Ensimmäinen maan kokoinen elinkelpoinen planeetta on löytynyt
Nasan avaruustutkijat ovat löytäneet ensimmäisen Maan kokoisen planeetan asumiskelpoiselta alueelta. Planeetta havaittiin Kepler-teleskoopilla. Nimekseen se on saanut Kepler-186f.
Planeetta on noin kymmenen prosenttia Maata suurempi ja sen pinnalla saattaa olla juoksevaa vettä. Lämpötila voi olla kuitenkin maata kylmempi, sillä se kiertää punaista kääpiötä, joka tuottaa planeetan pinnalle oranssia valoa.
Se, onko planeetalla elämää voi kuitenkin jäädä selvittämättä, sillä planeetta sijaitsee Joutsenen tähdistössä 500 valovuoden etäisyydellä maasta.
Elämän löytyminen on kiehtova ajatus. Tuntuisikin vähän pöljältä, jos meidän sivilisaatio olisi ainoa maailmankaikkeudessa.
…
Yle:
http://yle.fi/uutiset/nasa_ensimmainen_maan_kokoinen_elinkelpoinen_planeetta_loytynyt/7197165
Kiehtovaa se onkin. Ajatella, jos maailmankaikkeudessa olisi myös älyllistä elämää! Täälläpäin sellaista kun ei tunnu löytyvän, vaan kaikki hoidetaan pääasiassa aggression ohjaamana.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä ei ymmärtääkseni tiedetä, pyöriikö Kepler 186f akselinsa ympäri, enkä ole lukenut mahdollisen ilmakehän, enkä ytimen koostumuksesta mitään.
Nämä ovat melko oleellisia tietoja, mutta pääsi tuo ”elämän esikarsinnasta” sentään läpi olemalla sopivalla etäisyydellä tähdestään.
Ilmoita asiaton viesti
Jos maailmankaikkeus on syntynyt alku räjähdyksessä niin oletettavaa on, että elämän perusaineet ovat olleet jo silloin läsnä. Tällä tarkoitan sitä, että luulisi noiden elämän lähteiden sirottuneen muillekin planeetoille eikä vain maahan. Nyt tehty löytö on mullistava tätä ajatusta vasten, sillä suotuisissa oloissa elämää pitäisi syntyä muillakin planeetoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon teorian mukaan alkuaineita on syntynyt räjähdyksen jälkeen sitä mukaa, kun aikaa kului ja maailmankaikkeus viileni räjähdyksen ympärillä.
Mutta jos yhtäällä voi kvanttifluktuaation vuoksi räjähtää, niin miksei jossain muuallakin?
Etäisyydet vain ovat niin valtavia, että jos me vaikka kuulisimme tai näkisimme jossain muualla olevan elämää – kenties jopa siviilisaation, niin se tieto tulee meille niin myöhään, että heidän tähtensä on voinut jo luhistua, ennenkuin saamme lähetettyä täältä viestin sinne.
Joku voi löytää meidän Voyagerin silloin, kun meidän auringosta ei ole kuin ”muisto jäljellä”.
Ilmoita asiaton viesti
Pääsin mieliaiheeseeni, kiitos Jarmo!
Elämän, sen minkä me tunnemme, sen perusaineet syntyvät vasta vuosimiljardisen tähdissä ja kaasupilvissä tapahtuvan kemian tuloksena. Maapallo on sijoittunut galaksissa kemiallisesti suotuisalle alueelle. Näin ei ollut suinkaan alussa, tarvitaan ydinfuusiota, supernovia, ties mitä ja naurettava määrä aikaa, ja tuuriakin tarvitaan.
Aurinko on tiivistynyt ainakin kahden supernovana räjähtäneen tähden jätteistä. Vajaa prosentti aineesta tässä prosessissa muuntui sitten planeetoiksi. Maapallon pinta oli tuskin ehtinyt jäähtyä, kun täällä oli jo alkeellista elämää. Tästä voisi päätellä (muttei voi yhden esimerkin perusteella) että elämä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, aina olosuhteiden salliessa ilmestyvä geologinen voima, siinä kuin muutkin perusvoimat.
Yhdellä sadoista miljardeista galakseista, meidän Linnunradan galaksissamme on pelkästään 200 miljardia planeettaa. Maan kaltaisia ehkä 20-30 miljardia. Maapallo ei sinänsä ole yhtään mitenkään ainutlaatuinen, täällä on natsannut vaan tietyt asiat kohilleen, ja tuuriakin tarvitaan, tässä lopputulos.
Maapallon elämä lienee ainutlaatuista, mutta samoja aineita ja lakeja se elämä käyttää tuolla muuallakin. Luultavasti myös paljon eksoottisempia tapoja elää on myös olemassa, kuin hiileen pohjautuen. Ja luultavasti älykäs elämä on melko harvinaista.
Älykäs laji tappaa saattaa helposti itsensä, se voi muuttaa asumaan luomaansa nanomaailmaan, se voi muuttaa itsensä vaikka valonsäteeksi, tai muuten vaan piilotella muilta suojellaakseen lajiaan. Näiden syiden takia kukaan ei soita biologiselle oliolle, maapallolle, ja noiden syiden takia älyn havaitseminen on biologiselle maan asukkaalle tavattoman vaikeaa.
Jos samalla kehitysasteella sattuisi elämään samaan aikaan samantyyppisiä otuksia kuin me, olisivat ensisijaisesti etäisyydet syynä havaitsemattomuuteen. Avaruuden etäisyydet kun ovat täysin arkijärjen ymmärryksen ulkopuolella. Tämä on tärkein syy miksi olemme vankeina omassa aurinkokunnassamme viellä hyvin pitkään.
Jos haluamme joskus tekniikan salliessa muuttaa vaikkapa tuolle 500 valovuoden päässä sijaitsevalle maakakkoselle, niin olisi myös pohdittava, ja olisi varmasti paljon edullisempaa skannata tietoisuus, ja muuttaa mikrosirun tietokonemaailmaan, jos siitä voisimme tehdä niin ihmeellisen kuin vain mielikuvitus antaa myöden.
Mutta mene ja tiedä, ehkä opimme rypistämään avaruutta ja matkustaminen galaksissa muuttuu arkipäiväiseksi. Muut sadat miljardit galaksit voimme kuitenkin varmuudella unohtaa, NE ON KAUKANA. Puhumattakaan toistaiseksi todistamattomasta multiversumista, täydellisen tavoittmattomia maailmankaikkeuksia ääretön määrä.
Hmmm, aika monta planeettaa on olemassa, niissä ties mitä tapahtumia tapahtumia, olosuhteita, maisemia, ties mitä elämää ja tekniikkaa, kiehtovaa, niin kovin kiehtovaa! Ja joku toinen alien rotu on saattanut luetteloida maapallonkin, ovat ehkä päättäneet tehdä tänne kolkalle moottoritien, ja mm. maapallo rouhitaan sen tien pohjaksi ;D
Lähteet: http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/67255-s…
Maankaltaiset http://www.hs.fi/ulkomaat/a1383622919752
Alien planets https://www.youtube.com/results?search_query=alien…
Kuinka iso se on https://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U
Multiverse https://www.youtube.com/watch?v=Xs_Y_-X2GCw
Ilmoita asiaton viesti
”Nasan avaruustutkijat ovat löytäneet ensimmäisen Maan kokoisen planeetan asumiskelpoiselta alueelta. Planeetta havaittiin Kepler-teleskoopilla. Nimekseen se on saanut Kepler-186f.”
Tutkijat liioittelevat. He ovat ainoastaan nähneet kuvan kohdasta, jossa tuo planeetta oli 500 vuotta sitten. Tietysti jo se voi auttaa arvaamaan, missä planeetta on nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät ole edes nähneet sitä kuvaa.
He ovat vain nähneet arvattavan sarjan tummentumia tähtensä edessä, jotka viittaa kiertolaiseen, siis planeettaan. He osaavat päätellä kuinka iso se on, nähtyään sen arvatun sarjan tummentumia, jotka tapahtuivat 500 vuotta sitten.
That’s it.
Ilmoita asiaton viesti
Mekin näemme jatkuvasti auringon sellaisena kuin se oli noin 8,5 minuuttia sitten.
Siinä ajassa moni ehtii myöhästyä työpaikkahaastattelusta ja menettää potentiaalisen duunin. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy tehostaa näitä elinkelpoisten planeettojen etsimistä, jotta voimme lähettää sinne mm. Jyrki Kataisen, Arja Saijonmaan ja Jari Sarasvuon.
Ilmoita asiaton viesti
Kun valitun määränpään kriteerinä on elinkelpoisuus, niin ainakin näytät osoittavan luettelemillesi henkilöille empatiaa.
Ilmoita asiaton viesti