Hyvinvointialueeksi siirtyminen nosti pomojen palkkoja jopa 50-70 prosenttia

Lääkäri. Kuvituskuva. Ilmainen kuva / Pixabay.

 

Esimerkiksi toimialajohtaja Lasse Lepän ja Kati Kallimon tulot nousivat reippaasti heidän siirryttyään uusiin tehtäviin Keski-Suomen hyvinvointialueella. Lepän palkka Jyväskylän kaupungilla työskennellessä oli noin 7 827 euroa kuukaudessa, kun se nyt on 13 372 euroa kuukaudessa. Nousua on siis noin 70 prosenttia. Kallimon palkka puolestaan Jyväskylän kaupungilla oli noin 8 614 euroa kuukaudessa, nyt se on sama kuin Lepällä: 13 372 euroa kuukaudessa. Nousua on noin 55 prosenttia.

Aiheesta kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Sen sijaan esimerkiksi johtoryhmän jäsenistä tällä hetkellä kovinta kuukausipalkkaa nauttii hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet noin 15 430 euron kuukausituloilla sekä 1 055 euron autoedulla. Hänen ansiotulonsa ovat pysyneet samana.

Lehti kysyy – kiinnostava kysymys onkin, ovatko Keski-Suomen hyvinvointialueen ja yleensä hyvinvointialueiden palkat karanneet käsistä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen organisaatiorakenne on melko syvä eli erilaisia johtajia ja päälliköitä on paljon. Organisaatiorakenteessa on peräti kuusi tasoa: hyvinvointialuejohtajan alla on toimialajohtajataso, heidän alaisuudessaan vastuualuejohtajat, heidän allaan palvelujohtajat, sitten palvelupäälliköt ja lopulta lähiesimiehet ennen työntekijäporrasta.

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen pitää hyvinvointialueiden palkkoja liian suurina. Hän perustaa arvionsa esimerkiksi pääministerin palkkaan. Petteri Orpon (kok.) palkka on tällä hetkellä noin 18 400 euroa kuukaudessa, kun suurimman hyvinvointialueen Pirkanmaan hyvinvointialuejohtaja Marina Erholan palkka on noin 18 300 euroa kuukaudessa, samaa suuruusluokkaa on Varsinais-Suomen Tarmo Martikaisen palkka.

Maallikkokin osaa sanoa palkkojen olevan ylisuuria ja organisaation liian raskas. Muistan lukeneeni tiedon, että erilaisia johtajia ja päälliköitä on hyvinvointialueilla 600 henkilöä.

Tällainen hallintohimmeli ei voi olla toimiva. Lisäksi sairaala Novasta tehtiin liian pieni – nyt se tukehtuu potilasmääriin.

Sipilän alkuperäisidea oli saada miljardien kustannussäästöt, mutta tulos taitaa olla päinvastainen.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu