia eläkeläisille (lisätuloiksi) tarkoitettuja osa-aikaisia täydennyshommia, kuten esim. NYC:ssa…
Meillä vain liiallinen säätely ja asenteet ovat esteenä.
Ilmoita asiaton viesti
Tulevaisuus vaatii uutta rakennemuutosta pienten ja keskisuurien firmojen suuntaan myös maatalouteen on luotava uusia työpaikkoja. Kansalaispalkka on toteutettava suojaksi globalisaation ja rakennemuutoksien uhkaamalle väestölle.Se ei lisää suomen velkataakkaa millään tavalla. En tiedä miten uusi kepers hallitus näkee tehtävänsä. Eu-n talouspoliittiset ongelmat ovat tällä hetkellä akuutti asia joka vaatii ratkaisuja. Toivottavasti keskiluokka herää unestaan ja huomaa oman turvattoman asemansa ja tajuaa ryhtyä toimiin, etteivät muuutokset tapahdu väkivalloin ja hallitsemattomana niinkuin viime laman aikana.
Ilmoita asiaton viesti