Vaarallinen sikainfluenssa
Lehdissä olleiden tietojen mukaan sikainfluenssaan on kuollut 4 ihmistä tänä talvena. Asiantuntijoiden mukaan voidaan puhua jo epidemiasta, sillä sairastuneita on jo niin paljon.
Hengityskoneeseen joutumiseen syynä on se, että keuhkot eivät enää hapeta verta. Vaarallisen sikainfluenssasta tekee se, että se sairastuttaa ns. perusterveitä ihmisiä.
THL:n mukaan rokoteannoksia on vielä jäljellä 200000 annosta.
J.N.>Lehdissä olleiden tietojen mukaan sikainfluenssaan on kuollut 4 ihmistä tänä talvena.
ooo
Niin tuo on nimenomaan lehdissä ollut tieto.
Ei ole kerrottu oliko heillä myös muita sairauksia. Toimittajat eivät viitsi esittää paria tarkentavaa kysymystä, vaikkapa puhelimitse, juttua kirjoittaessaan.
Tiedossahan on että joka vuosi influenssa-aaltoon kuolee ihmisiä. Vanhukset ja muuten heikot ovat vaaravyöhykkeessä.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan tuossa mainintana ns. perusterveet ihmiset.
Ilmoita asiaton viesti
#3
hops, hops…anteeksi, olet oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Nosiis, eihän taudista olisi millään keinolla epidemiaksi, jollei siihen terveetkin voisi sairastua. Sen toteaminen ei kerro mitään nyt kuolleiden yleisestä terveydentilasta.
Ilmoita asiaton viesti
Rokotus – narkolepsia
Ei rokotusta – mahdollinen kuolema
Ratkaisu – erämökille karkuun tartuttavia ihmisiä
http://youtu.be/zi74TdFQUdI
Ilmoita asiaton viesti
Kausi-influenssaan kuolee Suomessa noin tuhat ihmistä vuodessa keskimäärin. Niistä ei revitä lööppejä, koska se on kautta aikojen vallinnut tosiasia. Sikainfluenssa markkinoitiin lähinnä lääkefirmojen toimesta käsitteeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sikainfluenssa on sikäli vaarallisempi, että se uhkaa ns. perusterveitä ihmisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki influenssat uhkaavat myös perusterveitä ihmisiä.
Sikainfluenssan on arvioitu tarttuvan noin 60 prosenttiin Suomen 5,3 miljoonasta ihmisestä. H1N1:n kuolleisuusprosentiksi on arvioitu 0,1-0,3, mikä tarkoittaisi siis 3000-9000 ihmistä. Tällainen epidemia saattaa toki aiheuttaa useamman kuoleman kuin sellaisina vuosina, jolloin saadaan vain ”normaali” influenssa, mutta tällaisia epidemioita on aina silloin tällöin. Viimeisen sadan vuoden aikana mm. espanjalainen, aasialainen, hongkongilainen, j.n.e.
Yllättävän monella suomalaisella tuntuu olevan jonkinlainen tautifobia. Itse en koskaan ole otttanut flunssapiikkiä. Jos sellainen on tullakseen, se menee viikossa ohi ja sitten on taas asteen verran parempi immuniteetti.
Ilmoita asiaton viesti
Hanna Nohynek THL, ylilääkäri: ”Influenssat tappavat joka vuosi muutaman ihmisen, mutta he ovat perussairaita ja vanhuksia. Erona nyt on se, tauti vie perusterveitäkin”.
Ilmoita asiaton viesti
”Kausi-influenssaan kuolee Suomessa yleensä noin tuhat ihmistä vuodessa.”
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_2009_influenss…
Hyvin hyvin omituinen lausunto tuolta siteeraamaltasi ylilääkäriltä. Onkohan tarkoittanut mitä sanoi vai tulko lapsus? Tarkoitti varmaan ”muutaman tuhannen ihmisen”.
Ilmoita asiaton viesti
Kukas ”tohtori” Wikipediaan on kirjoittanut?
Enemmän kyllä uskoisin THL:ta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on universaalisesta totuudesta. Jokainen meistä tuntee ihmisiä jotka ovat kuolleet influenssaan vanhoilla päivillään. Jos joku ylilääkäri on seonnut sanoissaan ja sanonut, että maapallo on litteä, niin en minä eikä kukaan muukaan omilla aivoillaan ajatteleva usko sitä siksi.
Anna linkki tuolle siteeraukselle, niin tutkin sitä ja etsin muista lähteistä lisää. Sinun näkemyksesi mukaan influenssaan kuoleminen on huomattavasti harvinaisempaa kuin lotossa päävoiton saaminen.
(Muokkaus: http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_…
Tuossa mainitaan 500 vuosittaista kuolonuhria, joten toki tiettyä variaatiota arvioissa esiintyy.)
Ilmoita asiaton viesti
Vyörytetään nyt hiukan lisää vielä:
”Influenssan seurauksena kuolee vuosittain 500–2 000 ihmistä”
https://www.tehy.fi/tehy-lehti/2012/14-2012/pelott…
Ilmoita asiaton viesti
Rupesit jänkäämään asian vierestä, kun sanoma oli se, että nyt kuolee perusterveetkin.
Haastattelu löytyy päivän Hesarista.
Ilmoita asiaton viesti
Isänikin sai kuolinvuoteellaan keuhkokuumeen, mutta ei sitä hänen kuolinsyyksi laitettu vaan hänen perussairautensa, joka oli (keuhko)syöpä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä satojen kuolleiden joukossa aina on muutamia perusterveitäkin. Suomessa on monia harvinaisia sairauksia, joihin kuolee perusterveitä joitakin kymmeniä vuosittain. Todennäköisyys kuolla yhtäkkiä johonkin muuhun kuin sikainfluenssaan on paljon suurempi perusterveelläkin.
Uskon kyllä, että tällainen epidemia aiheuttaa tiettyjä seuraamuksia kuolleisuudessa, mutta en ymmärrä sitä, että jotkut hysterisoituvat ja alkavat pelkäämään. Itse olen asunut Kiinassa koko SARS-ajan, lintuinfluenssa-ajan ja myös ensimmäisen sikainfluenssa-aallon ajan enkä niitä juurikaan noteerannut miksikään.
Kun kävin Suomessa, niin osa porukkaa pelkäsi kätellä minua ja piti etäisyyttä, varsinkin SARS:n aikana. Tuntui jotenkin huvittavalta, kun tulin 20 miljoonan asukkaan kaupungista ja puolentoista miljardin asukkaan maasta tänne maailman perukoille, missä sitten pelättiin.
Ilmoita asiaton viesti
”jotkut hysterisoituvat ja alkavat pelkäämään.”
Ketähän mahdat tarkoittaa?
Kyllä THL:n tehtävä on jakaa tietoa.
Menee jo jankuttamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin mm. niitä ihmisiä, jotka parisen vuotta sitten sairastelivat jonotettuaan neljä tuntia 30 asteen pakkasessa saadakseen influenssarokotteen. Joukossa oli aikuisia ihmisiä, jotka jopa tappelivat nyrkein paikastaan jonossa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuolemansyyt 2012:
Hengityselinten sairaudet 2 026 kuollutta.
Hengityselinten sairaudet:
Astma
Keuhkoahtaumatauti (COPD)
Unenaikaiset hengityshäiriöt
Homesienten aiheuttamat hengityselinsairaudet
Keuhkokuume
(Huom! Influenssaa ei mainita).
Keuhkokuumeen ilmaantuvuus eri tutkimuksissa on 700–2 000 tapausta 100 000 henkilöä kohti vuodessa. Tämän perustella Suomessa sairastaa keuhkokuumeen 37 000–105 000 ihmistä vuosittain.
Keuhkokuumeeseen kuoli yli 2000 ihmistä 2001, 2002 ja 2003, mutta enää 628 vuonna 2006.
Keuhkokuumeeseen sairastuneista kuolee noin 4 %, ja se muodostaa noin kaksi kolmannesta hengityselinsairauksien aiheuttamista kuolemista.
Vuoden 2004 jälkeen keuhkokuumetta ei ole katsottu kuolemansyyksi, jos potilaalla on ollut jokin pitkäaikaissairaus kuolintodistuksessa.
http://tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2012/ksyyt_2012_…
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k…
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisin, että THL lausunto on oikea.
Syyt ja seuraukset voivat kuitenkin olla eri asioita.
Joskus aivan terve ihminen altistaa itsensä. Yksi tälläinen on sydän
lihaksen vaurioituminen kovassa treenissä.
Se itsessään voi tuoda ongelman, joka yleensä korjaantuu,jollei ole
pitkäaikaista tai jatkuvaa.
Onkin tutkittu, että sydän toipuu paremmin lyhyen rasituksen aikana.
Jos sitten saa flunssa samaan aikaan, ja ottaa kuumetta alentavaa lääkettä,
voi nesteitä kertyä. Kuume kuivattaa, mutta kun se alennetaan, se ei tapa
viruksia, ja tauti pääse leviämään.
On montaa näkemystä, mutta todennäköisesti joku piilevä vika, eikä yksin
flunssa, joka johtaa huonompaan tulokseen.
Aspiriini aiheutti ongelman samoin nuorille sotilaille; rasittuneet nuoret!
Ilmoita asiaton viesti
Montako kuolee liikenteessä? Ei jaksaisi tätä hysteriaa enää sorry
Ilmoita asiaton viesti
Et siis suosittele esim. turvavyön käyttöä…
Ilmoita asiaton viesti
Toki olisitkin yhtä akuutisti ja vielä tärkeämpänä asiana voinut kirjoittaa blogin ”Vaarallinen autoilu”.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä vertaus! Jos sikainfluenssarokotetta ei ota, niin se on vähän kuin ajaisi autoa kaasu pohjassa ilman turvavöitä. Autoilijoissakin on paljon sellaisia, jotka ajattelevat, että ei se kolari minun kohdalleni voi sattua.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa blogistin kaipaama esimerkki hysteriasta.
On arvioitu, että noin 60% suomalaisista tulee sairastamaan sikainfluenssan. Jos vaihtoehtona olisi, että 60% suomalaisista alkaisi yhtäkkiä ajaa kaaasu pohjassa ilman turvavöitä, niin valitsisin edelleen sen sikainfluenssan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jos rokote otettaisiin tuo prosenttiluku pienenisi. Esimerkkisi muuten on aivan absurdi ja päälaellaan.
Voisitko muuten osoittaa tuon kuolinsyytilaston pohjalta ne influenssaan kuolleet 1000 henkilöä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin Jarmo, tuon kommenttisi 19. luettelon mukaan ei kukaan kuole influenssaan, mutta kuitenkin useammassa lähteessä niin väitetään. Aika erikoista – johtuisiko ehkä siitä että influenssa altistaa jälkitauteihin, jopa muille kuin hengitystiesairauksille, jotka sitten vievät hengen? Joka tapauksessa on aika epäuskottavaa ettei yksikään kuolisi influenssaankin, edes siihen sikainfluenssaan. Jossain lienee virhettä tiedoissa?
Minä en ota rokotetta näillä tiedoilla. En myöskään ottanut silloin 2010 niillä ’tiedotteilla’, enkä katso olevani vastuuton vaan toimin kuten flunssassa pitää toimia eli; ei töihin viikkoon vaan podetaan tautia kotona, ei rasitusta pariin kolmeen viikkoon, ei vähiä vaatteita, ei saunaa, ei pärskitä päin muita, pestään kädet usein, yskitään/aivastellaan olkavarteen ei käsiin, levätään hyvin, juodaan riittävästi vettä, otetaan lääkettä jos tarvetta jne.
THL toimi vastuuttomasti loppusyksystä 2010, ryhtyessään jakamaan rokotetta jonka adjuvantin tiedettiin saattavan altistaa ’unitaudille’ (vaikka 2011 kesällä kielsivätkin tienneensä), vaihtoehtokin kun vielä olisi ollut. Vaikka monet asiantuntijat olivat sitä vastaan eikä pandemiastakaan edes voinut vielä puhua kuten jälkeenpäinkin osoittautui. Silti terveydenhoidon henkilökuntaa kiristettiin ottamaan rokote työkieltohuhuilla. Jo viiden päivän kuluttua rokotusten aloittamisesta johtaja Pekka Puska kiirehti vastaamaan kysymykseen ”Mistä johtuu ettei tapauksia ole tullut tämän enempää” että ilmeisesti rokote on jo tehonnut – vaikka rokotusvasteen syntymisen piti vaatia aikaa vähintään 1 – 2 viikkoa!
Vanhuksille se piikki tuikattiin kotihoidossa kysymättä ja näistä monet heikkokuntoiset mitä todennäköisimmin saivat komplikaatioita, mitä kuitenkin on käytännössä mahdoton todistaa, sillä vanhuudenheikkouden piikkiin on niin helppo laittaa. Lähipiiristäni on siitä kokemusta.
Luottamus menee helposti – sen palauttaminen on vaikeampaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen itse hämmästellyt sikainfluenssarokotuksen antamaa hyvää suojaa. Rokotuksen jälkeen ei ole ollut ensimmäistäkään flunssaa, ei edes näitä kausiflunssia. Aikaisemmin niitä oli 2-3 vuodessa.
Jos olet perusterve ihminen ja rokote jäi aikanaan ottamatta, niin ei ole myöhäistä ottaa sitä vieläkään. Sikainfluenssa kiertää edelleen maailmaa ja tappaa niitä, joilla ei ole siihen vastustuskykyä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan sama juttu: ei flunssia.
Ilmoita asiaton viesti
En lukenut juttuasi ihan loppuun. Siellä olikin mainittu että vielä on 200.000 rokoteannosta jäljellä. Kaikki rokottamattomat nyt piikkiä ottamaan, jos oma henki on teille kallis.
Molemmat iltapäivälehdet uutisoivat tänään, että 4 kuolonuhria on vasta alku. Pahin on vielä edessä,
Ilmoita asiaton viesti
”Toki olisitkin yhtä akuutisti ja vielä tärkeämpänä asiana voinut kirjoittaa blogin ”Vaarallinen autoilu”.”
Hölmöläisen logiikkaa, jos ei voi kirjoittaa jostakin, kun joku toinen on vielä vaarallisempaa.
Ilmoita asiaton viesti