Huumeiden käyttöhuoneet eivät sisälly hallituksen ohjelmaan eivätkä näin ollen ole työlistalla

Injektioruisku. Kuvituskuva.

 

Käyttöhuoneilla tarkoitetaan tiloja, joissa huumeiden käyttäjät voivat käyttää laittomia päihteitä terveydenhuollon työntekijän valvonnassa.

Perusturvaministeri Grahn-Laasosen (kok.) mielestä huumeiden käyttämisestä ei pitäisi tehdä millään lainsäädäntötoimella hyväksyttävämpää.

– Huumepolitiikan pitää olla johdonmukaista. Olen tässä hyvin tiukka.

On aikuisten vastuulla kertoa, että huumeet ovat vakava riski ja ongelma eikä huumeiden käyttöä voi pienissäkään määrin suositella eikä sallia. Turvallista viihdekäyttöä ole.

Asiasta uutisoi Keskisuomalainen.

Puolueista myönteisimmin huumeiden käyttöhuoneisiin on suhtautunut Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP. Nyt Kokoomuksen ministeri on ottanut tiukan linjan ja hyvä niin.

Hyvä päihdepolitiikka on humaania, vaikuttavaa ja haittoja hillitsevää. Näyttö käyttöhuoneiden puolesta on kattavaa, ja esimerkiksi THL on liputtanut käyttöhuoneiden puolesta, toteaa Vihreät.

Käyttöhuoneita on kahdeksassa Euroopan maassa, yhteensä noin 90 kappaletta. Ne sijaitsevat muun muassa Hollannissa, Espanjassa, Tanskassa, Ranskassa, Norjassa ja Sveitsissä.

Dekriminalisointia kannattavat ainoastaan vasemmistoliitto ja vihreät. Eduskunta hylkäsi toukokuussa 2022 kansalaisaloitteen kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamisesta.

Perussuomalaiset panostaisivat nuorille suunnattuun huumevalistukseen.

Puolueen vastauksessa aiemmin mainittiin myös kolmannen sektorin tukeminen, poliisin riittävät resurssit, tuki päihdeongelmaisten läheisille sekä riittävät palvelut alaikäisille ja raskaana oleville päihteidenkäyttäjille.

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu