Hovioikeus totesi – liukastuessaan vammautuneelle opiskelijalle on maksettava yli 2 miljoonan euron korvaukset

Vaasan hovioikeus on hylännyt perjantaina antamallaan tuomiolla Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiön (Koas) ja Pohjola Vakuutus Oy:n valitukset Jyväskylässä 2013 tapahtuneesta liukastumisturmasta. Hovioikeus hylkäsi myös liukastuneen opiskelijan vastavalituksen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden maaliskuussa Koasin ja vakuutusyhtiön maksamaan liukastumisessa vammautuneelle ja työkyvyttömäksi jääneelle opiskelijalle yhteensä yli kahden miljoonan euron korvaukset. Korvattavaksi määrättiin naisen menettämät kuukausittaiset ansiotulot koko hänen laskennalliselta työuraltaan kauppatieteen maisterin ansiotason mukaisesti vanhuuseläkkeeseen vuoteen 2054 saakka. Lisäksi maksettavaksi tulivat kertakorvaukset kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä pysyvästä haitasta.

Vakuutusyhtiön korvausvelvollisuus ulottuu kiinteistövakuutuksen korvauskattoon, miljoonaan euroon, jonka ylittävästä osuudesta vastaa Koas.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.


Täytyy näin maallikkona sanoa, että opiskelijan korvaussumma vaikuttaa ”kohtuulliselta”.

Toinen näkökulma minulla on asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenenä – siltä kannalta korvattava summa on käsittämätön.

Jos se osuisi meidän taloyhtiöön niin asukkaat olisivat ulosotossa.

Vaikka pihojen hoito on yleensä ulkoistettu niin vastuuvakuutukset eivät kata miljoonaluokan korvauksia.

Saa nähdä aletaanko vaatia taloyhtiöissä sopimuksia, joissa vakuutusyhtiön korvausosuutta nostetaan 2 miljoonaan ja ylikin.

Omakotiasujillakin on riskinsä, sillä heidän pihassaan liukastumisestaan vastuu on kiinteistön omistajalla oli liukastuja itse asukas tai ulkopuolinen.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu