Syntyvyyden lasku parantaa huoltosuhdetta
Huoltosuhde tarkoittaa yleisesti tilastoidun työvoiman ulkopuolella olevien määrää suhteessa varsinaisen työvoiman määrään.
Jos työntekijän siirtyessä eläkkeelle hänet korvaa työtön työnhakija vähenee työttömyys.
Työttömiä oli viime helmikuussa 233000 ja piilotyöttömiä 147000 Tilastokeskuksen mukaan. Avoimia työpaikkoja oli 69000.
Lasten määrän vähetessä myös työvoiman ulkopuolella olevien määrä vähenee ja huoltosuhde paranee.
Muuttoliikkeen oletetaan olevan +- 0 ja eliniän saman.
Minä en ole huolissaan syntyvyyden laskusta.
Johtuu varmaan laskutaidon puutteesta. Tämän hetken hedelmällisyysluku 1,5 on nopeasti taantuvan kansakunnan tasoa. Puolitamme nuppiluvun sadassa vuodessa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä päätelmässä oli pielessä? Eikö huoltosuhde paranekkaan?
Kyse on evoluutiosta. Ihminen sopeutuu vallitseviin olosuhteisiin ja ympäristöön. Jo 50 vuoden kuluessa, kun kaikille työttömille on töitä niin syntyvyys kääntyy kasvuun.
Esim. Afrikan maissa, Itä-Timorissa ja Afganistanissa naiset synnyttävät viisi lasta tai enemmän. Ne eivät siis ole taantuvia kansakuntia?
Ilmoita asiaton viesti
Luku 1.5 saattaisi olla maailmanlaajuisenakin liian suuri. Väestömäärän putoaminen 4 miljardiin 100 vuodessa (2026: 8, 2126 ja 1974: 4) saattaa olla liian hidas pudotus. Emme ehkä pysty elättämään kaikkia siihen asti. 😉 Valitsin vuoden 2026 alkukohdaksi, poliitikoille voisi antaa 8 vuotta aikaa luoda Uusi Maailmanjärjestys, jossa k.o. lisääntymisluku 1.5 olisi totta. Paljon rahaa ja etuuksia vaan lapsettomille! 😀
Vuosiluvut ovat miljardeja järkevämpiä. Mille vuosikymmennelle halutaan? Mielestäni hyvä väestömäärätavoite on vuodessa 1974.
Ilmoita asiaton viesti