Elokapinan tihutyön yrityksessä mukana Amnestyn ihmisoikeustarkkailija
Jyväskylän MM-rallien aikaan poliisi otti Jyväskylän Lutakossa kiinni neljä henkilöä, jotka olivat valmistautumassa tekemään tihutöitä emäksistä nestettä sisältävillä vesipalloilla. Neljän henkilön joukosta nousi pidätyksen jälkeen esiin yksi henkilö, joka väitti olevansa ”Amnestyn tarkkailija”.
Poliisi tutki henkilön repun ja sieltä löytyikin Amnestyn liivit. Niissä taisi lukea että ihmisoikeustarkkailija. Mahtaako tihutöiden tekemisen yrittäminen olla ihmisoikeus?
Näin kysyy päätoimittaja Keskisuomalaisessa.
Tilanteesta jää vaikutelma, että neljä henkilöä oli valmistautunut tihutöihin, mutta he tulivat pidätetyksi ennen aikojaan. Jos kaikki olisi mennyt suunnitelman mukaan, ilmeisesti tämä yksi olisi jossakin vaiheessa pukenut Amnestyn liivin päälle ja esiintynyt puolueettomana tarkkailijana, jatkaa päätoimittaja.
Tosi outoja piirteitä siis saa Amnestyn edustajan osallisuus tihutyön yritykseen.
Elokapina näyttää muutenkin hakevan konfliktia poliisin kanssa ja se pyritään taltioimaan tämän ns. tarkkailijan toimesta.
Tällainen toiminta ei ole enää mielenosoittamista, joka kuuluu kansalaisoikeuteen.
Nyt liikutaan rikollisilla poluilla.
Poliisi on ilmoittanut, että se suhtautuu näihin tarkkailijoihin kuten muihinkin kansalaisiin.
Onko niin että osa Amnestylle rahaa lahjoittavista tietävät tukevansa tällaista toimintaa?
Siis tietoisesti tukevat rikollista toimintaa?
Ilmoita asiaton viesti
Liivimiehen rooli kytkee Amnestyn nyt mukaan kyseenalaiseen toimintaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee mieleen myös UNRWA.
Ilmoita asiaton viesti
Amnestyn versio tapahtumien kulusta:
”Amnesty tarkkaili Elokapinan ralliteemaisia mielenosoituksia Jyväskylässä perjantaina 2.8. Poliisi kiinniotti paikalla mielenosoitustarkkailijana olleen Amnestyn työntekijän, joka kuvasi poliisin toimintaa julkisella paikalla.
Emme ole saaneet poliisilta selkeitä perusteita kiinniotolle. Vaikka tarkkailijamme vapautettiin poliisiasemalla pian kiinnioton jälkeen, on äärimmäisen ongelmallista, että poliisi poistaa paikalta riippumattoman tarkkailijan kertomatta perusteita tälle.
Tarkkailijamme oli aiemmin samana päivänä keskustellut poliisin neuvottelijoiden kanssa, kertonut tarkkailutoiminnastamme sekä antanut yhteystietonsa. Hän kertoi myös kiinniottotilanteessa olevansa Amnestyn työntekijä ja mielenosoitustarkkailija. Lisäksi hänellä oli esillä mielenosoitustarkkailijan huomioliivi.
Kiinnioton hetkellä tarkkailija videokuvasi poliisia, joka oli ottamassa kiinni mielenosoittajaa. Poliisin toiminnan kuvaaminen on laillista, eikä poliisi missään vaiheessa pyytänyt tarkkailijaa lopettamaan kuvaamista. Kiinniotto tapahtui ilman varoitusta.”
https://www.facebook.com/amnestyfinland/posts/pfbid0F89ncoKYzSkE5y2YtdsLUdkUoKkUprNNQRy7y8ZKaxYXukEyFh5HnHrpAPvXtzwNl?rdid=tX2shG1WxnLf7Qe0
Ilmoita asiaton viesti
Lainaus poliisin tiedotteesta:
”Poliisin tutkimuksessa selvisi, että tekijöiden hallussa oli vesi-ilmapalloja, joissa oli lievästi emäksistä ainetta. Näillä välineillä ei olisi voitu aiheuttaa törkeää vahinkoa kohteelle. Kyseessä oli siis kelvoton yritys.
Rikoksesta epäillyt vapautettiin kuulustelujen ja suoritettujen teknisten tutkimusten jälkeen lauantaina iltapäivällä. Yksi henkilö vapautettiin pian kiinnioton jälkeen. Törkeä vahingonteon esitutkinta on päätetty poliisissa nimikkeellä ”ei rikosta”. Asiaan liittyvän järjestysrikkomuksen osalta henkilöille on annettu huomautus, koska teon on katsottu olleen vähäinen.”
https://viranomaisuutiset.fi/rallitapahtumaa-yritettiin-hairita-jyvaskylan-satamassa-perjantaina/
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, poliisi tarkensi Amnestyn Keskisuomalaiselle jakamaa tiedotetta 12.8. julkaisemallaan tiedotteella. ” Jyväskylän satamassa tehdyt kiinniotot eivät tapahtuneet minkään mielenosoituksen aikana. Tapahtumapaikalta otettiin poliisin omien havaintojen perusteella kiinni neljä henkilöä, joista kolmea epäiltiin myöhemmin törkeästä vahingonteosta, joka kohdistuisi rallitapahtumaan. Kyseessä ei poliisin mukaan ollut mielenilmaus, vaan epäilty rikoksen tekeminen. Rikoksesta epäillyt vapautettiin kuulutelujen ja suoritettujen teknisten tutkimusten jälkeen lauantaina iltapäivällä. Yksi henkilö vapautettiin pian kiinnioton jälkeen. Kun hänen osuuttaan selvitettiin poliisiasemalla perjantaina selvisi, että hän ei liittynyt varsinaiseen tapaukseen, vaan hänen oli tarkoitus kuvata epäiltyä rikosta ja siitä seuraavaa mahdollista kiinniottoa. Poliisin mukaan hänellä ei ollut tapahtuma-aikana päällään Amnestyn liivejä tai ne eivät olleet näkyvillä. Myöhemmin selvisi, että liivit olivat hänen repussaan”.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedote löytyy tuolta: https://poliisi.fi/-/torkean-vahingonteon-yrityksesta-jyvaskylassa-viime-perjantaina
Tiedotteen mukaan KSML:n päätoimittaja Mervolan väite siitä että kaikilla kiinniotetuilla olisi ollut vahingontekoon tarkoitettuja aineita (emäksistä nestettä) hallussaan ei pidä paikkaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, valokuvausta aikoneella ei ollut päällään Amnestyn liiviä. Se oli hänen repussaan eikä kiinniotto tapahtunut minkään mielenosoituksen aikana vaan epäillyn rikoksen tekemisen johdosta. Näin ollen Amnestyn lehdistölle jakamassa tiedotteessa olleet tiedot kiinniottotapahtumasta olivat näiltä osin virheellisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, Amnestyn tiedotteessakin on virheellistä tietoa. Ihmetellä täytyy että minkä takia tarkkailijan liivi oli repussa kun hän kuitenkin tiedotteen mukaan oli kuvaamassa elokapinallisten kiinniottoa. I wonder.
Ilmoita asiaton viesti
Ei hänen kannattanut herättää huomiota, ennen kuin kaverinsa pääsevät iskuetäisyydelle. Liivin turvin oli tarkoitus vasta sitten onnistua sekä kuvaamisessa, että pääsyssä karkuun kameran kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Se, että liikkuu tihutyötä valmistelevien porukoissa niin teon laillisuuden noudattamisesta ei vapauta mikään Amnestyn tarkkailijaliivi.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä lauseesta mitään.
Yhtä paljon Sebastian Tynkkynen on Elokapinassa mukana kuin tuo tarkkailija. Tämä siten, että jos videokuvaamisesta liitetään johonkin porukkaan, niin Tynkkynen on eniten kuvannut Elokapinan tapahtumissa.
Ilmoita asiaton viesti
Poliisi otti kiinni. Tynkkystä ei ole otettu kiinni. Aasinsiltasi oli onneton.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinniotolle ei ollut perusteita.
Blogisi on onneton.
Ilmoita asiaton viesti
Mahtaako tihutöiden tekemisen yrittäminen olla ihmisoikeus?
Mitä sanoo Piraattipuolue?
Ilmoita asiaton viesti
Tiedotteen mukaan poliisi vapautti Amnestyn tarkkailijan ilman kuulusteluja tai muuta tutkintaa, joten häntä ei epäilty tihutyön yrityksestä, ja elokapinallisillekin on annettu pelkkä huomautus järjestysrikkomuksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Amnestyn tarkkailija olisi kuvaamassa tihutyön yritystä?
Ilmoita asiaton viesti
Amnestyn mukaan tarkkailija oli kuvaamassa poliisin toimintaa julkisella paikalla. Eikä poliisi ainakaan oman tiedotteensa mukaan kuulustellut häntä rikoksesta epäiltynä tai antanut hänelle huomautusta järjestysrikkomuksesta, kuten antoi kolmelle muulle kiinniotetulle.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tuosta muuta oletusta voi vetää, kuin etsi jotain virhettä poliisin toimista. Meillä Suomessa ihmisoikeudet ovat pääosin kunnossa joten Amnesty voisi keskittyä enempi ulkomaiden toimintaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen tutustumaan ihmisoikeuksiin, kun noin outoja kyselet.
Ilmoita asiaton viesti
Eli et tiedä vastausta. Niin oletinkin.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä vastausta?
Kommentissasi oli sanoja peräkkäin ja kysymysmerkki. Ei se tee asiasta kysymystä, jos lause näyttää kysymykseltä, mutta siinä ei ole validia sisältöä.
Tsemppiä hyvä mies.
Ilmoita asiaton viesti
Jos et ymmärrä lukemaasi niin kannattaako täällä edes osallistua.
Ilmoita asiaton viesti
Jarmo sinä se että tässä ymmärrä.
Ilmoita asiaton viesti
Rantalainen, perusteet löytyvät kommentistani #4193774 Karhusen kommenttiin # 4193491
Ilmoita asiaton viesti
Neljä henkilöä aikeissa tehdä jonkinsortin rikoksen, siten, että kolme suorittaa ja yksi paikalla oleva kuvaa tapauksen. Kyllä tuossa perusteet kiinniotolle löytyy.
Esimerkkinä vastaavanlainen hypoteettinen esimerkki: Neljä persua on maalilla täytettyjen ilmapallojen kanssa Vasemmistoliiton toimiston edustalla tarkoituksenaan koristella kiinteistöä. Työnjako on, että kolme koristelee ja yksi kuvaa tapahtuneen. Pollarin tullessa paikalle rikos ei ole vielä ehtinyt täyttyä, mutta kolmella persulla on käsissään maali-ilmapallot ja yhdellä kamera. Kyllä tässäkin tapauksessa heikompilahjainenkin ymmärtää, että yksissä tuumin siellä ollaan touhuamassa, ja kaikki otetaan kiinni jatkoselvittelyja varten.
Ilmoita asiaton viesti
Poliisin tiedotteessa kerrotaan että yksi kiinniotetuista vapautettiin pian kiinnioton jälkeen, ja se vihjaa että kyseisen henkilön ei ole edes epäilty syyllistyneen mihinkään rikokseen.
Ilmoita asiaton viesti
Poliisi ei vihjaa mitään. Se tutkii.
Ilmoita asiaton viesti
Toki noin.
Sinä vihjaat, et tutki.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen kirjoitti asiasta kaiken olennaisen. Itseänikin kyllä kiinnostaisi tietää mihin noita palloja oli tarkoitus käyttää.
Amnestyn tarkkailija voisi aivan yhtä hyvin olla äärioikeiston mielenosoituksessa. Epäilen kyllä että olisi. Kuten Jocke ylempänä nostaa esiin epäilyn Amnestyn politisoitumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Epäilen että vesi-ilmapalloilla oli tarkoitus tahria jotain. Ehkä ohi ajavien ralliautojen tuulilaseja, joka on paitsi umpityperää myös ilmeisen vaarallista.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi eivät sitten tutkineet että onko kyseinen henkilö syyllistynyt mihinkään rikokseen? Poliisin tiedotteen mukaan häntä edes ei kuulusteltu ennen vapauttamista. Vastaus on että ei ollut mitään syytä epäillä häntä rikoksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kiinnioton tarvitse liittyä rikokseen. Esimerkiksi poliisilain perusteella voidaan ottaa kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti poliisien kuvaaminen julkisella paikalla on sitten pätevä kiinniottoperuste. No, ehkä tapauksesta saadaan vielä tarkempaa tietoa
Ilmoita asiaton viesti
No ei ole, mutta jos on valmiudessa aiheuttamaan häiriötä tai vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle mukanaan olleilla tavaroilla, kuten todennäköisesti tässä on tapahtunut, niin perusteet kyllä löytyy poliisilaista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuoreemman poliisin tiedotteen mukaan Amnestyn tarkkailijaa ei edes kirjattu kiinniotetuksi: https://poliisi.fi/-/torkean-vahingonteon-yrityksesta-jyvaskylassa-viime-perjantaina
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, jos luit tiedotteen tarkasti siitä selvisi, että henkilö vapautettiin poliisiasemalla suoritetun selvityksen jälkeen. Kolme muuta kirjattiin kiinniotetuiksi ja vapautettiin seuraavana päivänä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan, mutta ei kirjattu kiinniotetuksi.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, miksi olisi pitänyt kirjata kiinniotetuksi?
Ilmoita asiaton viesti
Ei olisi pitänytkään koska ei epäilty rikoksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinni voidaan ottaa myös poliisilain perusteella, jolloin ei ole kyse rikosperusteisesta kiinniotosta. Veikkaan, että yleisellä paikalla häiriön aiheuttaminen on yleisin kiinniotto -peruste Suomessa, ja tällöin ei ole kyse rikoksista.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti paikalla olleet poliisit olivat sitä mieltä että heidän toimintansa kuvaaminen on häiriön aiheuttamista, mikä nyt äkkiseltään vaikuttaa oudolta, kuten sekin että kiinnioton syytä ei olisi ilmoitettu. No, ehkäpä Amnesty tekee sen rikosilmoituksen mitä sinäkin toivoit ja kiinnioton syy tulee julkiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
” Ilmeisesti paikalla olleet poliisit olivat sitä mieltä heidän toimintansa kuvaaminen on häiriön aiheuttamista, ”.
Salaliittoteoreetikoiden vaihtoehtomaailmassa tuo on varmasti suosittu arvaus/totuus, mutta oikeassa elämässä asioista jotain ymmärtävät tietävät, että noin siellä paikalla ei varmuudella ole toimittu.
” kuten sekin että kiinnioton syytä ei olisi ilmoitettu. ”
Vaikka en ole paikalla ollut, niin olen 100%:sen varma, että jokaiselle on kiinnioton syy ja perusteet ilmoitettu, koska se on jouhatoiminnan perusasioita.
Ilmoita asiaton viesti
No onko arvauksia että mitä se Amnestyn tarkkailija siellä sitten olisi tehnyt, kun hänen läsnäolonsa ei ainakaan poliisin tiedotteen mukaan liittynyt siihen vahingonteon yritykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Arvelisin, että kyseinen nelikko on ollut yhdessä ja yksissätuumin liikkeellä tarkoituksenaan aiheuttaa jonkinlaista häiriötä, ja osalta heidän hallustaan on löytynyt ” tihutyöhön ” soveltuvaa välineistöä. Kaikki on otettu paikalta kiinni syytä epäillä rikoksesta perusteella tai poliisilain perusteella. Kun myöhemmin laitoksella on asiaa selvitelty lisää, niin amnestyn jäsenen kohdalla rikosepäily on todettu aiheettomaksi, tai häiriötoiminnan jatkamisen vaara poissuljetuksi, ja hänet on jatkoselvitysten jälkeen laskettu takaisin luontoon.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, poliisiasemalla oli selvinnyt että Amnestyn kaiffarin oli tarkoitus kuvata teko ja poliisin saavuttua paikalle kiinniottotilanne. Joten tuosta voisi päätellä että hän oli kuvaamassa poliiseja silloin kun hänet otettiin kiinni. Olisi voinut välttyä kiinniotolta jos olisi älynnyt laittaa sen keltaisen Amnestyn liivin päälleen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinniotetuksi kirjataan säilöönpanotarkastuksen yhteydessä, jos henkilö otetaan säilöön. Rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi kiinniotettu voidaan päästää takaisin luontoon heti, kun häiriökäyttäytymisen epäillään/ oletetaan loppuvan/loppuneen. Tämä voi tapahtua ennen säilöönpanoa, lyhyen säilöönoton jälkeen, tai viimeistään kun kiinnioton maksimiaika on täyttymässä. Poliisipartion suullinen ilmoitus riittää kiinniottoon, ja mikäli ennen säilöönpanotarkastusta selviää, että häiriö on poistunut, niin asiasta ei minkäänlaista paperia tehdä.
Amnesty on varsin hanakka tekemään rikosilmoituksia viranomaisista, joten tekevät varmasti rikosilmoituksen kyseisestä poliisipartiosta, jos katsovat poliisin toimineen väärin. Vaikuttaa vain siltä, että kyseinen ihmisoikeustarkkailija ei ole tainnut puhua aivan totuutta tapahtuneesta edustamalleen järjestölle.
Toivotaan, että tekevät rikosilmoituksen, niin totuus ja poliisipartion/ -partioiden näkemys asiasta tulee julkisuuteen, mikä olisi tietysti mainehaitta amnestylle.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, lue tarkkaan kommenttini # 4193774 kommenttiisi #4193491. Toivottavasti se helpottaa tietämättömyyttäsi poliisin toiminnasta.
Ilmoita asiaton viesti
Luin ja kommentoin.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisoikeustarkkailija on ollut usein elokapinan miekkareissa jotta hän voi tarkkailla ettei mielenosoittajien ihmisoikeuksia rikota. Arvostelu poliisia kohtaan on joskus ollut asiatonta. On mm. kritisoitu sitä, että mielenosoittajien kantamisen yhteydessä mielenosoittajien ihoa on paljastunut ja poliisin käsi on osunut rintojen alueelle.
Elokapina toteuttaa mielenosoituksensa pakottavan hätätilan takia eli ilmastokriisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole ilmeisestikään mikään käänteentekevä rikostapaus tämä, mutta ehkä ainakin mukava päivän piristys niille toisen laidan ihmisille, jotka katsovat kärsineensä aiemmin kaikenlaisesta pienestä ja jatkuvasta piikittelystä jokaisesta mahdollisesta epäilyttävästä asiasta. 🙂
No mitä asiaa sitten? Jos kyse on ilkivallasta, tai sellaisen suunnittelusta, vaikka lievästäkin sellaisesta, Amnestylle tapaus on varmaankin kiusallinen, ja myös Elokapinalle, joka on halunnut korostaa väkivallattomuuttaan, vaikka nyt syyllistyykin silloin tällöin poliisia vastaan hangoitteluun yms. Jos tuo tapaus liittyy jotenkin molempiin, on ehkä asiallista odottaa molemmilta ainakin selvää irtisanoutumisesta epäillyn kaltaisesta toiminnasta. Sabotaasit ja väkivallan tuomitsemme kai kaikki täällä.
Ilmoita asiaton viesti
Periaatteessa kyllä. Se tosin ihmetyttää että kukaan ei kirjoita umpitollosta uusnatsista joka ei vain yrittänyt vaan onnistui disinformaatiokampanjallaan yllyttämään brittiläiset kuulapäät maahanmuuttajia vastaan. Kaiken lisäksi se on suomalainen uusnatsi.
Ilmoita asiaton viesti
On kai täällä puhuttu myös ”uusnatsien” tai ”äärioikeiston”, ja Britannian mielenosoitusten ja mellakoinnin yhteyksistä. Tuokin on voinut tosin ärsyttää monia, sillä tuo brittijoukko katsoo kai vastustavansa ihan asiallisesti (pääasiassa maahanmuuttajataustaisiin liittyvää) väkivaltaa, ja myös poliisin kaksinaamaisuutta, ja hallitusten saamattomuutta. Jotkut ovat tosin syyllistyneet ylilyönteihin ja mellakointiin heidänkin joukossaan. Useimmat katsovat kai olevansa tavallisia brittejä, jotka ovat vain vihoissaan, ja huolestuneita maansa ja yhteisönsä tulevaisuudesta. Useimmat ovat kai työväenluokkaa, monet perinteisiä vasemmistolaisia. Useimmat eivät ole missään tekemisissä uusnatsien kanssa, ja jos kannattavat vaikkapa Tommy Robinsonin toimia, pitävät häntä vain ajamansa asian vahvimpana äänenä. Suomalaisen kaverin yhteyksistä en tiedä sen enempää, kuin että joku nosti tuollaisen otsikoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä on puhuttu vaikka mitä mutta nyt on selvinnyt että suomalaismies jakoi muun muassa ohjeita polttopulloiskujen valmisteluun Telegram-ryhmässä.
Ilmoita asiaton viesti
Olikohan tuolla jokin merkittävä vaikutus Britannian mellakointiin, vai oliko vain yksittäinen anekdootti (”Suomi mainittu”).
Ilmoita asiaton viesti
Anekdootti? Sulla on kyllä outo huumorintaju, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Suomalainen mies on järjestellyt Britannian mellakoita esimerkiksi Telegram-viestintäsovelluksen keskusteluryhmissä, joista yhden ylläpitäjänä suomalaismies on toiminut. Ryhmässä oli ennen sen sulkemista 14 000 jäsentä. Ryhmää hän hyödynsi muun muassa polttopulloiskuihin valmistavien ohjeiden sekä rasistisen sisällön levittämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitan sitä, että en ole kuullut, että suomalaismiehen toiminnan olisi osoitettu olleen yksi keskeinen syy siihen, että Britanniassa kansa lähti kaduillle, tai siihen, että britit osallistuivat laittomuuksiin. Onko hän siis vain yksi toimija lukuisten muiden joukossa, vai jokin pääkonna. Onko Suomi kiinnostunut hänestä siksi, että hän on päätekijä, vai vain siksi, että sattui löytymään yhteys Suomeenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Se suomalainen uusnatsi(ko) tappoi ne 3 pikkulasta ja yritti tappaa liki kymmenen kaikkiaan. Ai jai, tuhmaa suomalaista.
Ilmoita asiaton viesti
Ei, tappaja oli englantilainen, mutta suomalainen uusnatsi väitti tekijän olevan turvapaikanhakija ja muslimi ja se valhe upposi kuulapäihin kuin kuuma veitsi voihin. No, onneksi poliisi esti vauhkoilijoita polttamasta taloa jossa turvapaikanhakijoita majoitetaan. (Kuulostaa kolkon tutulta. Tapahtui Suomessa muutama vuosi sitten. Ja joku poliitikko (PS) kommentoi tätä jotenkin ”rukoukseni on kuultu” tms. Iljettävää.)
Ilmoita asiaton viesti
Onko suomalaismies osoitettu siksi henkilöksi, joka keksi tuon vääristellyn tarinan puukottajan taustoista?
Ilmoita asiaton viesti
Eikö ”kirjailija” Lamminpää pysty kirjoittamaan umpitollosta, suomalaisesta, uusnatsista, joka onnistui yllyttymään brittiläiset kuulapäät maahanmuuttajia vastaan.
Olen varma, että kirjoitus leviäisi kulovalkean brittiliäisten kuulapäiden tietoon ja ”kirjailijasta” tulisi todellinen megatähti Britanniassa.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä, mitä ”poliisi” Tammela yrittää sanoa. Mahtaako hän itsekään ymmärtää?
Ilmoita asiaton viesti
Saat mitä tilaat:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/valkoisen-pojan-kesajuhla-britanniassa/?fbclid=IwY2xjawEobYJleHRuA2FlbQIxMQABHRpTy2xP817QVCwYZU0bKRAmyDDK9Nc7OgGkMkh5SZuwgclgfxaa-5L6EA_aem_YsNgTa8yUXg3kiJFnMLcTA
Ilmoita asiaton viesti
Jos palloissa on ollut laimentamatonta astianpesuainetta esimerkiksi ja sellaisen heittää asfaltille sopivassa kurvissa niin tulee pahaa jälkeä kun autolla voi olla vauhtia toista sataa siinä kohtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Amnesty raportoi kieli keskellä suuta :
”Lisäksi hänellä oli esillä mielenosoitustarkkailijan huomioliivi.”
Medialukutaitoinen lukija ymmärtää tästä, että huomioliivi ei ole ollut asianmukaisesti päälle puettuna.
Kiinniottotilanteessa huomioliivi on todennäköisesti kaivettu repusta näytettäväksi poliisille ja vasta silloin se on ”ollut esillä”.
Vähintä mitä virkavalta voi tuossa tilanteessa tehdä on kuljettaa tällainen henkilö poliisiasemalle tarkemmin tutkittavaksi.
Ihmetyttää kyllä tämän Amnestyn mielenosoitustarkkailijan rooli tuossa mielenosoittajien porukassa kun huomioliivikin näyttää
(tarkoituksella) unohtuneen pukea asianmukaisesti päälle.
P.S. Poliisi näyttää toiminnassaan valinneen sen pienimmän riesan tien ja sana Amnesty puuttuu kokonaan raportista.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä merkitystä liivillä edes on. Ei mikään kiellä minua tai vaikka blogisti Nahkamäkeä kävelemästä Jyväskylän keskustassa huomioliivit päällä ”ihmisoikeustarkkailijana”.
Ilmoita asiaton viesti
Amnesty international
Ihmisoikeustarkkailija
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen ei ymmärrä kirjoittamaansa, jos pukee minulle tällaisen liivin – kuva: https://images.app.goo.gl/68tMa5Bse1KKnbuM9
Ilmoita asiaton viesti
Amnestyn tekstiä ei saisi käyttää, mutta ihmisoikeustarkkailija voi olla. Ihmisoikeustarkkailijalla tai Amnestyn ihmisoikeustarkkailijalla ei ole mitään erityisoikeuksia tai koskemattomuutta. Siltä osin liivillä ei ole tässä tapauksessa merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Nythän ei ollut kyse mistään huomioliiveistä. Joten tarkkuutta mitä minulle puet.
Ilmoita asiaton viesti