Aseilla vahingoitetaan

On vaikea nähdä käsiaseen funktiota siviileillä, kun sitä käytetään vain vähäisessä määrin metsästykseen. Suomessa tarkkuutta voitaisiin ampua laseraseellakin eikä siihen tarvittaisi käsiasetta.

Siviili saa omistaa Japanissa ainoastaan kolmen tyyppisiä aseita: kiväärin, ilmakiväärin tai haulikon. Japanissa äärimmäisen tiukan aselain lähtökohta on, että yksityishenkilöillä ei ole tarvetta omistaa aseita.

Japanissa on 125 miljoonaa asukasta. Maassa raportoitiin vuonna 2018 yhteensä yhdeksästä ampuma-aseisiin liittyvästä kuolemasta. CNN kertoo, että Japanissa ammuttiin vuonna 2021 vain yksi ihminen kuoliaaksi. Vastaavasti vuonna 2018 Yhdysvalloissa kirjattiin 39 740 ampuma-aseisiin liittyvää kuolemaa. Suomessa lukema oli vuonna 2016 yhteensä 186.

Ihmisen käyttäytymistä yliarvioidaan – se ei aina ole rationaalista. Aseväkivaltaa ei synny ilman aseita.


 

Tämä kirjoitukseni on julkaistu Keskisuomalaisessa tänään 1.5.2024.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu