Kakkajuttu

WC-pönttö. Kuvituskuva.

Mikä on se paikka, jossa kuninkaatkin ovat yksin? – No, tietenkin vessa.

Aamun Hesari ei yllätä. Teki vessa-aiheisen jutun. Siinä ei mitään, journalismia sekin. Lopulta kuitenkin ymmärrettävä ja perusteltu. Kuuluuhan kakkiminen ja pissaaminen ihmiseloon yhtä luontevasti kuin hengittäminen ja syöminenkin.

Sosiologian akatemiaprofessori Anssi Peräkylä pitää vessakäytöksen oppimista merkittävänä osana ihmisen minuuden kehitystä.

”Elintoiminnot asettavat meidät samalle viivalle, vaikka emme tarkkaan ottaen tiedä, miten muut ihmiset peppunsa pyyhkivät – enkä itse pidä sen tietämistä tavoiteltavana. Oma vessakäyttäytyminen on minuuskokemusta rakentava ja tukeva asia: meillä on mahdollisuus vetäytyä vessaan ja ajatella, että tämä on minun tonttini, näin minä täällä toimin ja sitä ei muut tiedä.”

Laitatko vessanpöntön kannen kiinni tai katseletko kakkaasi ennen vessan vetämistä? Onko piereskely sallittua vain vessassa? Kummin päin vessapaperirulla pitää laittaa telineeseen?

Perustavanlaatuisia kysymyksiä. Millaisia ovat sinun vessaetikettisi?

Luettavan arvoinen artikkeli, sillä onhan vessalla valtava merkitys meidän elämäämme, eikä kaikki ei ole aina niin, että minkä nuorena oppii niin sen vanhana taitaa.

 

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu