Hallitusohjelmassa ei ole sitouduttu EU:n yhteisvelkainstrumentteihin, toteaa Purra
Kummitus. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva / Pixabay.
Mario Draghi: EU:n pitää käyttää investointeihin satoja miljardeja euroja lisää vuosittain – ehdottaa yhteisvelkaa.
YLE: https://yle.fi/a/74-20110297
Hallitusohjelman kanta yhteisvelkainstrumentteihin on hyvin selkeä – ei.
Näin toteaa Riikka Purra FB päivityksessään.
Suomen ei pidä lähteä maksumieheksi muiden ongelmiin.
EU luisuu kohti suunnitelmataloutta Draghin opeilla.
Sitä emme tarvitse.
Yhteisvelka on kummitus, joka leijuu koko EU:n yllä.
Mutta sinnepähän menette, mikäli hallituksessa haluatte notkua.
Te olette laivan pannuhuoneessa Purran kanssa lapioimassa hiiliä köyhien sammiosta. Siellä voi huudella mitä tykkää, mutta kapteeni ohjaa laivaa, ettekä voi asialle yhtään mitään.
Lapioikaa, leikatkaa ja ottakaa lisää velkaa nyt vaan, muuten Kokoomus korvaa teidät demareilla.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista nähdä, miten asiat kehittyvät. Taitaa kuitenkin olla niin, että tällä kertaa Suomi on niitä ongelmamaita, jotka kaikkein kipeimmin tarvitsevat kasvua.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja sitä kasvuako saadaan yhteisvelalla?
Suomi taisi olla aivan samassa tilanteessa oman taloutensa kanssa edellisen yhteisvelan oton kanssa. Jossa Suomi siis oli maksumiehenä, jälleen.
Saiko Suomi aikaiseksi kasvua?
Meillä ei ole ollut kasvua sitten 2008.
Jos Suomi haluaa kasvua niin sen on tehtävä se omin eväin. Mistään muualta emme vetoapua saa. Se on nähty koko EU:ssa olo-ajan.
Meitä vain kupataan enemmän ja enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Kasvua saadaan investoinneilla. Esityksen tarkoitus on nostaa investointiastetta viisi prosenttiyksikköä 27 prosenttiin BKT:sta. Mitä se sitten vaatii valtioilta ja EU:lta tarkentuu, jos tätä ehdotusta aletaan toteuttaa.
Ja USA:ssa on vastaava ohjelma käynnissä nimellä Inflation Reduction Act.
https://www.whitehouse.gov/cleanenergy/inflation-reduction-act-guidebook/
Ilmoita asiaton viesti
Investoimalla mihin?
Tuo on juuri sitä asiasta tietämättömien höpötystä.
Tottakai paperilla saadaan näyttämään että kun investoidaan X-euroa niin sillä saadaan aikaiseksi Y-työpaikkaa ja siten kasvua.
Mutta mihin investoidaan EU:a jossa kustannustaso on taivaissa kilpaileviin alueisiin verrattuna. Kiina, Intia, Kauko-Itä, USA, Japani. Ja tulossa Afrikka.
EU:n on saatava kustannustaso alas ja ihmiset töihin.
Sosialismi ja sen ajatukset eivät toimi.
Suunnitelmatalous ei toimi, se on nähty.
Edit:
On tyhmää tehdä sama asia uudelleen ja toivoa erilaista lopputulosta.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä (EU) on merkittävä kauppaylijäämä Yhdysvaltojen kanssa (kuva 3 sivu 37). Se ei indikoi varsinaisia ongelmia kustannuskilpailukyvyn kanssa. Sen sijaan Yhdysvallat on reippaasti meitä edellä uusien tuotteiden innovoinneissa ja investoinneissa.
EU-alueella investoidaan startup-yrityksiin 80% vähemmän kuin USA:ssa. (Kuva 3 s. 21)
USA:ssa investoidaan asukasta kohden lähes kolminkertainen määrä Eurooppaan verrattuna (Kuva 8 s. 28)
https://commission.europa.eu/document/download/97e481fd-2dc3-412d-be4c-f152a8232961_en?filename=The%20future%20of%20European%20competitiveness%20_%20A%20competitiveness%20strategy%20for%20Europe.pdf
Ilmoita asiaton viesti
Eikös tuo ole Draghin tekstiä?
Kyllä. USA:a investoidaan mutta investoinneista ei päätä valtio vaan yksityiset yhtiöt.
Investoinnin tarkoitus ei ole tuottaa sosialismin tarvitsemaa rahaa vaan yritykselle voittoa ja uutta rahaa uusiin investointeihin.
EU:a Mosk… Bryssel määrää mihin investoidaan ja mihin ei.
Yksityinen raha ei halua investoida koska se ei voi itse päättää siitä mihin se investoi.
Tämä on hyvin kummallista kehän kiertämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä noissa kuvioissa oli lähteet mainittu. Tuskin siis Draghin keksimiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja on syytä pitää mielessä, että Suomen vientiteollisuus tuottaa pääosin investointeihin tarvittavaa materiaa, vähemmän kulutustavaroita.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Ja miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ei kannata Euroopan keskuspankin entisen pääjohtajan Mario Draghin ehdotusta uusista pysyvistä yhteisvelkajärjestelyistä, pääministeri Petteri Orpo (kok.) kertoi Brysselissä. Italian entisen pääministerin Draghin raportti EU:n kilpailukyvystä tuli julki eilen. STT.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Purra noin sanoo, niin sitten ihan takuulla Suomi on ajastaan mukana kannattamassa yhteisvelkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitusohjelmassa ei mainita kertaakaan sanaa ”yhteisvelka”.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Purra ja Orpo on jo todenneet EI niin miksi haraat vastaan
Ilmoita asiaton viesti
Eivät Purra ja Orpo siitä päätä vaan EK, suomalainen elinkeinoelämä, vientiteollisuus etunenässä ja jos se nostaa peukalonsa pystyyn varsinkin Orpo ja Kokoomus yhtyy siihen ja miksei myöskin vientialojen ammattiliitot kuten viime kerrallakin..
Ilmoita asiaton viesti
Taas persu uskoo mitä johto kertoo. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Edellinen kusetus tukipaketti meni reisille totaalisesti koska saamamme on n 1-2 miljardia euvostoliiton päättämisiin kohteisiin ja maksamme noin 10 miljardia korkoineen .
Ilmoita asiaton viesti
800 miljardia euroa joka vuosi kaikkeen uuteen. Ja mihin vai? Tässä
tarkemmin
->
https://commission.europa.eu/document/download/ec1409c1-d4b4-4882-8bdd-3519f86bbb92_en?filename=The%20future%20of%20European%20competitiveness_%20In-depth%20analysis%20and%20recommendations_0.pdf
Tämä on ”eri asia” kuin edelliset höpö-tuki-paketit. Uskooko tähän sitten olisi varmaan jonkun tulevaisuustutkijan vastattava kysymys.
Kun joku Elon Musk nyt povaa lähitulevaisuutta jossa ihmisrobot tekevät kaikki työt ja me ihmiset makoilemme uunipangolla. Onko mies oikeassa vaiko sekaisin & mitä se vetää?
Nämä valtavat rahamäärät pitäisivät siis Euroopan mukana kelkassa eu – tasolla. Ellei nämä katoa sitten käytännössä jonnekin Italian mafialle taas.
Alkureaktiot Euroopassa vaihtelevat saa nähdä miten käy.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin oudoksun, ettei kansallisen tason ja yritysten toimet riittäisi kurssin korjaamiseen. Eihän EU:lla ole omaa rahaa, vaan jäsenvaltioiltahan se kerätään.
Toinen seikka on sitten se, että kun EU-tason yhteisvelkaa ensimmäisen kerran kasattiin (eikös se ollut Kreikan kautta Saksan pankeille?), sen piti olla ainutkertainen tapaus. Kriitikot sitä jo silloin ennusteleivat, että siinä avataan portti. Siltähän tuo nyt näyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Parhaiten veloista selviää suomi vaikka on jäsenmaan 18. velkaisin maa. Velan suhde bruttokansantuotteeseen on Eurostatin mukaan 73,8 prosenttia.
Eniten valtionvelkaa on Kreikalla, jossa prosenttiosuus suhteessa bruttokansantuotteeseen on 165,5 prosenttia. Seuraavina tulevat Italia 140,6 prosentilla, Ranska 111,9 prosentilla ja Espanja 109,8 prosentilla.
Koko EU-alueen velka-aste on 82,6 prosenttia bruttokansantuotteesta.
Vuodesta 2008 lähtien on ihmetelty ja toivottu ihmettä. Ilman talouskuria ja talousreformeja toivotaan talouskasvua-sitä ei tullut mistään. EU-maiden niiden yli -60% BKT :sta syövät julkiset taloudet eivät ole kestäviä.
Reilu kuukausi sitten julkistettiin Kauppalehdessä Euroopan keskuspankin (EKP) laskelma, että EU tarvitsee vuosina 2025–2031 noin 5 400 miljardia euroa pelkästään vihreään siirtymään, digitalisaatioon ja sotilaallisen puolustuksen vahvistamiseen – tämä tarkoittaa 800 miljardia euroa joka vuosi.
Eilen julkaistiin Italian entisen pääministerin (2021-2022) ja Euroopan Keskuspankin pääjohtajan (2011-2019) Mario Draghin raportti, jossa esitetään 750–800 miljardin euron vuotuisia lisäinvestointeja Euroopan talouteen.
Ensin Draghi toimi EKP:ssä ja kun hän toimi sen jälkeen Italian pääministerinä, niin juuri silloin mm. Italiaan kanavoitiin valtavan suuri elvytyspaketti, josta Suomi joutuu maksamamaan yli neljä miljardia + korot. Italia sai vastikkeettomia avustuksia noin 90 miljardia euroa 130 miljardin edullisten luottojen lisäksi.
Ennen viime eduskuntavaaleja käytännössä kaikki puolueet ilmoittivat, että eivät kannata uusia elvytyspaketteja, koska edellinen oli kertaluonteinen. Puolueiden edustajat ilmoittivat myös, että ne eivät kannata tai hyväksy uutta EU:n yhteisvelkaa. Lisäksi puolueet ovat jo noin 30 vuotta ilmoittaneet vastustavansa EU:n liittovaltiokehitystä.
Nyt ilmoitetaan, että näissä valtaisa summissa on kyse investoinneista, joilla rahoitetaan EU:n vihreää siirtymää, digitalisaatiota ja puolustusta
Maksoimme aikanaan mm. Kreikalle valtavia tukipaketteja. Tämän jälkeen taloutemme on polkenut paikallaan jo noin 17 vuotta, joten ei nämä Suomeen ole kanavoituneet. Nämä summat siirtyivät käytännössä välittömästi saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tileille.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs sillä edellisellä tarkkarajaisella ja ainutkertaisella yhteispaketilla saatiin aikaan. Italia ainakin sai paljon rahaa niin, etteivät tienneet mihin sulloa.
Tuskimpa se yhteiskunnan löysä raha paljonkaan auttaa. Aina sille ottajia on, mutta on eri asia meneekö se tuottaviin kohteisiin. Meillä koronapaketit häipyivät maailman tuuliin. Miten EUn kylvämä raha voisi toimia toisin.
Ilmoita asiaton viesti
Taas suoraan Putinin lapaan meni tämäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Se nyt vaan on ihan turha kuluttaa energiaa 1.8% ääniosuudella vastustaa yhtään mitään Eu:sta tulevaa.
Sen kun makselee pois mitä pyydetään.
Kyytiin lähetty,pitää myös perseen kestää….
Ilmoita asiaton viesti