Joukko kansanedustajia on jättänyt toimenpidealoitteen Elokapinan kieltämiseksi – Selänne otti kantaa lakien kunnioittamiseen

Joukko kansanedustajia haluaa kieltää ympäristöliike Elokapinan toiminnan. 11 kansanedustajaa on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen asiasta.

Aloitteen mukaan Elokapina kannustaa ihmisiä lain rikkomiseen ja on aiheuttanut useita vuosia häiriöitä suomalaisessa yhteiskunnassa. Esimerkiksi kesäkuussa Elokapina järjesti mielenosoituksia Helsingissä pysäyttäen liikennettä.

– Koska Elokapina häiritsee yhteiskuntarauhaa ja yhteiskunnan vakautta tarkoituksellisella lainvastaisella toiminnalla ja siihen kannustamisella, sen toiminta tulee kieltää kansalaisten, yritysten ja yhteiskunnan toiminnan turvaamiseksi. Samassa yhteydessä tulee tarkastella Elokapinan taustalla toimivan Elonvaalijat ry:n toiminnan kieltämistä ja tarvittaessa kieltää myös sen toiminta, toimenpidealoitteessa ehdotetaan.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) Oulusta.

Muut allekirjoittajat ovat Hanna-Leena Mattila (kesk.) Raahesta, Mikko Polvinen (ps.) Kuhmosta, Anne Rintamäki (ps.) Vaasasta, Kaisa Garedew (ps.) Jyväskylästä, Sheikki Laakso (ps.) Kouvolasta, Tomi Immonen (ps.) Laukaasta, Juha Mäenpää (ps.) Ilmajoelta, Markku Eestilä (kok.) Iisalmesta, Juha Hänninen (kok.) Oulusta ja perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen Joensuusta.


Samaan aikaan Sirpa Selänne kirjoittaa Instagrammissa ”ajotiellä makaavista lapsista”.

  • Hänen mielestään viime päivinä useita mielenosoituksia Helsingissä järjestäneen ympäristöliike Elokapinan toiminta on seurausta heikosta kotikasvatuksesta. Omilta lapsiltaan Selänne ei mielenosoittamista hyväksyisi.

Teemu Selänne säesti: ”Wow..täyden 10:in kirjoitus. Vaikkakin veikkaan että vassarit ja reppanat ei siitä tykkääkään.”


Monilta alkaa ns. hihat palamaan tätä ympäristöliikkeeksi itseään kutsuvaa Elokapinaa kohtaan.

Jos mikä muu yhteisö menisi maksamaan ajoradalle niin kohtelu olisi varsin kylmäkiskoista viranomaisten taholta.

Nyt mediakin pitää sitä Greta Thunberg esikuvanaan oikeutettuna toimintana vaikka siinä järjestelmällisesti haitataan muiden ihmisten arkea ja toimitaan vastoin lakeja ja sääntöjä.

Elokapina itse ilmoittaa, että heidän tavoitteenaan on haitata ihmisten arkea ja tarvittaessa rikkoa lakejakin.

Pystyttiinhän sinimustaliikekin poistamaan puoluerekisteristeristä, kun se todettiin olevan avoimen fasistinen ja rasistinen ryhmä – sitä eli avoimen anarkistinen on Elokapina toisella vasemmiston äärilaidalla nyt.

Aloite kansanedustajilta on oikean suuntainen.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu