Emeritusprofessori Timo Vihavainen – Järkikeskustelu ei ole enää kunniassa

Tosiasioihin perustuva järkiperäinen keskustelu ei viime aikoina ole ollut kunniassa, Vihavainen katsoo.

– Sen sijaan, että olisi puhuttu suomalaisesta todellisuudesta ja kunnioitettu normaaleja parlamentarismin periaatteita, on esitetty fantastisia teorioita ”äärioikeiston” pesukarhusymboliikasta, ”silmäniskuista” ja ”koirapilleistä”. Ministerien vanhojen yksityisviestien yhteyksistään irrotettuja osia on esitetty ikään kuin jonkin salatun, mutta varmasti kaamean poliittisen ohjelman todisteina. Ja syypäänä tähän ovat tietenkin olleet itse ajojahdin kohteet, joiden todellista, kätkettyä olemusta ”tutkiva journalismi” ja ”nettietsivät” ovat paljastaneet, kuten heidän tehtäviinsä kuuluu…

– Tiellä totalitarismiinhan tässä tietenkin ollaan, jos tällaista toimintaa arvostellaan. Näin ainakin tapahtuu tällaisissa täysin fantastisissa kyhäelmissä, joiden premissit saadaan kääntämällä tosiasiat ensin yläsalaisin.

– Mitä nyt tulee median yhteiskunnalliseen tehtävään ja siitä suoriutumiseen, ei sitä tietenkään voida mitata maassa vallitsevan lehdistönvapauden perusteella. Mitä vapaampaa on, sitä hurjempaa roskaa tietenkin myös sallitaan ja luultavasti toivotaan, että normaali, tasapainoinen kirjoittelu sentään nousisi vaikuttavimmaksi, kun ns. laatulehdistön tuskin ajatellaan sortuvan ns. roskajournalismiin, Vihavainen kirjoittaa.

– Sille tiellepä on tosiaan astuttu ja se on kyllä tehty nimenomaan sen journalismin toimesta, joka aivan uskomattoman sinnikkäästi puhaltaa omaa kuplaansa ja luo aivan todellisuudelle vieraita mielikuvia maamme rasistisuudesta ja peräti fasistisuudesta. Edes natsi-sanaa ei ole säästelty, kun mielikuvitus on päästetty valloilleen.

Timo Vihavaisen blogikirjoitus: Media – todellisuuden peili? Aiheesta kirjoittaa Suomen Uutiset.

 

Timo Vihavainen käsittelee aihetta hyvin analyyttisesti ja ikään kuin etäältä. Hänen analyysinsä on osuvaa median kesän kirjoittelusta. Etenkin median luoma arvio jostain poliittisesta karmeasta ohjelmasta, jolla varmaankin viitataan Perussuomalasiin.

Varmasti median kesän kirjoittelut ovat herkimpiin yksilöihin menneet täydestä ja noita kliseitä toistellaan alvariinsa. Perussuomalasista on tehty äärioikeistopuolue – mitä se ei ole. Tuota äärioikeistoa edustaa muun muassa Sinimusta -liike.

Vihavainen katsoo median ryhtyneen tekemään niin sanottua hihamerkkijournalismia, joka perustuu olemattoman aiheen paisuttamiseen muka suureksi ongelmaksi ja kansainväliseksi skandaaliksi.

Lopuksi Vihavainen toteaa – Sen peilin, johon suomalaista todellisuutta heijastetaan, on syytä olla mahdollisimman laadukas. Fantastiset vääristelyt kuuluvat Linnanmäen naurutaloon.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu