Kakkajuttu
WC-pönttö. Kuvituskuva.
Mikä on se paikka, jossa kuninkaatkin ovat yksin? – No, tietenkin vessa.
Aamun Hesari ei yllätä. Teki vessa-aiheisen jutun. Siinä ei mitään, journalismia sekin. Lopulta kuitenkin ymmärrettävä ja perusteltu. Kuuluuhan kakkiminen ja pissaaminen ihmiseloon yhtä luontevasti kuin hengittäminen ja syöminenkin.
Sosiologian akatemiaprofessori Anssi Peräkylä pitää vessakäytöksen oppimista merkittävänä osana ihmisen minuuden kehitystä.
”Elintoiminnot asettavat meidät samalle viivalle, vaikka emme tarkkaan ottaen tiedä, miten muut ihmiset peppunsa pyyhkivät – enkä itse pidä sen tietämistä tavoiteltavana. Oma vessakäyttäytyminen on minuuskokemusta rakentava ja tukeva asia: meillä on mahdollisuus vetäytyä vessaan ja ajatella, että tämä on minun tonttini, näin minä täällä toimin ja sitä ei muut tiedä.”
Laitatko vessanpöntön kannen kiinni tai katseletko kakkaasi ennen vessan vetämistä? Onko piereskely sallittua vain vessassa? Kummin päin vessapaperirulla pitää laittaa telineeseen?
Perustavanlaatuisia kysymyksiä. Millaisia ovat sinun vessaetikettisi?
Luettavan arvoinen artikkeli, sillä onhan vessalla valtava merkitys meidän elämäämme, eikä kaikki ei ole aina niin, että minkä nuorena oppii niin sen vanhana taitaa.
Muistan kuinka kauan kesti intissä aikaa tottua siihen, että suuren vessasalin toisella seinustalla oli kannettomia pönttöjä puoli tusinaa rivissä ilman mitään näkösuojia. Siellä sitä piti muiden joukossa vain istuskella.
Ilmoita asiaton viesti
Juu ja eikä ollut vessoissa ovia ennen kuin puolustusministeri Elizabeth Rehn ne määräsi vessoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Muutenkin nuo armeijan sissikeikat nousee mieleen, kun tarpeet päästettiin hangelle ja pyyhittiin rukkaseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen kuin joku ehtii sanomaan, että taas persut puhuu pazkaa niin totean, että on aivan eri asia olla kusella kuin kusessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tällaiseen keskusteluun osallistuvat vain anaalivaiheeseen jämähtäneet kakarat – yäk. Minä en IKINÄ… – hups…!
Ilmoita asiaton viesti
Väkisin ei kannata vääntää 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Edes torttua.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän blogin julkaisu olisi kyllä kuulunut luontevasti Sebulle!
Ilmoita asiaton viesti
Aasiasaa useissa maissa on tapana pestä takapuoli vedellä vasemmalla paljaalla kädellä ja käyttää oikeanpuoleista kättä sitten syömiseen.
Metsien suojelu on edennyt Aasiassa pidemmälle ja pehmopaperia valmistetaan ja käytetään vähemmän takapuolen pyyhkimiseen.
Jo 10 vuotta sitten julkisissa WC;ssä aloitettiin käyttää pöntön sisälle rakennettua vesisuihkua, joka puhdisti peräsuolen pään vesisuhkulla käsin koskematta ja paperia tuhlaamatta. Toimii loistavasti eikä ärsytä herkää ihoa tai pukamia.
Olen kuulut että peräsuolenpään pesulaitteisto on aikanaan kehitetty japanilaisten toimesta. Indonesiassa laite on yleistynyt luontoa säästävänä laitteena.
Ilmoita asiaton viesti