Lääkitystä sairaaksi
Ylen MOT-ohjelma otti kantaa masennuksen hoitoon ja lääkitykseen otsikolla "Masentavat lääkkeet".
http://areena.yle.fi/tv/2188168
Tämä kannattaa katsoa!
Suomessa masennuslääkkeitä syö yli 430,000 ihmistä. Tutkimuksen mukaan erästä lääkettä yli 5 vuotta syöneiden määrä on yli 100,000 henkilöä. Masennuslääkkeiden käyttöä pitkäaikaisesti lääkefirmojen ei edes tarvitse testata, sillä 6 kuukauden tutkimus riittää. Ohjelmassa epäiltiin masennuslääkkeiden tehoa ylipäätään. Viime aikoina on havaittu, että kaksisuuntaisia mielialahäiriöitä on diagnosoitu aiempaa enemmän. Tämän on arveltu osittain johtuvan siitä, että masennuslääkkeiden vieroitusoireet on tulkittu sairaudeksi! Tähän suuntaan kertoi myös ohjelmassa haastateltu masennuspotilas. Olen tehnyt myös tämän saman havainnon. Jopa normaaleja mielialan vaihteluja on alettu pitämään kaksisuuntaisena mielialasairautena. Kehitys on huolestuttavaa!
Masennuslääkitys siis voi jopa vahvistaa sairautta. Masennuslääkkeiden teho on hyvin kyseenalaista. Tutkimusten mukaan, jotta yksi ihminen hyötyisi masennuslääkkeestä on seitsemän ihmistä syötävä ko. lääkettä. Hyötysuhde on siis olematon ja kun ei vielä tunneta kaikkia pitkäaikaiskäytön riskejä ihmetellä täytyy miksi aihetta ei ole nostettu enemmän esille ja arvioitu lääkityksen järkevyyttä. Lääketeollisuus on se joka vie ja potilaat vikisevät. Lääkärit näyttävät vain vaikenevan ja etsivän ratkaisua pilleripurkista. Tilanne ei voi todellakaan näin jatkua. Potilaiden määrä vain lisääntyy ja apu jää saamatta.
Kahdeksantoista vuoden kokemuksella masennuksesta voin sanoa, että ratkaisua täytyy etsiä muusta suunnasta kuin pilleripurkista. Olen kokeillut yhdeksää eri masennuslääkettä, kymmenettä kun tarjottiin niin sanoin, ei kiitos.
Mot ja sinä olette oikeilla jäljillä, mutta lapsenomainen ihmisluonto se vain haraa vastaan. Ihmiset kyllä kantavat vastuuta, työstään, harrastuksistaan ja lapsistaan, mutta omasta itsestään vastuunotto tuntuu olevan kummallisen vaikeaa.
Olen keskustellut asiasta muutamilla foorumeilla ja torjunta on ollut hirmuinen. Osaksi kyllä kärkevän ilmaisuni takia, mutta kärkevä tai ei, aikuisen pitää ymmärtää asia siitä huolimatta.
Ystävien kanssa olen nykyisin hyvin varovainen asiasta puhuttaessa. Jos puhuisin niin kuin mieli tekisi, niin olo olisi kohta aika yksinäinen.
Esimerkkikään ei tunnu auttavan. Itsellä ei ole mielen kanssa ollut koskaan ongelmia, vaikka en yleenä niitä pahemmin erottele. Mielen ongelmahan se on jos et pysty pitämään itseäsi kunnossa omilla elintavoillasikaan.
Terve sielu terveessä ruumiissa. Se on niin yksinkertaista. Jos pidät itsesi kunnolla oikealla ravinnolla ja sopivalla liikunnalla, niin pää kiittää ja muu kroppa on tyytyväinen elämäänsä.
Ruoka ja liikunta ovat tärkeimmät lääkkeet mitä ihmisellä voi ja pitää olla. Kaikki muut lääkkeet otetaan vain poikkeus- ja hätätilanteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Nykykäsityksen mukaan masennuslääkkeet lisäävät hermokasvuteikijöiden tuotantoa aivoissa, ja korjaavat tätäen masennustilan aiheuttamia lieviä aivovaurioita. Siitä syystä ne eivät lievissä masennustiloissa auta, koska niissä aivomuutoksia ei ole vielä syntynyt. Masennuksen käsite sinänsä on kärsinyt inflaation, ja masennukseksi nimitetään tämän tästä ongelmia, jotka eivät sitä ole. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä masennuslääkkeet voivat yksin käytettynä pahentaa, mistään vieroitusoireista ei ole kysymys. Jos masennuslääkehoito aiheuttaa maanisia oireita, kyseisellä henklöllä on piilevä kaksisuuntainen mielialahäiriö. Lieviä kaksisuuntaisia mielialahäiriötä (”bipolar spectrum”) ilmeisesti on ilmeisesti paljon enemmän, kun on kuviteltu. Psykiatria ja diagnostiikka kehittyvät koko ajan.
Lääkkeissä ei sinänsä mitään vikaa ole, ja itsemurhakuolleisuuden jatkuva lsku johtuu sekä lääkehoidon tehostumisesti (SSRI-lääkkeet) että psykoterapian paranmisesta (kognitiivinen psykoterapia). Ikävää, että parjataan lääkkeitä, jotka ovat pelastaneet satoja tuhansia ihmishenkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen lääkärin kanssa eri mieltä. Kuten Roposen vastauksestakin kävi ilmi, lääkärien diagnostiikka perustuu kuvitelmiin. Masennusta ei siis todellakaan voi tutkia kuvantamalla, sehän tuli selväksi myös tuossa MOT – ohjelmassakin. Masennuksen diagnoosi perustuu vain potilaan antamiin tietoihin olotilastaan. Serotiini-harhakin selitettiin hyvin ko. ohjelmassa. Kyse on lääketehtaiden bisneksestä!
Potilaat on pelinappuloita. Näyttöä mistään aivovauriosta ei ole. Minuakaan ei ole kertaakaan yritetty edes kuvata tämän 18 vuoden aikana vaikka minulla on diagnosoitu vaikea masennus. Aina vaan tyrkytetään uusia lääkkeitä, jos sanoo ettei edellisestä ole apua tai siitä on sivu vaikutuksia. Kuten kerroin, olen käyttänyt yhdeksää eri masennuslääkettä 12 vuoden aikana. Nyt olen pärjännyt kuusi vuotta ilman, kun kieltäydyin enää olemasta koekaniini!
Masennuspotilaiden määrä on vain lisääntynyt vaikka masennuslääkkeiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Vakavassa masennustilassa erityisesti hippocampus alkaa rapistua. Depression eläinmalleissakin on ihan sama juttu. Mutta olen ihan samaa mieltä siitä, että diagnostiikka on retuperällä. Hiukan kärjistetysti sanottuna yleislääkärit usein luulevat, että masennustilan voi diagnostisoida Beckin kyselyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Perinteinen suomalainen masennuslääke: perjantaina pullo Koskenkorvaa, lauantaina lisää ja sunnuntaina muutama ohrajuoma paikallisessa loiventavaksi. Maanantaina töihin serotoniinitasot kohdillaan.
Taatusti testattu vuosikymmenien saatossa,puhdasta luonnontuottetta jota saa ilman reseptiä.
Lääkkeen aiheuttamiin vieroitusoireisiin nopein apu on itse lääke, vaatii hieman harjoittelua mutta kun keino on opittu niin avusta ei malta enää pysyä erossa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä lääkärit pystyvät sairauden löytämään, mutta hyvin usein ihminen alkaa oireilemaan paljon ennen mitään havaittavaa vikaa. Tällä alueella länsimainen lääketiede on heikoilla.
Olen nyt 72 v. ja ikäisiäni lajitovereita tarkkailemalla tiedän varmasti, että raihnaisuus on tulollaan, tai siis olisi, jos antaisin sen tulla. Senpä takia olen jo vuosia sitten aloittanut viivytystaistelut erinomaisella menestyksellä. Kunto on nyt parempi kuin aloittaessa, vaikka silloinkin olin terve ja hyväkuntoinen. Terveys on vain kovin venyvä käsite.
Minulla on kaikenmaailman lisäravinteita, ”superfoodeja” ja sen semmoisia. Lisäksi karppailen, lenkkeilen ja golffailen. Erinomaisia lääkkeitä kaikki. Apteekin lääkkeitä on käytä ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Medikalisaatio elää ja voi hyvin. Lääketeollisuus kehittää uusia sairauksia, jotta voi myydä niiden hoitoon lääkkeitä.
Veikko Penttistä mukaellen, liikunnalla, harrastuksilla, mielekkäällä tekemisellä ja hyvällä kaveripiirillä hoidetaan masennusta ennaltaehkäisevästi.
Ja eikö se ole toisaalta ihan luonnollista, että välillä masentaa ja vituttaa?
Ilmoita asiaton viesti