Kuumetta ja yskää, nuhaa, lihassärkyä, hankalan flunssan kaltaisia tuntemuksia – koronapotilaiden oireita

Omikron. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva / Pixabay.

 

Terveyspalvelut ovat monin paikoin ruuhkautuneet koronapotilaiden määrän nopean kasvun vuoksi. Koronaa on liikkeellä tällä hetkellä paljon, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kertonut, että koronan vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrät ovat nousussa.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Tilanne on erilainen maan eri osissa.

Keski-Suomen hyvinvointialue tiedotti perjantaina, että keskussairaalan kiireettömiä leikkauksia on jouduttu siirtämään alkavalta viikolta myöhempään ajankohtaan. Myös Pohjois-Savon hyvinvointialue kertoi aiemmin, että Kuopion yliopistollisen sairaalan menneelle viikolle aiottuja kiireettömiä leikkauksia jouduttiin siirtämään. Molemmissa tapauksissa kyse on leikkauksista, joista aiheutuisi osastohoidon tarvetta.

Varsinais-Suomen tai Pohjois-Karjalan hyvinvointialueet eivät ole toistaiseksi joutuneet perumaan kiireettömiä operaatioita koronakuormituksen vuoksi.

Pandemia-aikakauteen verrattuna tilannetta helpottaa se, että taudinkuva on erilainen. Keuhkokuume on harvinaisempi, minkä vuoksi myös tehohoidon tarve on selkeästi vähäisempää.

– Oikeastaan merkittävin sairaalaan ottamisen syy on yleensä yleistilan lasku enemmän kuin vaikeat hengitysvaikeudet.

THL:n mukaan tällä hetkellä sairaalahoitoa tarvitsevat potilaat ovat yleensä iäkkäitä ja monisairaita.

Kyseessä on omikronin alalaji. Näyttää siltä, että korona on jäänyt kausi-influenssan tavoin kiertämään väestön keskuudessa.

Riskiryhmään kuuluvana en kuitenkaan uskaltaisi sitä niputtaa influenssan kanssa samaan kastiin.

Koronaa sairastamattomana minulla on vielä tietty kunnioitus tautia kohtaan.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu