Suomen seurattava Britanniaa EU-erossa
Pääministeri Theresa May:n Britannia lähtee unionin sisämarkkinoilta, jotta maa saa itse päättää maahanmuutostaan. Näin sanoo Britannian pääministeri May tänään.
Brittannian kansan enemmistö siis kannatti eroa Euroopan Unionista. Nyt kuultiin pääministeriltä miten se tapahtuisi. May sanoi, että Britannia jättää Euroopan unionin ja ajaa omaa kansallista etuaan ja sen tavoitteena on solmia uusi vapaakauppasopimus EU:n kanssa sekä pysyä ainakin osittain tullisopimuksessa. Brittien puolella on myös Yhdysvaltain tuleva johtaja Donald Trump, sillä hän on brexit-miehiä. Hän jo lupasi, että britit ovat kauppaneuvotteluissa jonon kärjessä.
Jonon kärjessä olisi oltava myös Suomi ja seurattava Brittien esimerkkiä.
Olisiko nyt sentään syytä odottaa tuonne 2019 loppuun, johon mennessä eroprosessi mahdollisesti voisi olla neuvoteltu. Tosin sitä kovasti epäillään myös briteissä. Uusia sopimuksia tuskin syntyy mm. Trumpin kanssa, ennenkuin entinen sopimus on lakannut olemasta. Mielestäni Suomen tulisi olla syntyneessä tilanteessa entistä tiiviimmin neuvottelemassa muutoksia EU:n sisällä. Nyt on hyvä tilaisuus muuttaa toimintaa. Suomi tarvitsee tarpeeksi voimakkaan viitekehyksen ja ei nyt kyllä tule mieleen parempaa kuin Euroopan Unioni. Avainsanat Talous ja Turvallisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Hyviä arviointeja. Nostaisin kuitenkin esiin tuon turvallisuus sanan. Unionilla ei ole mitään muskeleita eikä sillä ole pelotetta esim. Venäjän suuntaan. Kaikki kyllä rakentuu Naton ympärille tai uskottavaan omaan puolustukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Talouspakotteilla on itseasiassa valtava voima. EU on niitä toteuttanut sekä yksin että USA:n kanssa yhdessä – asiassa Ukraina. Huolimatta siitä, ettei Ukraina kuulu Euroopan Unioniin ja on historiansa puolesta niin lähellä Venäjää kuin olla voi. On vaikea sanoa miten Ukrainan kokonaisuudessaan olisi käynyt ilman painostusta ja pakotteita. Luotan ja uskon siihen, että jos EU:n sisällä olevaa valtiota kohtaa samanmoinen käyttäytyminen niin sanktiot pelkästään talouspuolelta olisi merkittävät. Trump näyttää esimerkkiä miten jo pelkkä uhkailu ”talouspakotteilla” vaikuttaa. Esimerkiksi Meksikoon ja Kiinaan. Nyt kun Nato-mahdollisuus Trumpin myötä on karannut lähitulevaisuudessa, ei meillä ole muuta turvakehikkoa oman puolustuksen lisäksi kuin EU. Ja itse voimme vaikuttaa, miten turvallisuusaspektia jatkossa kehitetään. Luulen, että asia kiinnostaa nyt paljon aikaisempaa enemmän myös EU:n sisällä olevia Nato-maita.
Ilmoita asiaton viesti
”Talouspakotteilla on itse asiassa valtava voima.”
Tuo on aivan oikea huomio. EU:n talouspakotteet, joihin varmasti tulisivat mukaan myös Iso-Britania ja USA, ovat Suomenkin paras turva Venäjää vastaan.
Talouspakotteet ovat ainoa ”ase”, jota voi myös käyttää.
EU:n tulisi julistautua turvallisuusyhteisöksi ja ilmoittaa käyttävänsä tarvittaessa riittävän järeitä pakotteita.
Ydinaseita ei todellisuudessa voi käyttää, talousasetta voi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ensimmäinen rajapyykki on nimenomaan maaliskuun lopussa 2019, koska ei brittejä missään tapauksessa päästetä äänestämään europarlamenttivaaleissa, mikäli he silloin yhä aikovat erota.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en kannata eroa.
Brittejä nyt muutenkaan ei kannata missään asiassa seurata.
Ilmoita asiaton viesti
”Jonon kärjessä olisi oltava myös Suomi ja seurattava Brittien esimerkkiä.”
Miksi, voisitko vastata tähän? Miten ero hyödyttää suomalaisia?
Ilmoita asiaton viesti
Itsenäisyys, eli päätäntävalta omista asioista vaikkapa maahanmuuttoon liittyen. Toisten maiden velkojen maksaminenkaan ei ole kovin kannattavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo jo mainitut esimerkiksi ja sitten raha. Tässä Suomen nettomaksut EU:lle:
Suomen nettomaksuosuus 1995-2015
Vuosi Nettomaksu, miljoonaa euroa
1995 -70,8
1996 +72,6
1997 +30,1
1998 -105
1999 – 200
2000 +275,9
2001 -153
2002 – 4,9
2003 – 26,7
2004 – 69,6
2005 – 84,8
2006 – 241
2007 -171,6
2008 – 318,5
2009 – 544,2
2010 -300,2
2011 – 652,1
2012 – 658,
2013 – 604
2014 – 809
2015 – 488
Ilmoita asiaton viesti
Onko perussuomalaiset ajamassa eroa Eusta ja mikä on Timo SOinin kanta asiaan. Miten kuntatasolla edistät Suomen eroa Eusta?
Ilmoita asiaton viesti
Heh. Perussuomalaisissa ollaan varmaan yhtä monimielisiä kuin kansa keskimäärin. Soinin kannan tietää vain varmasti Soini itse. Kuntapäättäjillä voi olla monenlaisia mielipiteitä eikä tämä ole ykkösagenda. Kiitos kysymyksistä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Onko Suomi rahaliitto EMUSSA?
Onko Suomella Euro valuuttana vai Punta, Dollari,Jeni ?
Paljonko me ollaan takaamassa Kreikan tukipaketteja ja ERVV pankkien riskirahastoja?
Selvällä Suomen kielellä:
-Rahaliitto Emusta ei voi erota.
Lissanonin sopimus -08 (Keskusta,kok,Rkp,Vihr. äänillä läpi)
EU-asiakirja/MTV3 uutiset.
Ilmoita asiaton viesti
”Rahaliitto Emusta ei voi erota.”
Eikä EU:sta, britit eivät vain usko.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko huom:Britit Raha-liitossa?
Oliko niillä Euro käytössä?
Vai Ei euroa vaan Punta,ei kuulunut rahaliitto EMUUN.
Ei se sen vaikeempaa ole.
Vaikuttaako Punta maailmantalouteen?
Vaikuttaako Suomen Euro?
No ei.Yks hailee tämän maan Ege ,ei noteerata mitenkään osakemarkkinoilla.
Punta kyllä yhdessä Dollarin ja Jenin kanssa. Niillä lasketaan kurssit,osakemarkkinoilla.
Ilmoita asiaton viesti
No, tuota, sellaista kuin ”tämän maan” euro ei tietenkään ole. Euro on dollarin jälkeen toiseksi tärkein valuutta, remninbi on kovaa vauhtia nousemassa kolmoseksi. Vielä punnankin joku muistaa, vähän niinkuin Towerin vartijoiden hassut hatut.
Ilmoita asiaton viesti