Halla-aho – Presidentin tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta sekä sisäisiä että ulkoisia vaaroja kohtaan

Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho kuvaamanani Perussuomalaisten puoluekokouksessa 2023 Tampereella.

 

Halla-aho sanoo, että presidenttinä hän puhuisi tietyistä Suomen sisäiseen kehitykseen ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä enemmän ja avoimemmin kuin nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Eduskunnan puhemies, perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho vieraili tänään MTV:n Huomenta Suomessa presidenttiehdokashaastattelussa.

– Minulle perussuomalaisena ehdokkaana, ja myös omana itsenäni, Suomen valtio on ennen kaikkea suomalaisten ja Suomen kansan edunvalvontakoneisto, ja sitä tulee johtaa sellaisena.

Halla-aho katsoo, että näinä aikoina Suomen ulkopoliittisessa johdossa – jonka osa tasavallan presidentti on – ei saisi olla naiiviutta ja sinisilmäisyyttä.

Halla-aho muistuttaa, että mitä tahansa voi koska tahansa tapahtua. Halla-aho korostaa, että Suomessa valtion johdon keskeinen – ja ensisijainen – tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta sekä sisäisiä että ulkoisia vaaroja kohtaan.

Lisää voi lukea Suomen Uutisista.

Jussi Halla-aho lähti siis selvästi haastamaan muita ehdokkaita ja teki pesäeroa Sauli Niinistöön.

Halla-aho toteaa myös, että Venäjän uhka ei poistu mihinkään vaikka Ukrainan sota loppuisi. Halla-aho huomauttaa, että Venäjä on aina kiistänyt pienempien naapurimaidensa oikeuden tehdä omia ratkaisuja ja valintoja.

Hän nostaa esille myös maahanmuuton ja niihin liittyvät lieveilmiöt ja toteaa strategisen keskustelun tärkeyttä.

Halla-aho on keskeisellä paikalla eduskunnan puhemiehenä lähtemään presidentinvaaleihin. Uskon hänelle olevan enemmän hyötyä kuin haittaa tuosta asemastaan.

Vaikka Jussi Halla-aho on mielipiteitä jakava persoona niin hän voi yhdistää myös ns. oikeiston äänestäjät ja ollen vastavoima Haavistolle.

Puheenvuorossa tekemässäni gallupissa Jussi Halla-aho voitti reilusti Stubbin saaden 46% äänistä. Stubb sai 27% ja Väyrynen 11%.

Graafi alla.

Puheenvuoron gallupini tulokset presidentinvaaleista tästä linkistä.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu