Herra minun vereni, totesi Lindtman Purran esiin nostamasta euroerosta

PS:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Riikka Purra haluaa, että eurosta eroamisesta aletaan puhua. Myös vasemmistoliitossa ja KD:ssa on varovaista valmiutta keskusteluun euroeron mahdollisuudesta.

Tämä edellä oleva tuli esiin Iltalehden eurovaalitentissä.

  • Kun nyt edes aloitettaisiin keskustelu euron ongelmista. Käytännössä ekonomistit lähestulkoon poikkeuksetta tietävät, mikä tässä on ongelma. Euro ei toimi tällaisenaan, se auttamatta johtaa yhteisvastuuseen, tulonsiirtoihin, joilla pyritään tasapainottamaan erivelkaisten maiden talouksia, jotka yhteisen koron ja valuuttakurssin oloissa eivät pysty reagoimaan riittävästi, Purra sanoi tentissä.
  • Kun tämän ottaa puheeksi, alkaa hirvittävä älämölö, että voi, nyt he haluavat erota eurosta, Purra jatkoi.
  • – Jos nyt tuonne maailmalle menisi ja sanoisi, että tervetuloa Suomeen, täällä valtiovarainministeri ja elinkeinoministeri puhuvat Suomen euroeron puolesta tai spekuloivat sillä, niin sanon, että herra mun vereni, Lindtman sanoi.

Suomi on kärsinyt EU-tason liian kovasta korkotasosta. Jo Suomen liittyessä euroon puhuttiin mahdollisista yhteisvaluutan ongelmista, kuten siitä, miten toimia jos Suomen talous on huonommassa tilanteessa kuin muu Eurooppa ja mitä tehdä, kun markan devalvointi eli arvon alenaminen ei ole enää mahdollinen.

Ruotsihan ei koskaan liittynyt euroon eikä Britannia. – Meneekö heillä heikosti? Ei mene vaan päinvastoin.

Lindtmanin parahdus on tässä mielessä asiaan perehtymätön ja politisoitunut.

Kyllä euroerosta pitäisi ainakin keskustella niin kuin Purra ehdotti.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu