Kirjaudu blogeihin

HS:n mukaan toimia Itärajalla päätettiin tiukentaa keskiviikkona tarkentuneiden tiedustelutietojen takia

Raja-aita. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva / Pixabay.

HALLITUS aikoo torstaina sulkea rajanylityspaikkoja kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi, ilmenee Helsingin Sanomien hankkimista tiedoista.

Syynä on se, että tilanne itärajalla on muuttunut keskiviikon aikana. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko suunnitelmissa sulkea kaikki itärajan rajanylityspaikat vai osa niistä.

HS:n tietojen mukaan hallituksen näkemys tilanteen pahenemisesta perustuu keskiviikkona tarkentuneisiin tiedustelutietoihin eikä niinkään siihen, kuinka paljon Suomeen pyrkivien määrä on kasvanut.

HALLITUKSEN oli määrä ilmoittaa itärajan rajoituksista jo keskiviikkona, mutta valtioneuvosto perui yleisistuntonsa ja siirsi päätöstä.

Samalla sisäministeri Mari Rantasen (ps) keskiviikoksi jo koolle kutsuttu tiedotustilaisuus itärajan rajoitustoimista peruttiin ja siirrettiin torstaille.

Valtioneuvosto tiedotti alkuillasta, että päätökset tehdään torstaina yleisistunnossa kello 13, ja tiedotustilaisuus järjestetään sen jälkeen.

Tiedotustilaisuuden perumiseen oli siis ihan validi syy vaikka Puheenvuoron korkmanit, sirenit, jussilat, saloset ym. irvailevat sisäministerin ”saamattomuudella” ja vaativat vaihtoa.

Venäjältä on myös saapunut jatkuvasti enemmän turvapaikanhakijoita, koska Venäjän viranomaiset päästävät rajalle henkilöitä ilman tarvittavia maahantulodokumentteja. Tulijat ovat olleet kotoisin muun muassa Irakista, Syyriasta, Turkista ja Somaliasta.

”Maanantaina Kaakkois-Suomen rajavartiostossa turvapaikanhakijoita oli 39, eilen 55 ja tänään 74, joten nousua on ollut joka päivä.” Kertoo HS.

HS:n haastattelemien turvapaikan­hakijoiden mukaan Venäjällä myydään 100–400 dollarilla polkupyöriä rajan yli haluaville.

VIIPURISSA myydään polkupyöriä rajan yli Suomeen haluaville turvapaikan­hakijoille. Polkupyöriä myytiin tien sivussa peräkärrystä. Hinta vaihteli ostajan varallisuuden mukaan.
”Venäjän rajaviranomaiset eivät anna kävellä, pitää olla pyörä”, yksi mies sanoi.
…..

MUISTELLAANPA vähän mitä tapahtui heinäkuussa 2022 rajavartiolain uudistuksessa.

Vasemmistoliitto, vihreät ja rkp halusivat palauttaa rajavartiolain perustuslakivaliokuntaan.

Perussuomalaiset sai lakiin läpi pitkäaikaisen vaatimuksensa siitä, että itäraja voidaan vihamielisen hybridivaikuttamisen tapahtuessa sulkea kokonaan – myös silloin, jos turvapaikanhakijoita käytetään välineellistettyyn massasiirtolaisuuteen.

Jatkossa laki mahdollistaa koko itärajan sulkemisen turvapaikanhakijoilta tilanteessa, jossa kansallinen turvallisuus on vakavasti uhattuna.

Riikka Purra 2022:

– Vasemmistoliitossa, vihreissä ja RKP:ssä oli eilen haluja ampua alas hallintovaliokunnan yksimielinen mietintö tehokkaista rajapykälistä. Eivät onnistuneet – jäivät alakynteen ja vähemmistöön äänestyksessä.

– Ajatelkaa, jos näillä temppua yrittäneillä yksilöillä olisi enemmän valtaa. He olisivat olleet valmiit kaatamaan sekä rajavartio- että valmiuslain! Näissä oloissa, tällaisten uhkien vallitessa. Rajat auki kaikille, kaikissa oloissa – koska utopia, sosialismi ja maailmanparantaminen.

– Huh huh. Hävytöntä kansallisen turvallisuuden vastaista politikointia. Onneksi ei onnistunut. Torstaina me viemme nämä lait maaliin, ja suomalaiset voivat nukkua yönsä paremmin.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (12)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. JaakkoKaarala1
  Jaakko Kaarala #4016605

  Omituista ettei raja-asemalla ole Suomeen pääsyn estävää aitaa jossa on portti. Vain tällä tavoin raja voidaan oikeasti sulkea.

  Kuka tahansa näyttää nyt pääsevän laittomasti kävelemällä tai pyöräilemällä Suomen puolelle sanomaan olevansa pakolainen ja haluavansa turvapaikan jolloin asiaa on pakko alkaa tutkimaan.

  Tällöin juuri seurauksena ovat ne vaikeudet joita Venäjä haluaa.

  Kukaan tämän hetkisistä Venäjältä tulijoista ei ole todellinen pakolainen. Venäjä käyttää heitä työkaluna Suomen painostamiseksi jolloin ei ole kysymys mistään todellisista pakolaisista.

  Ottaen huomioon näistä laittomista maahan pyrkijöistä koituvat valtavat kustannukset raja-asemille rakennettavat aidat portteineen olisivat ehkä paras sijoitus minkä Suomen valtio on koskaan tehnyt.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. MikaRiik
  Mika Riikonen #4016623

  Jos Suomi sulkee raja-aseman, niin lähtökohtaisesti toimi lopettaa ainoastaan laillisen rajaliikenteen. Laittomat tulijat pääsevät yhä Suomeen, mikäli Venäjä heitä syöttää Suomen suuntaan.

  Toisaalta sulkeminen laittaisi Venäjän uuden tilanteen eteen, koska se joutuisi päättämään haluaako se kärjistää tilannetta jatkamalla siirtolaisten päästämistä rajalle. Siinä tapauksessa Venäjä menettäisi kaiken kiistettävyyden toimintansa tahallisuudesta.

  Ilmoita asiaton viesti

  • jarmonahkamaki
   Jarmo Nahkamäki #4016628 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4016623

   Jokaisella on oikeus hakea kansainvälistä suojelua oman valtionsa ulkopuolella, mikäli hän on vakavien oikeudenloukkausten tai vainon vaarassa kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan. Oikeus turvapaikkaan on ihmisoikeus, joka on kirjattu muun muassa YK:n ihmisoikeusjulistukseen ja EU:n perusoikeuskirjaan. Wikipedia.

   Lähtökohta on, että itsenäinen maa saa suvereenisti sulkea rajansa. Valtion määritelmään kuuluu, että se voi rakentaa rajalleen esteitä, joiden yli ei pääse toteaa Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi.

   Puolahan teki näin.

   Ilmoita asiaton viesti

 3. ManuKorkman
  Manu Korkman #4016638

  Rajavartio ja valmius lait on edellisen Sanna Marinin johtaman hallituksen saavutuksia. Siinä hallituksessa olivat myös RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreät.

  Laki hyväksyttiin eduskunnassa kiireellisenä ja sitä vastusti ainoastaan Ano Turtiainen.

  Ilmoita asiaton viesti

  • jarmonahkamaki
   Jarmo Nahkamäki #4016656 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4016638

   ”Siinä hallituksessa olivat myös RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreät.”

   He olivat kaataa tiukemman lain hallintovaliokunnassa, mutta hävisivät äänestyksen.

   Ilmoita asiaton viesti

     • ManuKorkman
      Manu Korkman #4016690
      Vastaus kommenttiin: #4016664

      Perussuomalaiset jättivät eriävän mielipiteen hallintovaliokunnan päätökseen.

      Valoikunnat ovat paikkoja, joissa asioista keskustellaan ja suuri sali on se, missä asioista päätetään.

      Ilmoita asiaton viesti

 4. maxjussila
  Max Jussila #4016745

  ”Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö”

  On se hyvä, että Rantasellekin saatiin tiedustelutieto ja tämä viime tingassa perui tiedotustilaisuutensa.

  Rantasella on ollut kuukausikaupalla aikaa hankkia tietoa ja valmistella päätöksiä. Mitään ei ole tapahtunut.

  Aika heikko esitys siinäkin mielessä, että nyt koko valtioneuvosto tavallaan ottaa valmistelun ja päätöksenteon ministeriltä, jonka toimialaan asia kuuluu.

  Rantasella on ollut täysi valta päättää väliaikaisista toimenpiteistä rajavartiolain 16 §:n nojalla. Mutta ei, tämä jatkoi käsien päällä istumista vielä pitkän kesäloman jälkeen.

  Surkea esitys sisäministeriltä. Puhetta kovista otteista on riittänyt niin kauan kun ei ole tarvinnut tehdä päätöksiä ja ottaa vastuuta.

  Ilmoita asiaton viesti