Alvasta ärräpäitä

Jyväskylässä ollaan selvittämässä entisen Jyväskylän Energian eli nykyisen Alvan myyntiä. Kaupunginhallitus on päättänyt tutkia noin 30-40% vähemmistöosuuden myyntiä yhtiöstä.

Alva tytäryhtiöineen tuottaa ja jakelee sähköä, vettä ja lämpöä omistamissaan verkoissa. Vähemmistöosuuden myynnillä tavoitellaan 300-400 miljoonan euron kauppahintaa.

Nyt paljastui kauppaa valmistelevan konsulttiyhtiön kanssa tehdyn sopimuksen sisältävän bonuksen, jos kauppa toteutuu. Tämä on asettanut selvitystyön puoluettomuuden ja kriittisyyden uuteen valoon.

Kyse olisi siis vähemmistöosuuden myynnistä, jolla paikattaisiin kaupungin taloutta. Talousjohtaja onkin väläyttänyt näin vältyttävän veroäyrin nostolta. Kaupunginjohtaja on ollut aktiivinen myyntihankkeen selvittelyssä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä muodostaa oman kantansa selvityön valmistuttua.

Henkilökohtaisesti suhtaudun kriittisesti luonnollisen monopolin myyntiin vaikka edes koskien vähemmistöosuutta. Tällä on uskoakseni myös kaupunkilaisten tuki.

Jäädään seuraamaan asian uusia käänteitä.

jarmonahkamaki

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: http://www.elisanet.fi/jarmo.nahkamaki/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu