Kannattako pieruja pidätellä? – Lääkäri vastaa

Kannattaako pieruja pidätellä, Terveystalon työterveys- ja erikoislääkäri Toni Vänni?

”Jos ilmavaivoja pidättelee, osa niistä imeytyy takaisin suolistoon. Siksi pidättely kannattaa tilanteissa, joissa se on sosiaalisesti suotavaa, kuten työpaikalla. Jatkuva pidättely kuitenkin kasvattaa painetta suolistossa ja saattaa venyttää ja ärsyttää sitä.

Lääkärin näkökulmasta ilmavaivat ovat normaali ja suoliston hyvästä terveydestä kertova asia. Suolistoon kertyneiden ylimääräisten kaasujen kuuluu tulla ulos.”

Terve ihminen päästää noin parikymmentä paukkua päivässä, eli noin puoli litraa kaasuja. Suolikaasut koostuvat metaanista ja hiilidioksidista. Niissä on myös pieniä määriä rikkiyhdisteitä, joten pieru voi syttyä myös tuleen.

Suolistokaasuja syntyy bakteerien ruokaillessa. Siksi monet ruoka-aineet, kuten pavut tai kaali voivat aiheuttaa ilmavaivoja. Jos ne vaivaavat jatkuvasti, kannattaa hakeutua ravitsemusterapeutille.

Kotiliesi 29.8.2021

Itselleni määrättiin Metformin niminen diabeteslääke pari viikkoa sitten.

Se on tunnettu siitä, että se rikkoo mahan ja sen käyttöä eivät kaikki siedä.

Siksi se aloitetaan pienellä annoksella.

Lääkkeen tarkoitus on alentaa veren sokeripitoisuutta.

Enpä ole siis pidätellyt viime aikoina.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu