Kivihiilipöly mustaa Päijänteen rantaa
Jyväskylän Keljonlahden voimalaitoksessa aloitettu kivihiilen poltto näkyy jo ympäristössä. Kivihiilen purkupaikalta on levinnyt pölyä ympäristöön, joka on värjännyt lumen mustaksi. Voimalaitos käy 60 prosenttisesti puulla, mutta kivihiilen ja turpeen osuus on kumpikin 20 prosenttia.
Asun voimalaitoksen naapurissa parin kilometrin päässä ja odotan koska parvekkeen lasit peittyvät hiilipölystä.
Tilanteesta Keljonlahdella kertoi Keskisuomalainen lehti.
Ennen levitettiin tuhkaa kasvimaan kohtaan kevättalvella kun haluttiin että lumet sulaa nopeammin kevätauringossa. Kertakaikkiaan positiivinen uutinen ,sano Anterssonni.
Ilmoita asiaton viesti
Olemme mökkeilleet Lopella Kaartjärven rannalla. Keväisin jään päälle ilmestyi nokisia vesilammikoita. Voimaloita tms ei ole …. mitä nyt sanoisi ainakaan sadan kilometrin päässä.
Lehdessä väitettiin että noki olisi peräisin keski- Euroopan teollisuusalueilta.
Etelä- Suomessa tuulee enimmäkseen lounaasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kivihiilipöly ei aiheuta kuin esteettisen haitan. Luonnolle siitä ei seuraa mitään.
Kannatan puulämmitystä ja se olisi helposti järjesttävissä Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö puulämmityksestä leviä niitä luontoon kuuluvalle ihmisellekin vaarallisia pienhiukkasia?
Ilmoita asiaton viesti
#4
En minä ainakaan oikein usko, jos ei suoraan häkää hengitä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin olenkin sitä ihmetelly että puunpoltosta syntyvä ja piipusta taivaalle hajoava savu onkin ihmiselle hengenvaarallista. Kuinkahan ihmispopulaatio voi olla enää ylipäätänsä olemassa, kun se on ainakin 300 000 – 400 000 vuotta elänyt savun seassa milloin missäkin nuotion ääressä, luolassa, teltassa, kodassa, savupirtissä tms. ?
Jostain syystä jotkut haluavat jatkuvasti todistella nykyisissä taloissa lämmitysuunien puunpoltosta syntyvän savun vaarallisuutta. Mikä lienee heidän lopullinen tarkoitusperänsä ?
Ilmoita asiaton viesti
Ja keski-ikä oli?
Ilmoita asiaton viesti
Mutta työssäoloaika tais olla yhtä kuin se mainitsemasi keski-ikä :),niin että ei ollut näitä eläkkeellesiirtymisongelmia eikä kestävyysvajeita.
Tiijjä sitten mikä se onnen määritelmä olle ?
Ilmoita asiaton viesti
#7
Jos lapsikuolleisuus jätetään pois, niin ei päästä henkseleitä paukuttelemaan.
Savu tappaa bakteereja.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan silloin oli 25 – 35 vuotta tms. Mutta kun nykyjäänkin talojen savupiipuista tulee tätä myrkyllistä ja hengenvaarallista puusavua, niin kuitenkin keski-ikä vain nousee. Jokin tässä savuttomuuden tavoitteulussa ja sen kytkemisessä ihmisten ennenaikaiseen kuolemiseen kyllä mättää. Mitenkähän se ennenaikainen kuolema määritellään ja mitenkähän siihen kytketään tuo savupiipuista tuleva savu ? Voisiko joku tilastoihminen selvittää asiaa ?
Jos asiaan ei saa perusteellista vastausta, herää helposti ajatus, että taas lobataan jonkun aivan muun asian puolesta käyttäen savuverhona savupiipuista nousevaa savua. Tällaisestahan on näissä ympäristölainsäädännöllisissä asioissa useita esimerkkejä. Kauhulla odotan tulevaa ilmastolainsäädäntöä. Mahtaa asiaa valmistelevien virkamiesten ovilla käydä jo kuhinaa.
Ilmoita asiaton viesti
#6
… pisnes, pisnes…
Ilmoita asiaton viesti
Aivan…taisit osua oikeaan.
Ilmoita asiaton viesti