Kannabiksen varhainen käyttö aiheuttaa vakavia vaikutuksia mielenterveydelle kertoo suomalaistutkimus

Suomalaistutkimus antaa viitteitä kannabiksen varhaisen käytön vakavista vaikutuksista mielenterveydelle myöhemmässä elämässä.

Lääketieteen tohtori ja psykiatrian apulaisylilääkäri Alexander Denisoffin väitöskirja tuo ilmi uutta, merkittävää tietoa kannabiksen käyttöön liittyvistä riskeistä.

Väitöskirja toteaa, että nuoruuden kannabiksen käytön ja myöhemmässä elämässä ilmenevien ei-psykoottisten mielenterveysongelmien välillä on yhteys.

Lääkärilehden lääkäritoimitus valitsi väitöksen hiljattain vuoden 2023 parhaaksi. Lehden mukaan tutkimustulokset ovat merkittäviä, sillä huumeen käytön tietyistä psyykkisistä seurauksista ei vielä tiedetä tarpeeksi.

Asiasta kirjoittaa Iltalehti.


Huumeiden käyttö ei kannata koskaan.

Mitä enemmän kannabiksen käyttö tutkitaan sitä enemmän sen haittavaikutuksia tulee ilmi.

Kannabiksen varhaisen käyttämisen huomattiin lisäävän riskiä siihen, että henkilöllä ilmenee myöhemmin vakavaa tahallista itsetuhoista käyttäytymistä.

Psyykeen tuhoamista ei kannata aloittaa keinotekoisesti kannabiksella.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu