Uusi kylmä sota on alkanut
Kylmäksi sodaksi nimitettiin aikakautta toisen maailmansodan päättymisestä Neuvostoliiton hajoamiseen. Vastakkain olivat itä ja länsi, siis Neuvostoliitto ja Yhdysvallat eli suunnitelmatalous ja markkinatalous.
Kylmää sotaa ei käyty suorana sotana, vaan turvauduttiin propagandaan, vakoiluun, taloudellisiin ja poliittisiin taistelukeinoihin. Myös kulttuuri ja taide olivat kylmän sodan aseita.
Nyt Krimin kansanäänestyksen jälkeen on odotettavissa matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. Lisäksi G8 maiden kokous on vaihtumassa G7 maiden kokoukseksi. Venäjä ajautui jo homolain hyväksymisen jälkeen eri raiteille suhteessa EU:iin ja Yhdysvaltoihin. Nyt se on sitä entistä enemmän Krimin kansanäänestyksen jälkeen.
Nyt alkanut kylmä sota on kuitenkin erilainen aiempaan verrattuna, sillä nyt Eurooppa on yhtenäinen EU:n myötä Yhdysvaltojen rinnalla.
Venäjää ei kuitenkaan tulisi eristää, sillä niinkuin epätoivoinen ihminenkin saattaa turvautua äärimmäisiin keinoihin on sama pelättävissä Venäjänkin suhteen.
Jarmo: ”Nyt alkanut kylmä sota on kuitenkin erilainen aiempaan verrattuna, sillä nyt Eurooppa on yhtenäinen EU:n myötä Yhdysvaltojen rinnalla.”
Ettei vaan olisi turha toivo.
Esimerkiksi Ranska toimttanee imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle hyökkäyksellisiä asejärjestelmiä Mistral.
Ilmoita asiaton viesti
Obama ja Hollande keskustelivat mm. 8.3 puhelimitse Ukrainan tilanteesta ja molemmat pitivät Krimin äänestystä laittomana.
Parhaillaan EU:n ulkoministerit ovat Brysselissä keskustelemassa yhteisistä sanktioista Venäjää vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Uskotko että esim. Ranskan laivakauppa perutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat on jäädyttänyt sotilasyhteistyön Venäjän kanssa. Se koskee yhteisiä sotaharjoituksia, kahdenvälisiä neuvotteluja, satamavierailuja ja konferenssien suunnittelua.
Nyt ollaan EU:ssa miettimässä mille tasolle sanktiot viedään. Vaikea ennakoida koskisiko ne sovittuja asekauppoja.
Ilmoita asiaton viesti
Ensimmäistä Mistral alusta jo koeajetaan Ranskassa. Se lähtenee pian Venäjälle. Ranskan presidentin mielestä ei ole mitään syytä perua aluskauppaa Venäjän kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä minä vähän eppäilinkin että kukaan ei halua luopua omistaan yhteisen edun vuoksi, paitsi suomalaisten on ihan pakko.
Puheet ei oikein paljon auta vaikka kuinka kikkeliä puristetaan taskussa ja sanotaa että ”sinoot väärässä”.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sanktiot yhteen kauppaan kulminoidu.
Ilmoita asiaton viesti
Mistralit ovat nimenomaan hyökkäyksellisiä asejärjestelmiä – sellaisia ei missään nimessä saisi toimittaa imperialistiselle Venäjälle.
Kaikkein ensimmäinen sanktio pitäisi olla aseiden ja korkean teknologian vientikielto Venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdottomasti ei Venäjään tulisi enää toimittaa edes pistoolia. Kaikki asekaupat olisi pitännyt lopettaa jo viimeistään Georgian sodan aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Näin, asetoimitusten ja esim. näitten sotalaivojen toimitusten pysäyttämisellä saattaisi olla muukin kuin vain symbolinen merkitys.
Ilmoita asiaton viesti
Tästä koepallosta on kulunut vajaat kaksi vuotta. Hyvin nukuttua aikaa. 😀
http://yle.fi/uutiset/kenraali_makarovin_puhe_koko…
Ilmoita asiaton viesti
Kirkko irti valtiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Sait sanottua mielipiteesi.
Seuraava blogin aiheeseen liittymätön viesti poistetaan.
Ilmoita asiaton viesti