Esitutkinta valmistui Jussi Halla-ahon epäillystä kunnianloukkauksesta – asia etenee syyteharkintaan

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa kaksi henkilöä kutsuivat eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahoa (ps.) fasistiksi viestipalvelu X:ssä.

Tapaus on poliisin tiedotteen mukaan siirtynyt nyt syyteharkintaan. Tapauksessa epäillään kahta henkilöä kunnianloukkauksesta. Toinen heistä on koomikko Iikka Kivi ja toinen vihreiden Helsingin varavaltuutettu Aino Tuominen.

Molemmat olivat kutsuneet Halla-ahoa fasistiksi vastatessaan ukrainalaistoimittaja Illia Ponomarenkon julkaisuun, joka käsitteli Halla-ahon Ukrainan parlamentille Kiovassa marraskuussa ukrainan kielellä pitämää puhetta.

Asiasta uutisoi Keskisuomalainen.

Mikäli tapaus etenee käräjille ja rapsut tulee niin se laskee rimaa nimittelyjen puuttumiskynnykseen.

Hyvä sikäli, ettei kukaan koe ole olevansa ns. vapaata riistaa myöskään somekeskusteluissa.

Eduskunnan puhemies on hierarkiassa toinen ja tulee nauttia myös lain suojaa vaikka hänen on kuitenkin siedettävä muita kansalaisia kovempaa arvostelua.

Lieneekö tämäkin tapaus taustalla, kun vain 91 ääntä annettiin Halla-aholle puhemiesvaalissa…

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu