Kysymys työministeri Lindströmille
Työttömiä työnhakijoita oli helmikuussa 233000 Tilastokeskuksen mukaan. Samaan aikaan avoimia työpaikkoja oli 69000. Lisäksi piilotyöttömia oli 147000.
Voisiko ministeri Jari Lindström kertoa, miten työttömien aktiivimallilla saadaan kaikki työttömät töihin?
Sitran selvityksen mukaan noin 1/12 työpaikasta tulee viranomaisen tietoon. Nythän aktiivimalli pitäisi kiristää sitten reilusti kun jokaiselle on se työpaikka jossakin.
Ilmoita asiaton viesti
Laitappa linkki tähän selvitykseen niin tutustun. Kiinnostaa kovin perusteet, joilla avoinna olisi 828 000 työpaikkaa. Tuo hakkaa jo EK:n väittämätkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kun heitit julkisen kysymysen Jari Lindströmmille niin saanee tähän kommentoida.
Asumistuki, toimeentulotuki ja työmarkkinatuki hillitsee aktivoitutimista Jossakin Nurmeksen Porokylässä.
Pohjoismainen sosialidemokraattinen hyvinvoitivaltio Suomi on luonut hyvinä aikoina lainsäädännöllä klobaalisen järjestelmän jossa valtio ja kuunnat huolehtii asukkaistaan maan syrjäisempiä seutuja myöten.
Jarmo Nahkamäki olisiko teillä omaa ehdotusta näiden aktivoitumattomien työllistymiseen.
Oma ehdotuksen on että valtion elinkeinotukia ohjataan tehokkaasti seudullisesti suuresta työttömyydestä kärsiville alueiden perheyrittämisen tukemiseen. Yksi hyvä alku olisi perintöverosta luopuminen.
Ilmoita asiaton viesti
”Oma ehdotuksen on että valtion elinkeinotukia ohjataan tehokkaasti seudullisesti suuresta työttömyydestä kärsiville alueiden perheyrittämisen tukemiseen. ”
Juuri näin.
Ratkaisu piilee siinä että maakunnat täytyy saada houkuttaviksi työpaikkavaltaisille teollisuusaloille. Siinä tukena voidaan käyttää esim. kuljetukseen suunnattuja tukia sekä yhteyksien yleisiä parantamisia. Koko Suomen asuttuna pitäminen tulee siinä sivussa hoidetuksi ja ihmiset saavat asua siellä missä haluavat asua.
Ilmoita asiaton viesti
Valtion osarahoitteisia EU-tukia ohjattiin 2017 yli 300 miljoonaa ko alueille. Eri asia sitten on kuinka reilua on lappaa rahaa jonnekin syrjäiselle alueelle vaikkapa metallialan yritykselle, joka kilpailee Suomessa toisia saman alan yrityksiä vastaan, jotka eivät sijaintinsa vuoksi saa tukea. Pitäisikö kyvykkyyksien ja osaamisen ratkaista yrityksen pärjääminen markkinoilla vai sopiva sijainti tukipolitiikan kannalta?
Lisäksi kuljetuksia tuetaan koko ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Ehkäpä sanoin huonosti mutten tarkoittanut rahan lappamista minkään yrityksen kassaan. Nämä tuet pitäisikin olla sidotut siihen paikkakuntaan ja jokaisella yrittäjällä joka siellä toimii tulisi olla samat edut. Saahan ne eteläsuomalaiset yrityksetkin etuja joita ei voi pohjoisessa saada kuten lyhempi talvi ja pidempi kesä ,ruotsinlaivat , Tallinnan liikenne, nopeat liikenneyhteydet keskieurooppaan, hyvät toimivat tietoliikenneyhteydet jne.
” Pitäisikö kyvykkyyksien ja osaamisen ratkaista yrityksen pärjääminen markkinoilla vai sopiva sijainti tukipolitiikan kannalta?”
Kyllä tasavallan kannalta katsottuna olisi ihan hyväksi jos myös maakunnissa olisi toimintaa. Kaikki yritykset eivät voi olla Erottajalla. Kyvykkäitä yrityksiä on ympäri maata ja eteläsuomenkin yritykset saattaisivat muuttaa maakuntiin jos siellä olisi toimintamahdollisuuksia.
EU:n kannalta jos haluat katsoa niin tuo sinun ajatuksesi vie siihen että Suomessa ei ole minkäänlaista yritystoimintaa jos etäisyyksiä ja muita vastaavia vaikeuksia ei kateuden takia haluta ottaa huomioon.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ei tarvitse asioita viedä ääripäähän kuten Erottajalle.
Otetaan konkreettinen esimerkki:
Konepajayritys Kainuussa saa nejä sataa tuhatta investointitukea tuotantolinjansa uusimiseen. Yritys tekee valtaosan tuotteistaan Suomen markkinoille.
Samanlaisia tuotteita valmistava yritys Uudeltamaalta vaikkapa Sipoosta myy myös pääosin Suomen markkinoille ja se ei saa senttiäkään. Uudellamaalla näitä tukia ei käytännössä ole.
Kummankaan myytävät tuotteet eivät rajoitu paikkakuntaan tahi maakuntaan vaan lähinnä koko Suomeen sekä jossain määrin ulkomaille. Koetko kilpailuasetelman olevan reilu ja perustuvan yritysten kyvykkyyteen?
Kuten aiemmin sanoin niin kuljetustukea etäisyyden vuoksi jaetaan jo nyt enkä sitä vastusta.
Ilmoita asiaton viesti
Muutakin teollisuutta on kuin metalliteollisuus; mutta ei jankata,
Eipä kai siinä sitten ole muuta mahdollisuutta kuin antaa yrittäjien kilpailla ilman ohjailua. Sehän tarkoittaa eteläisen Suomen voittoa ja ulkomaisten siirtotyöläisten tuloa vielä enemmässä määrin Suomeen ja pohjoisimman osan jäävän Vihreitten toivomusten mukaisesti etelän herrojen laskettelu- ja puuhamaaksi. Vihreet ovat tuollaista tilannetta ajaneet jo kauan ja toteuttavat sitä nyt Jyväskylässä isännän ottein, sivukylille se tarkoittaa kylmää kyytiä.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän aktiivimallilla tarvitse saada kaikkia työttömiä töihin. Aktiivimalli antaa työttömille mahdollisuuden säilyttää saamansa edut, kunhan vaan pikkasen nousee jaloilleen ja lähtee aktiivitoimien pariin. Helppoa kuin heinän teko…
Ilmoita asiaton viesti
Ja näillä aktiivitoimillako saadaan sitten oikeita työpaikkoja, joista saadulla palkalla tulee toimeen ilman tukia? Pelkkää tilastojen kaunistelua!
Ilmoita asiaton viesti
Älä käytä tilastokeskusta. Katso TEM:in työllisyyskatsausta ja putsaa sieltä ne kurssit ja muut pois.
Kelalta kysyttiin taannoin twiitissä, että onko vuoden 2017 olevat työttömät kokeiluissa ja harjoitteluissa pois luvuista. Kela vastasi, että he eivät sellaista ole laskeneet eli ovat ottaneet mukaan antamassa virheellistä kuvaa aktiivimallin todellisista vaikutuksista.
Ilmoita asiaton viesti